Αναμένοντας το τυπικό μέρος

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η μοναδική ομάδα που δικαιολόγησε την παρουσία της εντός του αγωνιστικού χώρου και θα είναι η ομάδα που στα χαρτιά θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα των πράξεων ορισμένων ηλίθιων οπαδών του Απόλλωνα οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντέξουν την ήττα και τη διαφαινόμενη συντριβή. Αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ θα παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή το σχετικό φάκελο έτσι ώστε σε μεθεπόμενη συνεδρία της (1η Νοεμβρίου) να εκδικαστεί η τύχη του αγώνα. Έχει γίνει πολύς λόγος για την έκθεση του Τρύφωνος και στο κατά πόσο αυτή ανταποκρίνεται στα όσα έχουν γίνει εντός αγωνιστικού χώρο και πάνω στις κερκίδες. Δυστυχώς αν κάποιος δεν ήταν στο γήπεδο και διαβάσει τη σχετική έκθεση θα σχηματίσει την άποψη ότι η ρίψη αντικειμένων ήταν το ίδιο έντονη σε συχνότητα και βιαιότητα από τους οπαδούς και των δυο ομάδων.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική αφού τα όσα έπραξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα ήταν η αιτία αλλά και η αφορμή στο να διακοπεί ο αγώνας. Η δικαστική επιτροπή δεν έχει δύσκολο έργο αφού τα πράγματα είναι απλά. Το που θα μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η δικαστική και θα αποδείξει ότι ισχύει περισσότερο από όλα το δυο μέτρα δύο σταθμά είναι αν τιμωρηθεί με πρόστιμο ή οτιδήποτε άλλο η ομάδα μας για τη ρίψη των αντικειμένων. Και αυτό γιατί το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ΑΚΕΛ σε δύο περιπτώσεις που έκαναν τα αίσχιστα και δεν τιμωρήθηκε η έδρα τους.

Ο αγώνας και τα παραλειπόμενα του ανήκουν στο παρελθόν αφού αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δυο επίσημοι αγώνες. Την Τετάρτη ο αγώνας απέναντι στον Όλυμπο Ξυλοφάγου αναμένεται να είναι τυπικής διαδικασίας, κάτι που δεν ισχύει για τον Κυριακάτικο αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Η ομάδα μας ως τυπικά φιλοξενούμενοι θα πρέπει να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα έτσι ώστε να διατηρήσει τη διαφορά από Ομόνοια και Ανόρθωση. Λέμε να διατηρηθεί η διαφορά γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι και φέτος οι συγκεκριμένες ομάδες θα συνεχίσουν την παράδοση που τις θέλει να κερδίζουν ΑΕΛ και Άχνα αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έδειξε κερδίζοντας το Παραλίμνι μέσα στην έδρα του ότι είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Μπορεί και φέτος να θεωρείται από τις πιο αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά η πρόσφατη αλλαγή στη τεχνική ηγεσία φαίνεται να έχει αλλάξει κάποια δεδομένα.

Με οδηγό το πάθος και την αγωνιστική βελτίωση που είδαμε στους τελευταίους αγώνες τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο το ΑΠΟΕΛ μπορεί κα ι πρέπει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του έτσι ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος, που διαμόρφωσαν οι ήττες από Ανόρθωση και Παραλίμνι. Η ομάδα δείχνει ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς και ο κόσμος με τη σειρά του δείχνει ότι αντιλαμβάνεται όλα τα πιο πάνω και παρουσιάζεται διαθετημένος να στηρίξει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις.

Βρέθηκε μέση λύση με Μάριο Ηλία
Το γράφαμε από το περασμένο Σάββατο ότι τα πράγματα δεν είναι απλά στο θέμα Μάριου Ηλία αφού το διετές συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονται και οι δυο πλευρές δεν επιτρέπει να γίνει στο παρών στάδιο κάτι ουσιαστικό. Ο Ουζουνίδης επιχειρεί να στείλει τα δικά του μηνύματα μέσω του συγκεκριμένου θέματος αλλά η διοίκηση δεν μπορεί να τον αποδεσμεύσει χωρίς οικονομικό κόστος. Με αυτά τα δεδομένα η συνάντηση μεταξύ διοίκησης και παίκτη οδήγησε στην απόφαση όπως ο Ηλία προπονείται με την αναπληρωματική ομάδα. Η διοίκηση απέφυγε να τοποθετηθεί για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η συγκεκριμένη μορφή τιμωρίας αλλά και για το αν στη συνέχεια ο παίκτης θα επιστρέψει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ή αν θα τεθεί υπό μεταγραφή.

Παρόλο που μπορεί να χαρακτηριστούμε αφελείς θα τονίσουμε ξανά όσα γράψαμε και προ μηνών για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι προς το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ να προσπαθήσουν και οι δυο πλευρές (τεχνική ηγεσία και παίκτης) να έχουν μια σωστή συνεργασία. Απαιτείται θέληση, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό αφού τα περιστατικά που έχουν φέρει τις δυο πλευρές στη σημερινή κατάσταση θεωρούνται ασήμαντα έστω και αν κάποιοι που πρόσκεινται στις δυο πλευρές αρέσκονται στο να σπείρουν ζιζάνια.

Μέτρα αντίστροφα ο Ζε Κάρλος
Μπορεί να έμεινε εκτός αποστολής στον αγώνα με τον Απόλλωνα αλλά ο Ζε Κάρλος είναι πανέτοιμος για να επιστρέψει μετά από καιρό στην ομάδα και όπως όλα δείχνουν την Τετάρτη απέναντι στον Όλυμπο Ξυλοφάγου θα έχει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής έτσι ώστε να αποκτήσει και τη φυσική κατάσταση που του λείπει λόγω της αποχής. Μπορεί ο Μαχλάς να έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι στιγμής τον Ουζουνίδη που σε ανύποπτο χρόνο έκανε μάχη για να τον κρατήσει στην ομάδα αλλά η ετοιμότητα του Ζε Κάρλος αποτελεί μια ακόμα ποιοτική επιλογή. Τώρα ποιος από τους δυο θα αγωνίζεται και αν μπορούν να χωρέσουν στην ίδια εντεκάδα είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στην πράξη με την πάροδο του χρόνου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!