Αναμένοντας τον Σαντίν, ελπίζοντας στον Σέρινταν

Το επιθετικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στον προπονητή μας όσο και σε όλους που νοιάζονται για την πορεία της ομάδας μας. Η δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, η εμφανής αδυναμία στην διάσπαση της άμυνας των αντιπάλων και η επίτευξη τερμάτων με το σταγονόμετρο είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επιθετική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας μας τον Δεκέμβριο έφερε στον Αρχάγγελο έναν ποδοσφαιριστή με τον οποίο το φλερτ είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Ο Σεζάρ Σαντίν αγωνίστηκε στους αγώνες με Αελ και Αεκ χωρίς όμως να μπορέσει να δείξει κάτι από τα πολλά ενθαρρυντικά στοιχεία που κουβαλά η μακρόχρονη καριέρα του και τις φήμες που τον συνόδευαν. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ ή ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να βρει μέχρι στιγμής τον τρόπο να προσαρμόσει το παιχνίδι του για να εκμεταλλευτεί τον ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη η πρώτη μεταγραφική κίνηση επιθετικού το καλοκαίρι έφερε στην ομάδα μας ένας ποδοσφαιριστή που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, δεν έπεισε κανέναν ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος. Μετά από έναν ολόκληρο γύρο στο πρωτάθλημα, οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και ο Σιέριταν βρίσκεται ακόμα υπό το μικροσκόπιο του κάθε ΑΠΟΕΛίστα, ελπίζοντας ότι ο υψηλόσωμος Ιρλανδός θα μπορέσει με τον χρόνο να μεταμορφωθεί και να παρουσιάσει ένα καινούριο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η ευθύνη της επιθετικής ανεπάρκειας της ομάδας μας σίγουρα δεν βαραίνει εξ ολοκλήρου τους επιθετικούς μας. Η αδυναμία μας στην ανάπτυξη και η έλλειψη δημιουργικότητας από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία φάσεων, έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην εικόνα που εκπέμπει επιθετικά ο ΑΠΟΕΛ.

Ο προπονητής μας, ψάχνεται εδώ και καιρό μέσα από σχεδιασμούς και αγωνιστικά μοντέλα, σε μια προσπάθεια να πετύχει το σύστημα μέσα από το οποίο θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να ξεμπουκώσει επιθετικά και οι επιθετικοί μας να μπορέσουν να αναδείξουν τις όποιες αρετές τους.

Ο κόσμος δεν έχει άλλη επιλογή από το να εναποθέσει τις ελπίδες του στην πιθανή ανάκαμψη της ομάδας, μέσα από την φρεσκάδα που μπορούν να προσθέσουν στο παιχνίδι μας οι μεταγραφικές προσθήκες του Δεκεμβρίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναμένουμε από τον Σαντίν να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και να ελπίζουμε ότι ο Σιέρινταν θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!