«Αναγκαστικά» με διάταξη 4-5-1

Όσο πλησιάζει η Κυριακή οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς περιορίζονται και πραγματικά ελπίζουμε να μην προκύψει κάποια άλλη αρνητική εξέλιξη σήμερα. Η χτεσινή μέρα επιφύλαξε την είδηση του τραυματισμού του Αλωνεύτη του οποίου η συμμετοχή θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή προπόνηση. Ο Στάθης δέχτηκε ένα χτύπημα στο φιλικό της Κύπρου και η διάγνωση έδειξε κάταγμα στον τετρακέφαλο. Από πλευράς τεχνικής ηγεσίας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα προλάβει τον αγώνα με το να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην αποστολή και να είναι στον πάγκο. Φυσικά τίθεται το ερώτημα πως μπορεί να είναι έτοιμος για να αγωνιστεί λίγο και όχι πολύ αλλά αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι ειδικοί. Σε κάθε περίπτωση η αυριανή προπόνηση είναι καθοριστική για τον Αλωνεύτη αφού θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε ψηλές εντάσεις και αν δεν νιώσει ενοχλήσεις θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Μονόδρομος το 4-5-1

Τα δεδομένα που έχει μπροστά του πλέον ο Γιοβάνοβιτς φαίνεται να του στερούν την επιλογή να παρατάξει την ομάδα με δυο επιθετικούς. Κάτι τέτοιο θα έδινε θεωρητικά τουλάχιστον ουσιαστικά στηρίγματα στον Μπουντιμίρ που δείχνει να δυσκολεύεται να γίνει απειλητικός στο 4-5-1.

Χωρίς τον Αλωνεύτη στο αρχικό σχήμα ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να επαναφέρει τον Μπεναχούρ στο αρχικό σχήμα (ελπίζουμε να είναι πραγματικά καλά όπως λένε) και να βάλει στα δυο άκρα τους Μαντούκα και Σολωμού. Ο τελευταίος εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αγωνιστεί σε μια γνωστή σε αυτόν θέση στην οποία όμως σπάνια έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ. Η λειτουργία της συγκεκριμένης μεσοεπιθετικής γραμμής απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του ντέρμπι.

Για τις υπόλοιπες θέσεις τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά και το βασικότερο ερώτημα είναι αν θα σπάσει το δίδυμο Πίντο-Μοράις για να αγωνιστεί βασικός ο Τζιόλης. Ο προπονητής περιμένει και σε αυτή την περίπτωση να δει σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί σήμερα ο Έλληνας μέσος μετά και τα 90 λεπτά που πρόσθεσε στο φιλικό με την Ιρλανδία.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!