Αμυντικός προβληματισμός: Βάσιμος ή μη, υπάρχει

Και επίσημα πλέον η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας και πιο συγκεκριμένα του κεντρικού αμυντικού διδύμου είναι ένα θέμα που προβληματίζει και απασχολεί άπαντες. Οι ψεσινές δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και μερίδα κόσμου αναφορικά με την ποιότητα των νεοφερμένων. Ο Ιβάν σε μια ασυνήθιστη υπό τις περιστάσεις τοποθέτηση επιχείρησε να εντοπίσει τα βαθύτερα αίτια που έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Το συμπέρασμα του είναι ότι ο συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε τα ίδια άτομα στην άμυνα τα οποία είχαν αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια με αποτέλεσμα να εκπέμπουν το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Επιχειρώντας να δώσει κάλυψη στους νεοφερμένους και ιδιαίτερα στους Μπόρδα και Ζουέλα είπε ότι  οι νέοι επειδή είναι άγνωστοι δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας και πως δεν είναι εύκολο μέσα σε 40 μέρες να χτιστεί μια αμυντική γραμμή όπως αυτή που δούλευε μαζί για τέσσερα χρόνια.

Ουσιαστικά ο προπονητής θεωρεί ότι είναι απλά θέμα χρόνου να μπορέσει να δέσει η αμυντική τετράδα και να τη δούμε να λειτουργεί χωρίς να πιάνεται η αναπνοή μας. Η διάσταση απόψεων μεταξύ προπονητή και μερίδας κόσμου προκύπτει γιατί οι τελευταίοι θεωρούν πως δεν είναι μόνο θέμα ομοιογένειας ή ανασφάλειας που δημιουργεί ο νεοφερμένος.

Οι Μπόρδα και Ζουέλα κρίθηκαν σε χρόνο ρεκόρ ως ποδοσφαιρικά ανεπαρκής για τον ΑΠΟΕΛ από τους λεγόμενους προπονητές της κερκίδας και η απόδοση τους στους πρώτους τρεις αγώνες δεν βοήθησε να αναθεωρηθεί η άποψη αυτή.

Ασφαλώς και μέτρο σύγκρισης είναι οι Κόντης, Ζόρζ ακόμα και ο Γκριτσάροφ αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπουμε όλοι τους Μπόρδα και Ζουέλα να δυσκολεύονται αφάνταστα να κάνουν κάποια πράγματα που έπρεπε να ήταν απλά. Ο Γιοβάνοβιτς κρίνει ότι αυτό συμβαίνει λόγω άγχους και έλλειψης ομοιογένειας.

Πρακτικά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κάνουμε όλοι υπομονή και να ελπίζουμε ότι θα δικαιωθεί ο προπονητής μας. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο μεταγραφικό πλάνο όσον αφορά την περίπτωση απόκτησης κεντρικού αμυντικού.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!