Αναπόφευκτη η ανακύκλωση

Εδώ και καιρό γίνεται λόγος για την ανάγκη ανανέωσης σε διοικητικό επίπεδο αφού την τελευταία δεκαετία γίνεται μια ανακύκλωση του βασικού πυρήνα των παραγόντων και συγκεκριμένων μεγαλομετόχων της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Η απαίτηση για ανανέωση και εκσυγχρονισμό βγαίνει στην επιφάνεια εν καιρώ διοικητικών κρίσεων αφού μέσα από αυτές αναδεικνύεται η τρομερή δυσκολία των 6-7 ατόμων που ελέγχουν την εταιρεία ΑΠΟΕΛ να πάρουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια νέα προσπάθεια των μεγαλομετόχων για να καθορίσουν την επόμενη μέρα έχοντας ως δεδομένο ότι ο Ερωτοκρίτου «κάηκε». Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη αφού ακόμα και μεταξύ των ατόμων αυτών υπάρχουν αντιπάθειες, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και προτεραιότητες. Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι ο Ερωτοκρίτου δεν επιθυμεί να παραδώσει την προεδρία στον Πετρίδη.

Σε κάθε περίπτωση η ανακύκλωση των ατόμων που συνθέτουν το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δείχνει αναπόφευκτη. Για διάφορους λόγους υπάρχει τρομερή διστακτικότητα από πλευράς μεγαλομετόχων να παραχωρήσουν εξουσία σε άλλα άτομα.

Υπάρχει επίσης η διστακτικότητα να αφεθεί το μάνατζμεντ της εταιρείας σε προσοντούχους υπαλλήλους. Σαν αποτέλεσμα βλέπουμε διαχρονικά παράγοντες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο να προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκεται καν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Βρίσκεται αρκετά προχωρημένος σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο.

Η ανακύκλωση ατόμων δεν θα είναι πρόβλημα ΕΑΝ όσοι αναλάβουν αντιληφθούν ότι οι μέχρι σήμερα πρακτικές διοίκησης δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!