Ένδειξη αποπροσανατολισμού

Η ιστορία με το αν και πότε θα παίξουν οι Στίλιτς και Πιατκοφσκι κινδυνεύει να επισκιάσει ακόμα και τον αγώνα με την Μίντιλαντ που θεωρείται ο πιο σημαντικός της χρονιάς. Η ανυπομονησία μας και οι απορίες που δημιουργούνται με την μη συμμετοχή τους είναι ως ένα βαθμό δικαιολογημένη αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε. Νομίζω ότι ο λόγος που δεν τους έχουμε δει αρκετά δεν σχετίζεται με τις θεωρίες συνωμοσίας που ακούμε αλλά με μια απλή λογική του Πασιένσια.

Είναι η λογική που τον ήθελε στους πρώτους αγώνες να επιδιώκει να παρατάξει ένα όσο το δυνατό πιο ομοιογενές σύνολο με σκοπό να πάρει το αποτέλεσμα που θα οδηγούσε τον ΑΠΟΕΛ στα play offs. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έκρινε ότι η τριάδα Μοράις, Βινίσιους και Μακρίδη θα ανταποκρινόταν καλύτερα. Το ότι προτιμάται ο Μακρίδης αντί του Στίλιτς ή οποιουδήποτε άλλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αφού είναι ο παίκτης που από την αρχή της προετοιμασίας έδειξε ότι μπορεί να παίξει το διπλό ρόλο του κόβω και ράβω. Είναι επιπλέον ένας Κύπριος που γνωρίζει την ομάδα έστω και αν αποτελεί νέα προσθήκη.

Ο Πασιένσια δεν πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του επειδή οι αθλητικογράφοι ή οι προπονητές της κερκίδας πιέζουν για να δουν βασικό τον οποιονδήποτε παίκτη. Αν θεωρεί ότι ο ΑΠΟΕΛ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα πετύχει το στόχο του με τον Βόσνιο ή τον Πολωνό στον πάγκο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Δανία μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό και να αμυνθεί σωστά. Αυτό είναι το ζητούμενο ως ένα βαθμό και στο ΓΣΠ. Εκεί που υπήρχε θέμα είναι στο δημιουργικό κομμάτι. Αν αυτό είναι αρκετό για να φέρει αλλαγές στη μεσαία γραμμή είναι κάτι που μόνο ο Πασιένσια ξέρει.

Το γκολ που δεχτήκαμε στη Δανία και η αγωνιστική συμπεριφορά και των δυο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο είναι πολύ καλοί λόγοι για να μην πέσουμε στην παγίδα που θα φέρει την ήττα-αποκλεισμό. Η θετική ενέργεια την οποία επικαλείται παραμονές των αγώνων ο Πετεβίνος είναι μια σημαντική παράμετρος. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να στείλουν το μήνυμα από το πρώτο λεπτό ότι θέλουν την πρόκριση και πως το όποιο πλάνο των Δανών θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο ΑΠΟΕΛ των πολλών πρέπει και των υπερβολικών απαιτήσεων καλείται το βράδυ της 4ης Αυγούστου να εξασφαλίσει την πρόκριση στα Play offs. Το να γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους οπαδούς ο κάθε Στίλιτς, η μεταγραφή που θα γίνει αν προκριθούμε ή οτιδήποτε άλλο είναι ανησυχητική ένδειξη αποπροσανατολισμού.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!