Ανοίγει και το μεταγραφικό πλάνο

Ο Σέρτζιο έχτισε τον φετινό ΑΠΟΕΛ σε κινούμενη άμμο αφού οι εννέα φετινές προσθήκες δεν αποδίδουν μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, έτσι η μεταγραφική περίοδος που πλησιάζει αποκτά τεράστια σημασία. Η ουσιαστική βελτίωση της ομάδας και οι προοπτικές της για μια παρατεταμένη αντεπίθεση προκειμένου να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα σχετίζονται και με το μεταγραφικό πλάνο. Ο Δώνης επέλεξε να ανοίξει και δημόσια το θέμα με τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με την Αλκή όπου έθεσε τον προβληματισμό του για το ότι η διοικητική αβεβαιότητα ίσως να επηρεάσει αρνητικά την τρομερή ανάγκη που έχουμε για ενίσχυση.

Επί της ουσίας ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη για δύο τουλάχιστον προσθήκες ή τουλάχιστον αυτή είναι εκ πρώτης η θέση του Δώνη, ο οποίος ξέρει ότι η υλοποίηση του όποιου πλάνου παρουσιάσει στη διοίκηση εξαρτάται από το διαθέσιμο μπάτζετ που θα υπάρξει για αποδεσμεύσεις και προσθήκες.

Σε κάθε περίπτωση η μια θέση αφορά επιθετικό. Η αποχώρηση του Γκονσάλβες κάνει ακόμα πιο μεγάλη την ανάγκη όχι γιατί ο μικρός πρόσφερε αλλά γιατί πλέον υπάρχει και αριθμητικά έλλειψη επιλογών. Η επάνοδος του Ατόρνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εσωτερική μεταγραφή στο παρών στάδιο αφού είναι άγνωστο αν θα δούμε ξανά τον περσινό παίκτη.

Με αυτά τα δεδομένα ο Δώνης ψάχνει για παίκτη που μπορεί να του δώσει λύσεις στο γκολ. Ο προπονητής μας μπορεί να είναι της σχολής ότι το γκολ είναι υπόθεση όλων αλλά είναι φανερό ότι με εξαίρεση τον Μαντούκα δεν έχουμε κάποιον στο ρόστερ που να μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη επιλογή.

Η προβληματική μέχρι στιγμής παρουσία των Γκόμες και Μπενσούρ αναγκάζει τον Δώνη να αξιολογεί σοβαρά και την περίπτωση απόκτησης οργανωτικού μέσου αφού η ομάδα πονά σε αυτόν τον τομέα. Αν και το 4-4-2 και οι παραλλαγές του δεν προβλέπουν την παρουσία του παραδοσιακού δεκαριού, η ομάδα έχει δυσκολία να αναπτυχθεί με τρόπο δημιουργικό από τον άξονα. Ο Βινίσους δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις προτεραιότητες που θα θέσει ο Δώνης.

Και αυτό γιατί πρόβλημα υπάρχει και στο κέντρο της άμυνας κάτι που πήγε να φανεί και όταν τραυματίστηκαν οι Αμορίν και Μπόρδα. Πέραν του ότι οι δυο παίκτες έχουν αδυναμίες, οι απουσίες όλων θα αρχίσουν να γίνονται συχνότερες και λόγω των καρτών κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τον Ολιβέιρα.

Από τη στιγμή που ο Δώνης δεν έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση από τη διοίκηση θα δει και από τους επόμενους αγώνες κάποια πράγματα που ίσως τον βοηθήσουν να πάρει τις τελικές του αποφάσεις, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα που θα του ανατρέψουν το πλάνο του.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!