Ανασκόπηση πρώτου γύρου: Η αστάθεια και το άλυτο πρόβλημα

Ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί και η βαθμολογική συγκομιδή φέρνει την ομάδα μας στη δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την αήττητη Ανόρθωση. Μια ανασκόπηση των όσων έχουν συμβεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτω από τις περιστάσεις η ομάδα μας είχε μια καλή συγκομιδή βαθμών έστω και να κάποια απρόσμενες απώλειες χάλασαν το κλίμα, έφεραν την ομάδα σε ρόλο διώκτη και επιβεβαίωσαν τα αγωνιστικά μας κενά. Αξίζει να θυμηθούμε ότι αρχίσαμε το πρωτάθλημα υπό έντονη εσωτερική αμφισβήτηση των πάντων αφού ο κακός αγωνιστικός προγραμματισμός και η ανετοιμότητα της ομάδας έφεραν τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, τις μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά και την ήττα από την Ανόρθωση σο σούπερ καπ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την ομάδα να μην είναι έτοιμη ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις και με παίκτες ανέτοιμος η ομάδα μας άρχισε τις υποχρεώσεις της στο ΓΣΠ με την ομάδα που έμελλε να χαρακτηριστεί η έκπληξη του πρωταθλήματος:

ΑΠΟΕΛ-Δόξα 3-2
Το άγχος και η πίεση να κερδίσουμε τους νεοφώτιστους ήταν εμφανές και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν η Δόξα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ζε Κάρλος σε μια προσπάθεια του σωριάστηκε στο έδαφος και έγινε αλλαγή αφού η θλάση του κόστισε το γνωστό δίμηνο που απέχει όποιος τραυματιστεί στην ομάδα μας. Η Δόξα πριν το ημίχρονο μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καμάλ και στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ σαφώς βελτιωμένο, εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις και με πρωταγωνιστή τον Μαχλά γυρίζει τον αγώνα με δυο γκολ του Ελλαδίτη και ένα του Μιχαήλ. Η μαχητική Δόξα μείωσε σε 3-2 αλλά στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας έλεγξε πλήρως τον αγώνα.

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 1-0
Δυο εβδομάδες αργότερα και με τις προβλέψεις εναντίον μας πάμε στο αφιλόξενο Παπαδόπουλος με στόχο το βαθμολογικό κέρδος. Το ΑΠΟΕΛ εκπλήσσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους οπαδούς του αφού επιβάλλεται πλήρως, έχει την κατοχή, δημιουργεί ευκαιρίες και δεν κινδυνεύει καθόλου. Στην επανάληψη τα πράγματα διαφοροποιούνται αφού ένα λάθος του Μορφή δίνει τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να σκοράρουν. Το τέρμα επηρεάζει αρνητικά την ομάδα μας, ο Ουζουνίδης επιχειρεί με αλλαγές να ανατρέψει τα δεδομένα κάτι όμως που δεν έγινε αφού η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων αντιδρούσε σωστά…

ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΠ 4-0
Η ομάδα μας έπρεπε να αντιδράσει σωστά και τα κατάφερε. Με πολλές αλαλγές στο αρχικό σχήμα και με τον Μοραίς να αγωνίζεται για πρώτη φορά το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά και καθάρισε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 3-0. Τα δεδομένα επέτρεψαν στον Ουζουνίδη να δώσει χρόνο συμμετοχής στον προερχόμενο από τραυματιμσό Καψή, όπως επίσης και στο Τσόροβιτς που αποκτήθηκε εσπευσμένα όταν επιβεβαιώθηκε ότι ο Μαχλά ήταν η μοναδική αξιόπιστη επιλογή στην επιθετική γραμμή.

ΕΝΠ – ΑΠΟΕΛ 1-0
Η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική και παράλληλα έθεσε τις βάσεις για αυτό που σήμερα χαρακτηρίζεται ως μη σταθερότητα και αναξιοπιστία. Το ΑΠΟΕΛ πήγε να αντιμετωπίσει την προβληματική τότε τοπική ομάδα αλλά έχασε χωρίς καν να παλέψει αναγκάζοντας τον Ουζουνίδη να χαρακτηρίσει την ομάδα άμυαλη. Τα λάθη του Μορφή και η απαράδεκτη παρουσία ολόκλήρης ης ομάδας στέλλουν ανησυχητικά μηνύματα και το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων είναι γεγονός.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

ΑΠΟΕΛ – Σαλαμίνα 3-1
Μεσολαβεί μια δύσκολη εβδομάδα αφού με πρωταγωνιστές τους οργανωμένους δημοσιοποιούνται διαφόρων ειδών προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα, τα οποία άφηναν εκτεθειμένη διοίκηση και τεχνική ηγεσία. Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα ήταν πολλές έστω και αν η παρουσία του Μοραις στην εντεκάδα και ιδιαίτερα στο δεξιό άκρο της άμυνα ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Νικολόσκι, Φλορέα, Δασκαλάκης, Πίντο και Τόρες με τον Ουζουνίδη να προτιμά και πάλι τη διάταξη 4-5-1 με τον Μαχλά στην κορυφή της επίθεσης. Το ΑΠΟΕΛ ξεκινά άσχημα τον αγώνα. Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης αναγκάζεται να βάλει τους Φερναντές και Κόντη αλλά η Σαλαμίνα προηγείται. Ο Σατσιάς ισοφαρίζει αμέσως, το ΓΠ παίρνει φωτιά και λίγα λεπτά αργότερα ο Μαχλάς δίνει προβάδισμα στην ομάδα μας και στο τέλος τη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα ο φορτισμένος ψυχολογικά Ουζουνίδης προβαίνει σε δηλώσεις που συντηρούν το κλίμα διχόνοιας που επικρατεί αλλά από την ίδια μέρα ο Ζιβανάρης ξεκινά με επιτυχία μια προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος.

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 2-0
Ο αγώνας που κερδίθηκε στα χαρτιά αφού στην κανονική διάρκεια του διακόπηκε μετά τη ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς των φιλοξενουμένων. Το ΑΠΟΕΛ όση ώρα παίχτηκε ποδόσφαιρο ήταν φανταστικό και περιόρισε τον Απόλλωνα σε παθητικό ρόλο. Μακρίδης και Φερναντές ήταν σε καλή μέρα και σαν αποτέλεσμα ολόκληρη η ομάδα ανταποκρίθηκε ενώ ο Μαχλά συνέχισε να σκοράρει. Η απερίσκεπτη ενέργεια του Νικολόσκι να επιστρέψει το αντικείμενο που δέχτηκε του κόστισε δυο αγωνιστικές στην εξέδρα.

Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 2-2
Επιστροφή στις απαράδεκτες εμφανίσεις και νέο ισχυρό χαστούκι από μια μέτρια ομάδα. Η μεσοαμυντική γραμμή έμπαζε από παντού, ο Μακρίδης ήταν καλά κλεισμένος και ο Φερναντές παρών-απών, έτσι ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη ο Μαχλάς ισοφάρισε νωρίς αλλά και πάλι οι τυπικά γηπεδούχοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα μας σημειώνοντας κι δεύτερο γκολ. Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75′ με τον Μακρίδη αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα να χαθούν δυο πολύτιμοι βαθμοί.

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-0
Η πίεση ήταν και πάλι τεράστια και η ομάδα μας ανταποκρίθηκε αφού αν και είχε απέναντι της μια πολύ καλή ομάδα κατάφερε να κερδίσει. Οι Μορφής και Καψής επανήλθαν στο αρχικό σχήμα, με το Δασκαλάκη που κέρδισε τις εντυπώσεις όποτε χρειάστηκε να μένει στον πάγκο. Ο Τράττος ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου ενώ στο δεύτερο ήταν η ΑΕΚ που πρώτη έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Ο Σαπάνης που από το πουθενά και ελλείψει επιλογών βρέθηκε σαν αλλαγή στον αγώνα έδωσε μια ασίστ που οδήγησε σε ένα κερδισμένο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακρίδης.

Αλκή-ΑΠΟΕΛ 0-4
Ήταν η αγωνιστική μας αφού η ισοπαλία μεταξύ των άλλων μείωσε τη διαφορά από την Ανόρθωση στους δυο βαθμούς, ενώ εδραιωθήκαμε στη δεύτερη θέση. Το ΑΠΟΕΛ για άλλη μια φορά πέρασε δύσκολες στιγμές αφού σημείωσε ένα γκολ και έδειξε να εφησυχάζετε γεγονός που λίγο έλειψε να μας στοιχίσει. Με τον Μαχλά όμως να εκτελεί αλύπητα αντιδράσαμε σωστά και στο τέλος πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

ΑΠΟΕΛ – Άχνα 2-1
Δύσκολη, αγχωτική και σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα μας στα πλαίσια της δέκατης αγωνιστικής επί της Άχνας. Το ΑΠΟΕΛ σε αντίθεση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ήταν μέτριο και σε κανένα διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί. Η αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα δυο γκολ αλλά και ο παράγοντας τύχη ήταν το απόγευμα της Κυριακής με την ομάδα γεγονός που επέτρεψε να αντιδράσουμε ακόμα και όταν η Άχνα ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου η ημιχρόνου.

Άρης – ΑΠΟΕΛ 2-2
Απέναντι στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ ήταν ακόμα χειρότερο και κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Επιβεβαίωσε τις πολλές του αδυναμίες και παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε τη σπουδαία ευκαιρία που το δόθηκε με τη βαθμολογική απώλεια που είχε η Ανόρθωση. ΑΝ και προηγηθήκαμε στο σκορ είμασταν επιπόλαιοι σε ότι κάναμε γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να γυρίσει τον αγώνα. Ο Μορφής έκανε κάποια λάθη ενώ ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις μας έδωσε το βαθμό.

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 1-0
Το ντέρμπι με τους κινέζους ήταν πλέον μονόδρομος και για τις δυο ομάδες. Η ομάδα μας πιο αποφασισμένη και πιο τυχερή κέρδισε μια ομόνοια, σκιά της ομάδας που ξέραμε κάποτε, αφού δε χρειάστηκε να πιάσει την απόδοση που έπρεπε. Αυτό το πληρώσαμε όμως μια εβδομάδα αργότερα…

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 1-1
Όταν δε διορθώνεις τα λάθη σου το πληρώνεις και αυτό έγινε στο Τσίρειο απέναντι σε μια ακόμα μέτρια ομάδα. Πιέσαμε, προηγηθήκαμε αλλά στη συνέχεια είχαμε ένα τεράστιο νεκρό διάστημα στο οποίο η ΑΕΛ ισοφάρισε και με σχετική ευκολία πήρε το βαθμό που ήθελε. Οι παίκτες-ηγέτες σφύριζαν αδιάφορα και ο Ουζουνίδης ψάχνει απελπισμένος το λάθος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!