Αμυντική λειτουργία: βελτίωση μέσω Europa

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το μεγάλο στοίχημα του ΑΠΟΕΛ είναι να δημιουργήσει εκ νέου μια αμυντική γραμμή που θα είναι το ίδιο αξιόπιστη με αυτή που οδήγησε την ομάδα σε τεράστιες επιτυχίες. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις προκλήσεις, ενώ έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αναφορές μας τα ο μεταγραφικό πλάνο και γιατί δεν θα προχωρήσει στο παρών στάδιο στην απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Το ζητούμενο πλέον είναι η συνεχής βελτίωση της γνωστής τετράδας που είδαμε και στον αγώνα με την Σένιτσα, ενώ σταδιακά θα χτυπήσει πόρτα βασικού και ο Κλουκόφσκι που θα αρχίσει από αύριο ξεχωριστό εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Πρέπει να θυμίσουμε και τη δήλωση που έκανε παραμονές του πρώτο ευρωπαϊκούς αγώνα ο προπονητής μας. «Για να μπορεί να έχει λειτουργία η αμυντική γραμμή όπως έχουμε συνηθίσει, χρειάζεται χρόνος. Ο χρόνος δεν υπάρχει όμως δουλέψαμε αρκετά και πιστεύω οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν».

Μέσα από την πιο πάνω δήλωση γίνεται αντιληπτό ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία δεν ήταν αρκετό για να «δέσει» η αμυντική γραμμή. Θα ήταν ίσως και αφύσικο μέσα σε 15 μέρες να αποκτήσει μια νέα αμυντική τετράδα την απαιτούμενη ομοιογένεια και να αντιληφθούν όλοι τους ρόλους που απαιτείται να έχουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πέραν των προπονήσεων οι οποίες εξακολουθούν να περιλαμβάνουν ασκήσεις τακτικής οι αγώνες που έρχονται στο Europa θα είναι το καλύτερο τεστ προόδου για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία στα επίπεδα που θέλει ο Γιοβάνοβιτς.

Κάτι τέτοιο θεωρητικά κρύβει κινδύνους και είναι για αυτό που ήταν σημαντικό να έχουμε καλές κληρώσεις ή καλά αποτελέσματα μέσα στην έδρα μας. Αυτό έγινε με τους Σλοβάκους και του ζητούμενο πλέον είναι δείξουμε και μέσα στην έδρα τους ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!