Απαντά σήμερα ο Μποζίνοφ

Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη όσον αφορά τις προσπάθειες για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση αφού αν ο Βαλερί Μποζίνοφ φανεί συνεπής θα δώσει την απάντηση του στο κατά ο ίδιος και η οικογένεια του θα κατηφορίσουν στην Κύπρο. Στη χτεσινή επικοινωνία που υπήρξε με τον παίκτη ο Βούλγαρος παραδέχτηκε ότι έχει και κάποιες άλλες προτάσεις ενώ φάνηκε να τον προβληματίζει και το ότι η κάθοδος του στην Κύπρο μπορεί να θεωρηθεί πισωγύρισμα στην καριέρα του. Το πιο αξιόπιστο site στη Βουλγαρία αναφέρει σε χτεσινό δημοσίευμα ότι οι δυο επιλογές του Μποζίνοφ είναι ο ΑΠΟΕΛ και η Σέλτικ και είναι λογικό ο παίκτης να θεωρεί ελκυστικότερο προορισμό την ομάδα της Σκωτίας. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί θέση βασικού έχουμε την άποψη ότι στον ΑΠΟΕΛ οι πιθανότητες του για κάτι τέτοιο είναι πολύ περισσότερες κάτι που παίζει ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να απαντήσει σήμερα έτσι ώστε αν τυχόν αρνηθεί να προχωρήσουν οι άλλες περιπτώσεις παικτών. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ήδη δώσει στη διοίκηση τέσσερα ονόματα παικτών (μέσα και Μποζίνοφ) τους οποίους έγκρινε και το ζητούμενο πλέον είναι να επέλθει συμφωνία με έναν από αυτούς.

Η περίπτωση του Βούλγαρου θεωρείται εύκολη όσον αφορά το οικονομικό αφού αφορά δανεισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα δικαιώματα του Μποζίνοφ ανήκουν στη Σπόρτιγκ στην οποία θα πρέπει να καταβληθει το ποσό του 1.5 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι από όποια ομάδα επιθυμεί να αποκτήσει τον Μποζίνοφ με ελευθέρα. Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό!

 Ποίος είναι ο Μποζίνοφ

Ο 26χρονος (15/02/1986) Μποζίνοφ, που χαρακτηρίζεται από κάποιους ως αιώνιο ταλέντο, πρόλαβε να αγωνιστεί σε Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Πάρμα, Σπόρτιγκ, Λισσαβόνας και μέχρι προ ημερών στη Λέτσε!

Ο Μποζίνοφ σε ηλικία 15 χρόνων μετανάστευσε στην Ιταλία και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Λέτσε (2002-2005). Το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι τον Ιανουάριο του 2002 έγινε ο νεαρότερος ξένος παίκτης που αγωνίστηκε στη Seria A. To 2004 επίσης έγινε ο νεαρότερος ξένος που σκόραρε στο πρωτάθλημα.

Τη διετία 2005-07 ανήκε στη Φιορεντίνα αλλά το 2006 δόθηκε δανεικός στη Γιουβέντους η οποία τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο με τα στημένα. Το 2007 έκανε το μεγάλο βήμα για την Premier League όταν υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Μάντσεστερ Σίτι. Τότε άρχισαν και τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που του στέρησαν τη δυνατότητα να κάνει καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αρχικά μια ρήξη χιαστών συνδέσμων τον άφησε εκτός για πέντε μήνες ενώ στη συνέχεια αγωνιζόταν με τη δεύτερη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2008 ήρθε και ο δεύτερο σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα για να τον αφήσει εκτός αγώνων και πάλι για μεγάλη περίοδο.

Το Μάρτιο του 2009 έκανε με καθυστέρηση το ντεπούτο του στην πρώτη ομάδα αλλά οι συμμετοχές του στη συνέχεια ήταν ελάχιστες με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2009 να παραχωρηθεί δανεικός στην Πάρμα. Στην Ιταλική ομάδα έμεινε δυο χρόνια έχοντας φουλ συμμετοχές την πρώτη χρονιά αλλά τη δεύτερη έχασε τη θέση του βασικού λόγω των Κρέσπο και Αμαούρι.

Το 2011 ο Μποζίνοφ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στη Σπόρτιγκ η οποία πλήρωσε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 80% των δικαιωμάτων του. Τον Ιανουάριο του 2012 ο Μπιζινοφ αποχώρησε από την Πορτογαλική ομάδα με επεισοδιακό τρόπο. Και αυτό γιατί σε έναν καθοριστικό αγώνα και παρά τις αντίθετες οδηγίες επέλεξε να εκτελέσει ένα πέναλτι το οποίο έχασε.

Ο Βούλγαρος επέστρεψε στις ρίζες του για να αγωνιστεί για ένα εξάμηνο στη Λέτσε ενώ φέτος ήταν δανεικός στη Βερόνα (14 συμμετοχές, 1 γκόλ).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!