Απευθείας ομίλους ο πρωταθλητής 2013-14;

Παρόλο που κάναμε ξανά αναφορά για τα νέα δεδομένα όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των κυπριακών ομάδων, επανερχόμαστε σήμερα με περισσότερες πληροφορίες που χρίζουν αναφοράς.  Η Κύπρος αυτή την στιγμή είναι στην 13η θέση με 26.333 βαθμούς. Η 13η θέση είναι σημαντική γιατί αν την χρονιά 2013-2014 η ομάδα που κατακτήσει το CL προκριθεί μέσω πρωταθλήματος στην επόμενη διοργάνωση, τότε δεν θα εξασφαλίσει συμμετοχή ως τροπαιούχος την θέση που έχει κρατημένη και οι υπόλοιπες χώρες ανεβαίνουν μια θέση. Μιας και αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, η 13η θέση σημαίνει ότι ο πρωταθλητής Κύπρου 2013-2014 θα πάει κατευθείαν ομίλους του CL. Αν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει μπορούμε να δούμε από τώρα πόσο κοντά είμαστε στην διατήρηση της 13η θέσης. Αυτή την στιγμή η μόνη χώρα που μαθηματικά μπορεί να μας περάσει είναι η Ελβετία.

Η Ελβετία έχει 25.925 βαθμούς και έχει 2 από τις 4 τις ομάδες της ακόμα στης Ευρώπη ενώ  η Κύπρος έχει 26.333 βαθμούς και έχει 1 από τις 4 τις ομάδες της ακόμα στην Ευρώπη.

Η Ελβετία έχει να δώσει ακόμη τέσσερα παιχνίδια για να μαζέψει βαθμούς έναντι ενός παιχνιδιού που έχει η Κύπρος. Μέχρι χθες λέγαμε πως ακόμα και αν η Κύπρος δεν μαζέψει άλλους βαθμούς δεν είναι και τόσο εύκολο για την Ελβετία να καλύψει την διαφορά. Χθες όμως οι ομάδες της Ελβετίας πέτυχαν μια νίκη και μια ισοπαλία και μας πλησίασαν πολύ. Πλέον η Ελβετία για να περάσει τους 26.333 βαθμούς της Κύπρου αρκεί να κάνει μόνο μια νίκη, ή δύο ισοπαλίες στα δύο τελευταία της παιχνίδια. Μία ισοπαλία δεν αρκεί αφού θα πάει στους 26.175 βαθμούς.

Μια ματιά στις βαθμολογίες μας δείχνει πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για την Κύπρο. Και οι δύο ομάδες της Ελβετίας θα πολεμήσουν την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση και η πιθανότητα να πάρει τουλάχιστον μία από αυτές την νίκη είναι μεγάλη έστω και αν παίζουν με τους πρωτοπόρους που έχουν ήδη προκριθεί.

Αν πράγματι η Κύπρος μείνει στην 13η θέση, το κίνητρο για το πρωτάθλημα 2013/2014 θα είναι τεράστιο. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό γιατί ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της αγωνιστικής σεζόν 2013-14. Με το κυπριακό ποδόσφαιρο να θεωρείται χρεοκοπημένο μπορεί επίσης να αντιληφθείτε τι σημαίνει για τον πρωταθλητή, η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!