Απαγορεύεται ο ατομικισμός!

Ο ΑΠΟΕΛ στην Κρακοβία έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο επιβλήθηκε της Βίσλα και έστειλε σε όλους μας το μήνυμα ότι θα έφευγε με ένα καλό αποτέλεσμα. Η συνέχεια ήταν διαφορετική και παρόλο που και ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι δεν αξίζαμε να χάσουμε, ήρθε η ήττα. Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό, πέραν της φάσης του γκολ, ήταν γιατί το κύριο χαρακτηριστικό τον μεσοεπιθετικών μας ενεργειών ήταν ο ατομικισμός στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ο Αλμέιδα ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών αυτών για αυτό και τα παράπονα του προπονητή περιστρέφονται γύρω από τον Βραζιλιάνο. Υπήρξαν όμως φάσεις που και οι υπόλοιποι προτίμησαν να τελειώσουν τη φάση παρά να δώσουν την μπάλα σε παίκτη που βρισκόταν σε καλύτερη θέση. Ο Μαρσίνιο αλλά και ο Τρισκόφσκι ήταν οι πρωταγωνιστές σε κάποιες άλλες φάσεις. Το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε μόνο στην Κρακοβία και είναι για αυτό που ο Γιοβάνοβιτς προβληματίζεται ιδιαίτερα. Παρόμοιες φάσεις έγιναν και στους αγώνες με τη Σλόβαν αλλά το ότι ήρθε τελικά η νίκη-πρόκριση πέρασαν στο ντούκου. Αν κάποιος γυρίσει επίσης τον χρόνο πίσω θα θυμηθεί ότι και στους περσινούς αγώνες με την Γιάπλονετς αλλά και την Χετάφε παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Η ερμηνεία που δίνεται από κάποιους είναι πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών αλλά και η θέληση τους για την πρόκριση της ομάδας οδηγεί σε κάποιες ενέργειες που θεωρούνται ως η μη ενδεδειγμένες. Παρόλο που εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται το λάθος φαίνεται ότι αδυνατούν στη συνέχεια να μην το επαναλάβουν.

Κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται να γίνει στον επαναληπτικό της Τρίτης. Για να προκριθούμε θα πρέπει να επικρατήσει η ομαδικότητα αντί του ατομικισμού. Το ζητούμενο είναι να μπει ο ΑΠΟΕΛ στους ομίλους και όχι ποιος θα χριστεί σκόρερ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι υπερβολικός στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλει να στερήσει από τον Μαρσίνιο και τον Αλμέιδα αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς. Αναμένει ή καλύτερα απαιτεί την ορθότερη επιλογή στο τελείωμα των φάσεων. Σε αυτό στάθηκε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Κρακοβία, θέτοντας το ως προϋπόθεση για πρόκριση..

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!