Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.

Το πρώτο βήμα για πρόκριση του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου έκανε χτες η ομάδα μας φεύγοντας από το Παπαδόπουλος με το βαθμό που έδωσε το ισόπαλο 1-1. Το αποτέλεσμα του αγώνα θεωρείται δίκαιο έστω και αν οι δυο ομάδες έχουν σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία του Ανδρονίκου. Διαιτησία που μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική αφού με αφορμή τη λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι υπέρ μας ο αγώνας ξέφυγε με τον Ανδρονίκου να σφυρίζει αλλοπρόσαλλα κι στο τέλος να αναγκάζεται να δώσει ένα παρατραβηγμένο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μια προσπάθεια να διορθώσει το προηγούμενο λάθος του.

Το ΑΠΟΕΛ όπως αναμενόταν παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφού ο Ουζουνίδης θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες. Νικολόσκι, Δασκαλάκης, Τόρες και Ταβάρες ήταν οι παίκτες που αγωνίστηκαν μετά από καιρό, με τους πρώτους δυο να επιβεβαιώνουν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις όταν χρειαστεί. Στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Μαχλάς αφού παρά τις προβλέψεις που τον ήθελαν να μένει στον πάγκο αγωνίστηκε κανονικά δείχνοντας έτοιμος ενόψει Ομόνοιας.

Ένας άλλος παίκτης που αναμενόταν να αγωνιστεί μετά από πολύ καιρό ήταν ο Μοραίς ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι δύσκολα θα έχει ξανά ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής, εκτός και αν συμβούν πολλά παράξενα…

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας θύμιζε φιλικό προετοιμασίας αφού οι δυο ομάδες δεν έδειχναν διαθετημένες να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες και να πιεστούν ιδιαίτερα. Στο διάστημα αυτό το ΑΠΟΕΛ στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο αφού κατάφερε να αμυνθεί σωστά, ενώ σε κάποιες φάσεις είχε καλή οργάνωση έστω και αν δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό αφού στο 50′ η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι όταν ο Τόρες στην προσπάθεια του να σουτάρει βρήκε αέρα και στη συνέχεια έχασε την ισορροπία του καταλήγοντας πάνω στον Μπεκιαι. Ο διαιτητής δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Σατσιάς ήταν εύστοχος και το 0-1 ήταν γεγονός. Από το σημείο αυτό και μετά τα νεύρα των ποδοσφαιριστών και τα συνεχόμενα λάθη του διαιτητή λίγο έλειψαν να τινάξουν το παιχνίδι στο αέρα.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η αμυντική μας γραμμή ήταν πάντα έτοιμη και έπρεπε να ανακαλύψει ένα νέο πέναλτι στο 82′ ο Ανδρονίκου για να γίνει το 1-1. Ο Ζλόγκαρ στη προσπάθεια του να κάνει ένα γυριστό σουτ έπεσε στο έδαφος και ο Ανδρονίκου βρήκε την αφορμή που έψαχνε. Οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα με τον Κόντη μάλιστα να αποχωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Σόσιν ήταν εύστοχος και το 1-1 έμεινε αναλλοίωτο παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στον αγώνα κατά σειρά οι Ζε Κάρλος, Μακρίδης και Φερναντές.

ΑΠΟΕΛ:
Νικολόσκι, Δασκαλάκης, Καψής, Κόντης, Φλορέα, Σατσιάς, Εμερσον, Πίντο, Τόρες (64 Μακρίδης), Ταβάρες (75 Φερνάντεζ), Μαχλάς (58 Ζε Κάρλος).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!