Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Η ξέφρενη πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα, σε ακόμα μια δύσκολη έδρα. Το ΑΠΟΕΛ έφυγε θριαμβευτής από το Αντώνης Παπαδόπουλος γεγονός που το διατηρεί μόνο στην πρώτη θέση και αν κερδίσουμε την ΑΠΕΠ στη τελευταία αγωνιστική θα πάμε στα play offs με το προβάδισμα που θέλουμε. Η απίστευτα πειθαρχημένη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έσπασε την εικοσαετή αρνητική παράδοση καταφέρνοντας να ανατρέψει και το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο τέλος του αγώνα κόσμος, παίκτες και διοίκηση έγιναν έναν αφού η χαρά της πιο σημαντικής μέχρι στιγμής νίκης ήταν απερίγραπτη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε τελικά τη διάταξη 4-5-1 έχοντας τον Ονουάτσι στην κορυφή της επιθετικής γραμμής σε μια σαφή προσπάθεια του να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Το πλάνο του προπονητή μας δούλεψε αφού οι Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδης από τα άκρα αλλά και ο Πίντο μπόρεσαν να οργανώσουν την ομάδα σωστά και να κερδίσουν άμεσα την μάχη του κέντρου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ελέγξουμε πλήρως το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα διάστημα στο οποίο το οποίο απείλησε και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε και η Ανόρθωση σταδιακά μπόρεσε να ισορροπήσει τον αγώνα και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Μπεκιαι. Οι κίτρινες του Τράττου στα πρώτα φάουλ των Πίντο και Χαραλαμπίδη δυσκόλεψε την προσπάθεια αλλά ήταν και το ΑΠΟΕΛ πους το 31′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία. Ήταν μια φάση όπου μετά από εκτέλεση φαουλ του Χαραλαμπίδη ο Αλεξάνδρου επιχείρησε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Στο διάστημα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας μας δούλεψε άψογα αφού οι παίκτες-κλειδιά των γηπεδούχων εξουδετερώθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε ούτε μια πραγματική προσπάθεια για γκολ στο διάστημα αυτό.

Με αλλαγή ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο και οι δυο ομάδες με τον Γιοβάνοβιτς να περνά στον αγώνα τον Ζεβλάκοφ στη θέση του Χαραλαμπίδη ο οποίος φάνηκε ανέτοιμος για ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Η ομάδα μας μπήκε το ίδιο αποφασιστικά όπως και στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα δύο λεπτά του δημιούργησε δύο κλασσικές ευκαιρίες αλλά οι Ονουάτσι και Αλεξάνδρου ήταν άστοχοι.

Όταν στο 60′ και στην πρώτη της ευκαιρία η Ανόρθωση πέτυχε γκολ το φάντασμα της παράδοσης έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Η ολιγορια της αμυντικής γραμμής στοίχισε και ο Φρόυσος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ήταν όμως το ΑΠΟΕΛ που έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πετυχαίνοντας γρήγορα το γκολ η ισοφάρισης έθεσε τις βάσεις για την ολική ανατροπή. Ο Ζεβλάκοφ στο 64′ και μετά από σέντρα του Πουρσαϊτίδη κέρδισε την κεφαλιά από τον Δέλλα και στη συνέχεια με μια εντυπωσιακή κίνηση πλάσαρε τον Μπεκίαι για να κάνει το 1-1.

Το γκολ του Πολωνού επανέφερε τις ισορροπίες και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα μας να ανασυνταχθεί επιδιώκοντας τη νίκη. Ο αγώνας άρχισε να ξεφεύγει με κάποια μαρκαρίσματα έτσι ο Γιοβάνοβιτς απέσυρε τον Χάτζι θέλοντας να τον προστατέψει αφού είχε ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα.

Στο 77′ το Αντώνης Παπαδόπουλος κάηκε και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τρελάθηκαν όταν το σουτ φωτοβολίδα του Νούνο Μοραίς καρφώθηκε στα δίκτυα της Ανόρθωσης. Το 1-2 και η ανατροπή της αδικίας ήταν γεγονός και για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ομάδα μας ήταν πιο κοντά από ποτέ στο να σπάσει την αρνητική παράδοση. Στα λεπτά που έμειναν η ομάδα μας μπόρεσε να κρατήσει τους επιθετικούς της Ανόρθωσης μακριά από την εστία του Χιώτη ενώ ούτε και η πεντάλεπτη καθυστέρηση του Τράττου μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Χάτζι (67′ Ηλία), Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Μπρόερς, Μιχαήλ, Μοάρις, Χαραλαμπίδης (46′ Ζεβλάκοφ), Πίντο, Αλεξάνδρου, Ονουάτσι (88′ Σεγκιρι)

Κίτρινες: Χατζί, Χαραλαμπίδης, Πίντο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!