Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Νέα ήττα ακόμα πιο ντροπιαστική από την προηγούμενη με πρωταγωνιστές τους επιπόλαιους και αυτόχειρες ποδοσφαιριστές της ομάδα μας. Καθοδηγούμενοι μαεστρικά από τον Γιοβάνοβιτς μετρούν δυο συνεχόμενες ήττες και όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιους δεν δείχνουμε ικανοί ούτε για τα απαραίτητα πλέον. Μπορεί να χάθηκαν ευκαιρίες αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία και όποιος επιχειρήσει να βρει κάποια είναι στρουθοκάμηλος. Σε έναν αγώνα που το μόνο που μετρούσε ήταν η ουσία δηλαδή το γκολ η ομάδα μας παρουσιάστηκε επιπόλαιη πρώτα και μετά άτυχη. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ ισοφαρίσαμε και είχαμε 30 λεπτά για να κάνουμε κάτι καταρρεύσαμε. Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις τελικά ο Γιοβάνοβιτς όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού προτιμήθηκε η διάταξη 4-5-1 με τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης. Τη θέση του τραυματία Μαντούκα πήρε ο Χαραλαμπίδης ενώ στην εντεκάδα επανήλθαν οι Μοραίς και Μποαβεντούρα. Ο Χιώτης κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε στον πάγκο οπότε κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Κίσσας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις εκείνων που έλεγαν ότι ο βασικός μας τερματοφύλακας δεν θα προλάβαινε.

Το ξεκίνημα δεν μπορούσε να ήταν χειρότερο για το ΑΠΟΕΛ αφού η Αλκή στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια πήρε προβάδισμα. Στο δεύτερο λεπτό μια κάθετη μπαλιά τρύπησε το αμυντικό δίδυμο και ο Κίσσας ανέτρεψε αντικανονικά τον Μπάσιοφ. Ο Σκαπούλλης έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ντοπρασίβνοβιτς με εύστοχη εκτέλεση τιμώρησε την ομάδα μας με τον χειρότερο τρόπο.

Το 1-0 ήταν ότι χειρότερο για την ομάδα μας ενώ επιβεβαίωσε όλα όσα ξέραμε για έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα. Παρόλα αυτά με καλή κυκλοφορίας της μπάλας και με δεκάλεπτα όπου η πίεση ήταν αφόρητη δείξανε διάθεση και ικανότητα να αντιδράσουμε. Είχαμε όμως απέναντι μας τον τερματοφύλακας της Αλκής ο οποίος σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις απέκρουσε σωτήρια.

Στην τρίτη και πιο ξεκάθαρη ευκαιρία στο 28’ και μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μαρσίνιο πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τσέρνιακ, ενώ στην επιστροφή ο Αλμέιδα δεν πρόλαβε να κάνει αυτό ήθελε. Η πίεση της ομάδας μας ήταν κατά διαστήματα έντονη σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες κάναμε ευκαιρίες αλλά έλειπε η ουσία. Στο διάστημα αυτό η Αλκή οπισθοχώρησε μαζικά σε μια προσπάθεια να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της.

Οι κενοί χώροι που δημιουργούνταν δεν δημιούργησαν προβλήματα στην ομάδα μας πλην μιας φάσης στις καθυστερήσεις όταν μετά από μακρινό σουτ του Εντμάρ, ο Κίσσας πιάστηκε στον ύπνο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή από πλευράς Γιοβάνοβιτς με τον Μιροσάβλιεβιτς να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη σε μια προσπάθεια να υπάρξουν καλύτερες επιλογές στην τελική πάσα. Αν και στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλά και η Αλκή αμυνόταν σωστά η ομάδα μας μέσα σε ένα δίλεπτο έφτιαξε δυο μεγάλες ευκαιρίες ενώ στο 55 ήρθε η ισοφάριση. Μετά από απίστευτο ανάποδο του Αλμέιδα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Γκριτσάροφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 ήρθε την κατάλληλη στιγμή αφού έδινε αρκετό χρόνο στην ομάδα μας να κυνηγήσει με αξιώσεις τη νίκη. Η αντίδραση όμως της Αλκής ήταν σωστή αφού μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Στο διάστημα αυτό οι κινήσεις και επιλογές των ποδοσφαιριστών μας χαρακτηρίζονταν από νευρικότητα γεγονός που έφερνε εύκολα λάθη.

Με το πέρασμα του χρόνου η κατάσταση χειροτέρευε αφού οι ατομικές ενέργειες όποιου παίκτη έπαιρνε μπάλα ήταν επιπόλαιες. Το ΑΠΟΕΛ δεν είχε τα χαρακτηριστικά ομάδας που θα του επέτρεπε να αντιδράσει ενώ ούτε οι αλλαγές του προπονητή βοήθησαν. Στα τελευταία λεπτά πέρασαν στον αγώνα οι Σολωμού και Σολάρι αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Το σοκ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν σε μια αντεπίθεση της η Αλκή μας έπιασε και πάλι στον ύπνο. Ο Σεμέδο πρόλαβε στην κίνηση τον Γκριτσάροφ και με κοντινό πλασε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στον ανήμπορο να αντιδράσει Κίσσα.

Κίτρινες: Πίντο, Γκριτσάροφ, Κόντης

ΑΠΟΕΛΚίσσας, Πουρσαϊτίδης (82 Σολωμού), Μποαβεντούρα, Γκριτσάροφ, Κόντης, Πίντο (84 Σολαρι), Μοραίς, Χαραλαμπίδης (46΄Μιροσάβλιεβιτς), Μαρσίνιο, Τρισκόφσκι, Αλμέιδα

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!