Απέπ Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Το γνωστό ανίκανο ΑΠΟΕΛ που δεν μπορεί να κερδίσει εκτός ΓΣΠ, ομάδες που κάνουν μάχη για να διατηρηθούν στην πρώτη κατηγορία είδαμε και πάλι το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή τη φορά ήταν η ΑΠΕΠ που άρπαξε το βαθμό της ισοπαλίας ή καλύτερα που μας στέρησε δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια μας να βρεθούμε στην κορυφή. Μπορεί να χάθηκε το πέναλτι στις καθυστερήσεις γεγονός που να φωτογραφίζει ατυχία αλλά το πιο έντονο χαρακτηριστικό της ομάδας μας στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν η έλλειψη σοβαρότητας. Προηγηθήκαμε πολύ νωρίς αλλά δεν μπορέσαμε σε καμία φάση να μετατρέψουμε την κατοχή σε κάτι ουσιαστικό. Σαν αποτέλεσμα το άγχος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν έντονο και ούτε ο Ηλία που μπήκε μέσα και κέρδισε έξυπνα το πέναλτι δεν μπόρεσε να μας λυτρώσει αφού ο Καϊρίνος απέκρουσε…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε τελικά την έκπληξη του όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού στο δίλημμα Σατσιάς ή Μιχαήλ προτίμησε… τον Πίντο. Ο Πορτογάλος πήρε θέση δίπλα από τον Πίντο στη μεσαία γραμμή σε μια προσπάθεια να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη δυνατότητα υποστήριξης των Κοσόφσκι και Χαραλαμπίδη που αναπτύσσονταν από τα άκρα.

>

Η ομάδα μας ευτύχησε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση να πετύχει τέρμα όταν στο 12′ και μετά από διαδοχικές πάσες η μπάλα κατέληξε στον Μιροσάβλιεβιτς ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Η ΑΠΕΠ συνέχισε να έχει περισσότερο την προσοχή της στο να μην αιφνιδιαστεί εκ νέου παρά να επιδιώξει την ισοφάριση και παρά το γεγονός αυτό έφτασε δυο φορές σε θέση βολής. Την τρίτη ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης αφού στο 28′ το απευθείας φαουλ του Σίλι κατέληξε στα δίκτυα του Χιώτη.

Το γκολ των γηπεδούχων αφύπνισε προσωρινά τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς οι οποίοι έγιναν πιο διεκδικητικοί στις προσωπικές μονομαχίες, πίεσαν και στο τελευταία λεπτό φανήκαμε άτυχοι όταν μετά από σουτ του Πίντο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα αφού η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΠΕΠ. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να δημιουργήθηκαν κάποιες μικροευκαιρίες αλλά το πράγμα δεν πήγαινε καθόλου καλά κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την πρώτη αλλαγή.

Στο 60′ ο Ζεβλάκοφ πέρασε στη θέση του Ονουάτσι σε μια προσπάθεια να φρεσκαριστεί η επιθετική γραμμή αλλά και να γίνουμε πιο δημιουργικοί με την μετατόπιση του Μιροσάβλιεβιτς λίγο πιο πίσω. Η εξέλιξη του αγώνα και το ροκάνισμα του χρόνου ευνοούσε την ΑΠΕΠ και η είσοδος των Αλεξάνδρου και Ηλία λίγο πριν το τέλος είχε σαν στόχο να ανατρέψει τα δεοδμένα.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας πίεσε έντονα αλλά ο Καϊρίνος έμελλε να γίνει ο ήρωας της συνάντησης αφού αρχικά απέκρουσε την μπάλα σε κεφαλιά τους Μπρούσερ ενώ στις καθυστερήσεις απέκρουσε το χλιαρό χτύπημα πέναλτι του Ηλία. Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και την εσχάτη των ποινών και στη συνέχεια ο προκλητικός πανηγυρισμός του τερματοφύλακα της ΑΠΕΠ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Από την ομάδα μας δεν υπήρξε παίκτης που να δικαιούται να συμπεριληφθεί στους διακριθέντες. Προβλημάτισαν ιδιαίτερα οι Κόντης, Ονουάτσι, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης και Φλορέα.

Συμπερασματικά το ΑΠΟΕΛ προβλημάτισε και πάλι αφού σε έναν ακόμα εκτός έδρας αγώνα έδειξε τις χτυπητές αδυναμίες που έχει σχεδόν σε όλους τους τομείς. Το τι δημιουργεί πραγματική κατάθλιψη είναι και η διάθεση των παικτών αφού δεν δείχνουν να θέλουν να παλέψουν έτσι ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο. Και όλα αυτά την επόμενη αγωνιστική που κερδίσαμε την Ανόρθωση…

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Φλορέα (78′ Ηλία), Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Μπρούσερ, Μοραίς, Πίντο, Χαραλαμπίδης (76′ Αλεξάνδρου), Κοσόφσκι, Μιροσάβλιεβιτς, Ονουάτσι (60′ Ζεβλάκοφ)

Κίτρινες: Κόντης, Φλορέα, Μπρούσερ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!