Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Δυστυχώς χάσαμε και χάσαμε άδικα. Η Ανόρθωση δεν ήταν καλύτερη μας αλλά έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης, εκμεταλλευομένη ένα αμυντικό μας λάθος αλλά και την επιθετική μας ανυπαρξία. Το ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου είχε διάθεση, πάθος, σωστό πλάνο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ατυχήσαμε στη συνέχεια ρισκάραμε αλλά δεν καταφέραμε να αποσοβήσουμε την ήττα.

Η προσπάθεια των παικτών και του προπονητή δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και πλέον η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι να παίρνουμε τους βαθμούς της νίκης αλλά και να βελτιωνόμαστε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ζε Κάρλος αλλά και ο επιθετικός που ακόμα ψάχνουμε λείπουν από την ομάδα και σε κάποιους αγώνες αυτό θα είναι ξεκάθαρο.

Με μια έκπληξη που θεωρήθηκε και κίνηση ματ του Ουζουνίδη παρέταξε την ομάδα ο προπονητής μας βάζοντας μέσα τον Έμερσον αντί του Μιχαήλ. Ο Βραζιλιάνος μέσος μαζί με το Σατσιά κάλυψαν άψογα τον μεσοαμυντικό χώρο ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν ουσιαστικός και όταν η ομάδα έβγαινε μπροστά. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε οτιδήποτε μη αναμενόμενο αφού ο Μορφής ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ όπως γράψαμε από την Παρασκευή στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Δασκαλάκης.

Το ΑΠΟΕΛ σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες στο Παπαδόπουλος μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τσαμπουκά και αποφασισμένο. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες μας κέρδισαν την μάχη στο χώρο του κέντρου και επιβλήθηκαν της Ανόρθωσης. Με τον Έμερσον να κόβει και να οργανώνει και τον Μακρίδη να κάνει ότι θέλει στη δεξιά πλευρά το ξεκίνημα ήταν απρόσμενα θετικό.

Με την πάροδο του χρόνου και εναντία στις προβλέψεις το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και με συντριπτική κατοχή της μπάλας ήταν η ομάδα που έδειχνε να ξάρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρόλα αυτά και παρά την άψογη εικόνα που έβγαζε η ομάδα έλειπε και το γκολ αλλά και η δημιουργία ευκαιριών που μπορεί να έφερναν το λάθος στα καρέ των γηπεδούχων. Η μπάλα γυρόφερνε έξω από την μεγάλη περιοχή της Ανόρθωσης, σε κάποιες περιπτώσεις τα γεμίσματα των Μακρίδη και Έμερσον δεν έβρισκαν στόχο.

Με το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει πλήρως αλλά να μην είναι επικίνδυνο και την Ανόρθωση να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά ήταν αναπόφευκτο οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια στο 0-0. Αυτό έγινε αφού στις καθυστερήσεις ο Ζλόγκαρ από πολύ καλή θέση έπιασε αδύναμη κεφαλιά για να καταλήξει στην αγκαλιά του Μορφή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο με το ΑΠΟΕΛ δηλαδή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά πολύ νωρίς τα δεδομένα ανατράπηκαν με αφορμή το γκολ της Ανορθώσης. Στο 56′ μετά από εκτέλεση φαόυλ του Νικολάου ο Μορφής δεν έκανε σωστό υπολογισμό της μπάλας για να καταλήξει στα δίκτυα του και να γίνει το 1-0.

Ήταν τόσο απρόσμενη η εξέλιξη που ήταν αναπόφευκτο να επηρεαστούν οι παίκτες μας που είδαν τις προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου όχι μόνο να μην εξαργυρώνονται αλλά να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Η νευρικότητα ήταν πλέον το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών και τα πολλά λάθη ήταν πλέον αυτό που χαρακτήριζε την ομάδα μας. Παρόλα αυτά στο 63′ ο Φερναντές έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία όταν το σουτ του πέρασε έξω.

Η απάντηση της Ανόρθωσης ήρθε λίγο αργότερα όταν ο Παναγή από πολύ καλή θέση έστειλε μπάλα μόλις έξω.

Με τον αγώνα να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελε, ο Ουζουνίδη απέσυρε τον αρνητικό Πίντο βάζοντας στη θέση του τον Λουκά. Στο 75′ με ακόμα δυο αλλαγές το ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να ανατρέψει τα δεδομένα με τους Μιχαήλ και Ταβάρες να παίρνουν τη θέση των Φλορέα και Σατσιά αντίστοιχα.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα μας μπορεί να μην πίεσε όπως θα έπρεπε και αναμενόταν αλλά έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία όταν η γυριστή κεφαλιά του Μιχαήλ πέρασε έξω.

Η Ανόρθωση κράτησε περισσότερο την μπάλα στις καθυστερήσεις έτσι ούτε και στα λεπτά αυτά δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλό.

Κίτρινες:
Μορφής, Πίντο, Σατσιάς, Μαχλάς, Κόντης, Νικολόσκι

Διαιτησία
Ο Γερασίμου είχε δύσκολο έργο και στα δικά μας μάτια έκανε ένα σοβαρό λάθος όταν δεν είδε όταν μετά από σέντρα η μπάλα χτύπησε στο αφύσικα απλωμένο χέρι του Ντικουμάνα και μετά στο κεφάλι του Έμερσον. Ήταν καθαρή παράβαση και πέναλτι και αν ο προπονητής μας ήθελε να σταθεί σε κάτι ουσιαστικό έπρεπε να κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη φάση. Κατά τα άλλα η κίτρινες που έδωσε μπορούν να χαρακτηριστούν δικαιολογημένες.

Βαθμολογίες Παικτών

Δηλώσεις Ουζουνίδης:
Είμαστε απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Είμασταν καλύτερη ομάδα αλλά αυτό δε φτάνει για να κερδίσεις ιδίως μεγάλα παιχνίδια που τα κρίνουν οι λεπτομέρειες. Δεν καταφέραμε να τελειώσουμε κάποιες φάσεις και σε μια φάση που δεν προδίκαζε τίποτα δεχτήκαμε το γκολ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρουμε ποιοι είμαστε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε εκεί, Παρόλο που δε στέκομαι στη διαιτησία θεωρώ ότι ήταν πολύ έξυπνη ιδίως στα αρχικά στάδια του αγώνα σε κάποια κόρνερ και φαουλ που δε δόθηκαν.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Κόντης, Φλορέα (75′ Μιχαήλ), Δασκαλάκης, Σεγκιρί, Σατσιάς (75′ Ταβάρες), Έμερσον, Μακρίδης, Φερναντές, Πίντο (68′ Λουκά), Μαχλάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!