Απλά πρέπει να κερδίσουμε

Η ομάδα μας καλείται να διαχειριστεί σωστά το -6 από την κορυφή και την πίεση που δημιουργεί το ότι δεν έχουμε κερδίσει τους δυο τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να κερδίσουμε το απόγευμα τη Σαλαμίνα. Όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Αεκ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτε δεδομένο αφού οι αγωνιστικές μας αδυναμίες συχνά πυκνά βγάζουν μάτια. Η εβδομάδα που πέρασε αναλώθηκε σε μια έντονη προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας αλλά και της διοίκησης για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα προς τους παίκτες στους στηριζόμαστε όλοι για την αντεπίθεση διαρκείας που έχουμε ανάγκη. Η νίκη επί της Σαλαμίνας σήμερα θα είναι μόνο το πρώτο βήμα αφού απαιτούνται πολύ περισσότερα αλλά προς το παρών δεν χρειάζεται να μας απασχολεί κάτι άλλο. Ούτε καν το Αελ – Ομόνοια αφού το ζητούμενο είναι να φροντίσουμε πρώτα τα του οίκου μας

Το αγωνιστικό πλάνο

Θεωρείται δεδομένα ότι θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα οι Αλωνεύτης και Μαντούκα για να βελτιωθεί η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο Δώνης καλείται όμως και να σουλουπώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία είχε σοβαρά προβλήματα στον τελευταίο αγώνα. Αυτό δεν θα γίνει απαραίτητα με αλλαγές παικτών αφού δεν υπάρχουν και οι εναλλακτικές.

Οι Μοράις και Βινίσιους για παράδειγμα θα είναι στο αρχικό σχήμα και καλούνται να αναχαιτίσουν τις όποιες επιθετικές προσπάθειες εκδηλωθούν από τον άξονα. Γίνεται κουβέντα στο κατά πόσο θα μείνει στον πάγκο ο Πιπίνης που δεν πήγε καλά με την Αεκ αλλά ξεχνούν πολλοί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και αξιόπιστη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση.

Το να «βαφτίζονται» ανέτοιμοι οι Πιπίνης και Σαντίν σε έναν αγώνα όπου ο ΑΠΟΕΛ δεν βλεπόταν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θέλοντας και μη η απαιτούμενη ομοιογένεια μεταξύ παλιών και νέων θα έρθει μέσα από τους αγώνες αφού οι προπονήσεις δεν αρκούν.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε αν ο Δώνης κρατήσει τον Σαντίν στο αρχικό σχήμα και με ποιους παίκτες θα τον πλαισιώσει προκειμένου ο Βραζιλιάνος να κάνει αυτά που μπορεί. Το ίδιο ακριβώς όμως ισχύει και για τον Σιέρινταν ο οποίος δυσκολεύεται αφάνταστα να διακριθεί και κυρίως να κάνει φάσεις για γκολ όταν δεν έχει ουσιαστικά στηρίγματα.

Στο ερώτημα Αμορίν ή Μπόρδα που τίθεται κάθε φορά που ένας εκ των δυο προέρχεται από προβληματική εμφάνιση δεν υπάρχει ιδανική απάντηση.

Προσοχή στις κάρτες

Με τους Ολιβέιρα, Αμορίν και Σέρτζιο να βρίσκονται στο όριο καρτών ένα επιμέρους ζήτημα είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες να προσέξουν τα αχρείαστα φαουλ ή και διαμαρτυρίες. Η αγωνιστική πειθαρχία και το καθαρό μυαλό είναι το ζητούμενο και κάτι το οποίο αρκετοί παίκτες και κυρίως οι συγκεκριμένοι δεν έδειξαν στο βαθμό που πρέπει μέχρι στιγμής.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!