ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΕΛ

To Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ καταδικάζει με βδελυγμία και αγανάκτηση τα επεισόδια που για μια ακόμη φορά προκάλεσαν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του αγώνα πετόσφαιρας μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΑΠΟΕΛ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/12/2007 στο Λευκόθεο στα πλαίσια του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών. Για μια ακόμη φορά οι γνωστοί – άγνωστοι τραμπούκοι , κρυμμένοι πίσω από μάσκες και πίσω από την ανωνυμία του όχλου προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και χτύπησαν εν ψυχρώ αθλητές, διαιτητές, αστυνομικούς, ακόμη και τον φροντιστή του γηπέδου τον οποίον έστειλαν στο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ με διάσειση αφού του έσπασαν στο κεφάλι μια καρέκλα. Και να φανταστεί κανείς ότι στο γήπεδο λόγω της ειδικής συμφωνίας που ισχύει μεταξύ των 2 σωματείων υπήρχαν μόνο οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας ,δηλαδή της ΟΜΟΝΟΙΑ . Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι άνθρωποι αυτοί ότι σε έναν αγώνα υπάρχει και η ήττα και δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι οι λεβέντες αθλητές του ΑΠΟΕΛ δεν πτοούνται και δεν καταλαμβαίνουν από τρομοκρατία. Χειρότεροι όμως ακόμα και από αυτούς τους ίδιους τους χούλιγκανς είναι αυτοί που προσπαθούν μάταια να τους παράσχουν άλλοθι και προσπαθούν θυματοποιώντας νεαρούς αθλητές να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Χίλιες φορές δυστυχώς ,διότι αυτή την φορά την προσπάθεια συγκάλυψης τους την ανέλαβαν όχι μόνο οι παράγοντες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αυτό ήταν αναμενόμενο ,αλλά και κάποιοι κύριοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η περιγραφή των όσων έγιναν στον αγώνα αυτό, στις Κυριακάτικες εκδόσεις κάποιων εφημερίδων (ΠΟΛΙΤΗΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ) όπου απέκρυψαν σειρά γεγονότων και ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσίασαν ως υπαίτιους των επεισοδίων τους αθλητές του ΑΠΟΕΛ. Και ξέρετε γιατί, Γιατί τόλμησαν να νικήσουν μπροστά στους καημένους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έβλεπαν τον αγώνα με τον σταυρό στο χέρι. ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ… ΝΤΡΟΠΗ…

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ,εμείς θα παραθέσουμε τα γεγονότα ως έγιναν και ως καταγράφονται στις εκθέσεις των διαιτητών ,του παρατηρητή και της αστυνομίας , καθώς επίσης και της αδιάψευστης μαρτυρίας της κασέτας του αγώνα, η οποία καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα τα γεγονότα και η οποία συνθλίβει κυριολεκτικά όλους όσους έσπευσαν να παράσχουν άλλοθι σε αυτούς που έκαναν ότι έκαναν (η κασέτα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να την δει και συνοδεύεται και από πιστοποιητικό αυθεντικότητας).

Ξεκινώντας λοιπόν από την προηγούμενη εβδομάδα προ του παιχνιδιού, οπόταν είχαν φτάσει στα αυτιά μας πληροφορίες ότι οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ετοιμάζονταν για να δημιουργήσουν προβλήματα στην αποστολή της ομάδας μας και ιδιαίτερα στον πετοσφαιριστή μας Αχιλλέα Πετρακίδη με τον οποίο είχαν προηγούμενα από το παιχνίδι του Α΄γύρου , οπόταν είχαν δημιουργηθεί και πάλι έκτροπα εις βάρος του συγκεκριμένου πετοσφαιριστή και μάλιστα με πρωταγωνιστή έφορο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με αποτέλεσμα εμείς να προειδοποιήσουμε τόσο την αστυνομία, όσο και τους διαιτητές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας.

Εντούτοις παρόλο του ότι όλοι μας καθησύχασαν ότι θα παίρνονταν όλα τα αναγκαία μέτρα, από το πρώτο λεπτό της έναρξης του αγώνα ξεκίνησαν, τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος των αθλητών μας και ιδιαίτερα σε βάρος του Αχιλλέα Πετρακίδη, η ρίψη αντικειμένων, πετρών, πλαστικών με λεπίδες ,καλάθων και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί από οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οι οποίοι μάλιστα είχαν και τα πρόσωπα τους καλυμμένα με κουκούλες (το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο). Όσο λοιπόν περνούσε ο χρόνος και η ομάδα μας προηγείτο στο σκορ τόσο πιο έντονα γινόντουσαν τα υβριστικά συνθήματα και οι ρίψεις αντικειμένων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο διαιτητής να κατέβει δύο φορές από την σκάλα διακόπτοντας τον αγώνα και προειδοποιώντας για διακοπή. Την μια φορά ο διαιτητής παρουσίασε στην γραμματεία ένα κομμάτι γυαλί που είχε ριχθή εναντίον του και την δεύτερη φορά όταν ολόκληρο το γήπεδο έβριζε εν χορώ την μάνα του Αχιλλέα Πετρακίδη. Και ενώ όλα αυτά συνεχιζόντουσαν με την απάθεια της λίγης ομολογουμένως αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο γήπεδο και της απάθειας των παραγόντων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, φθάσαμε στο τρίτο σετ και αφού η ομάδα μας προηγείτο με 2-0 σετ και στο σκορ του τρίτου σετ προηγείτο η ΟΜΟΝΟΙΑ με 9-8, τότε ξαφνικά οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και κατεδίωξαν τους παράγοντες ,τους προπονητές και τους αθλητές της ομάδας, οι οποίοι κατέφυγαν έντρομοι στα αποδυτήρια. Κατά την διάρκεια της επίθεσης αυτής, συγκεκριμένο άτομο το οποίο γνωρίζουμε, χτύπησε τον Αχιλλέα Πετρακίδη στο χέρι με αποτέλεσμα να του γίνουν 2 ραφές. Το παιχνίδι διακόπηκε για 55 λεπτά και παρόλο του ότι ζητήθηκαν ενισχύσεις από την παρούσα αστυνομική δύναμη ,εντούτοις η αστυνομική δύναμη παρέμεινε η ίδια. Κατόπιν διαβουλεύσεων οι διαιτητές του αγώνα ζήτησαν την πλήρη εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί ο αγώνας και έδωσαν 15 λεπτά στην αστυνομία για να το πράξει. Η παρούσα αστυνομική δύναμη δεν κατάφερε να εκκενώσει ολόκληρο το γήπεδο (παρέμειναν σε αυτό γύρω στους 50 οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) και άφησε την ευθύνη της απόφασης στους διαιτητές οι οποίοι προφανώς κάτω από το βάρος των πιέσεων των παραγόντων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Κώστα Κωνσταντίνου άρχισαν τον αγώνα ξανά παρά τις επιφυλάξεις μας και τις επισημάνσεις μας ότι η αστυνομία δεν εγγυάτο ότι οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που παρέμειναν έξω, δεν θα ξανά- επέστρεφαν πίσω.

Αρχίζοντας λοιπόν ξανά ο αγώνας, κατά την διάρκεια του 3 ου σετ και το οποίο κέρδισε η ΟΜΟΝΟΙΑ μειώνοντας σε 1-2 σετ, ξεκίνησαν σταδιακά να επιστρέφουν στο γήπεδο οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με αποτέλεσμα στην διάρκεια του 4 ου σετ να επιστρέψουν όλοι σχεδόν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γήπεδο. Σε μια διακοπή του 4 ου σετ και κατόπιν διαμαρτυριών των παραγόντων της ομάδας μας για την επιστροφή των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γήπεδο , λέχθηκε προς εμάς και τους διαιτητές ότι οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επέστρεψαν πίσω διότι κάποιοι παράγοντες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξεκλείδωσαν τις πόρτες και ότι η ίδια η αστυνομία αδυνατούσε πλέον να τους ξαναβγάλει έξω. Παρόλα αυτά οι διαιτητές του αγώνα μετά και από νέες πιέσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Το τι ακολούθησε είναι δύσκολο να περιγραφή με λόγια. Με την λήξη του 4 ου σετ το οποίο κέρδισε το ΑΠΟΕΛ και μαζί τον αγώνα με 3=1, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όρμησαν στο γήπεδο καταδιώκοντας την αποστολή της ομάδας μας και τους διαιτητές, κατάστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, χτύπησαν ανελέητα τους διαιτητές, έσπασαν μια καρέκλα στο κεφάλι του φροντιστή του γηπέδου στέλνοντας τον στο ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ με διάσειση εγκεφάλου, χτύπησαν αστυνομικούς, έσπασαν όλα τα γυαλιά των αποδυτηρίων του ΑΠΟΕΛ και πολιόρκησαν τα αποδυτήρια της ομάδας μας μέχρι τις 1 το πρωί. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης των πετοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ , οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατάφεραν να κλέψουν τις τσάντες με προσωπικά αντικείμενα και αθλητικό υλικό 3 πετοσφαιριστών μας και επίσης έκλεψαν από το πάγκο της γραμματείας της αθλητικές ταυτότητες και τα δελτία υγείας των πετοσφαιριστών της ομάδας μας. Το δε Λευκόθεο υπέστη τεράστιες ζημιές. Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη μας αν δεν εκφράζαμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας προς τους πετοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ιδίως τους Σάββα Σάββα, Ελευθερίου Βαγγέλη ,Μιχάλη Βάρδα οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γλυτώσουν την αποστολή του ΑΠΟΕΛ από τα χειρότερα.

Αυτά λοιπόν κύριοι είναι τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν την νύχτα της 7 ης Δεκεμβρίου 2007 στο Λευκόθεο που θα καταγραφεί ως μια νύχτα ντροπής για την Κυπριακή πετόσφαιρα. Και αυτό που μας τρομάζει περισσότερο κύριοι, είναι ότι κάποιοι εξακολουθούν να δικαιολογούν και να δίνουν άλλοθι σε αυτούς τους δήθεν {οπαδούς}. Οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών και των αθλητών αυτού του κράτους πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και αλίμονο μας κύριοι έρχονται και τα παιχνίδια του κυπέλλου.

Εμείς τελειώνουμε την ανακοίνωση προσκαλώντας όποιον αμφισβητεί αυτά που αναφέρουμε στην ανακοίνωση μας να έρθει να του δώσουμε ένα αντίγραφο της κασέτας του αγώνα και εάν υπάρχει έστω και ένα ν λάθος εμείς θα απολογηθούμε δημόσια, παράλληλα όμως εμείς δεν θεωρούμε λήξαν εδώ το θέμα και απαιτούμε να μάθουμε:

  1. Γιατί δεν έγινε σωματικός έλεγχος στους 500 περίπου φανατικούς οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Γιατί οι διαιτητές επέτρεψαν της συνέχιση του αγώνα μετά την ομαδική είσοδο

οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γήπεδο και τον τραυματισμό αθλητή μας

  1. Γιατί ενώ η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να εκκενωθεί το γήπεδο , εντούτοις οι διαιτητές ξανά- άρχισαν τον αγώνα
  2. Γιατί όταν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επέστρεψαν για δεύτερη φορά πίσω στον αγώνα οι διαιτητές δεν διέκοψαν τον αγώνα
  3. Γιατί συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα απέκρυψαν συγκεκριμένα σοβαρά γεγονότα
  4. Τι γύρευε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας στα αποδυτήρια των διαιτητών και γιατί πίεσε τους διαιτητές να ξανά- αρχίσουν τον αγώνα παρά τις ενστάσεις της αστυνομίας
  5. Ποιος θα έφερε την ευθύνη κύριοι εάν ο φροντιστής του γηπέδου , του οποίου χωρίς λόγο και αίτια του έσπασαν την καρέκλα στο κεφάλι , αντί για διάσειση πάθαινε κάτι ποιο σοβαρό
  6. Τι θα γινόταν αν στο γήπεδο υπήρχαν και δικοί μας οπαδοί

Εμείς το Δ.Σ., οι αθλητές και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ αναμένουμε απαντήσεις από τους υπευθύνους.

Εκ της Εφορείας Πετόσφαιρας ΑΠΟΕΛ
Λευκωσία, 11 Δεκεμβρίου ,2007

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!