ΑΠΟΕΛ εναντίον τραυματισμών και Αεκ. Ε και;

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που θα το διατηρήσει στην κορυφή σε ένα αγώνα του οποίου ο βαθμός δυσκολίας ίσως να είναι ο δυσκολότερος μέχρι στιγμής. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες αλλά και ότι η Αεκ είναι η ευχάριστη έκπληξη και του φετινού πρωταθλήματος κάνουν τον αγώνα θεωρητικά τουλάχιστον αμφίρροπο. Το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι μέσα από τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και με τρόπο που θα παραβιάσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος όσες φορές χρειαστεί για να κερδίσουμε. Η παράμετρος του κόσμου μπορεί σε τέτοιους αγώνες να παίξει το ρόλο της και είναι για αυτό που οι οπαδοί ετοιμάζουν μαζική και έντονη παρουσία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το απόγευμα θα μαζευτούμε περίπου 14 χιλιάδες άρρωστοι και με τον τρόπο μας θα σπρώξουμε την ομάδα στη νίκη.

Πως θα παίξει ο ΑΠΟΕΛ

Ο παροπλισμός των Αλωνεύτη και Ατόρνο στερεί από την ομάδα τους δυο πολυτιμότερους μέχρι στιγμής μεσοεπιθετικούς και τη δυνατότητα να προτιμηθεί η διάταξη 4-4-2 οπότε η διάταξη με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή είναι η μοναδική επιλογή. Αρχίζοντας από την αμυντική γραμμή όπου τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα οι Σέρχιο, Καρυπίδης, Μπόρδα και Ηλία θεωρούνται οι τέσσερις που θα πάρουν θέση μπροστά από τον Μπόρδα. Ο Αλεξάνδρου είναι στην αποστολή αλλά θεωρείται απομακρυσμένο να πάρει θέση βασικού.

Στη συνέχεια ξεκινούν τα δύσκολα αφού όπως φάνηκε και με την Άχνα η προσπάθεια να χωρέσουν στην εντεκάδα οι Μοράις, Τζιόλης και Πίντο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ο τελευταίος δυσκολεύτηκε στα οργανωτικά του καθήκοντα. Ο Μπεναχούρ είναι έτοιμος και λογικά ο καταλληλότερος για να οργανώσει την ομάδα στο 4-5-1.

Αν η διατήρηση των τριών στην εντεκάδα θεωρείται must ενδέχεται να δούμε τον Πίντο να γίνεται αριστερό χαφ και τον Μαντούκα να μετακίνειται στη δεξιά πλευρά. Θεωρούμε πιο λογικό να δούμε όσους πιο πολλούς παίκτες γίνεται θέσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό σημαίνει διατήρηση του Μαντούκα στο αριστερό άκρο και τον Σολωμού να παίζει μπροστά από τον Σέρχιο.

Που θα κριθεί ο αγώνας;

Με την Αεκ να φημίζεται για την καλή μεσοαμυντική της λειτουργία, κάτι που επιβεβαιώνουν οι αριθμοί, το ζητούμενο είναι να έχουμε καλό ρυθμό και δημιουργικότητα στο παιχνίδι μας. Για να μην «κοπεί» η ομάδα στα δυο θα χρειαστεί να υπάρξει σωστή ανάπτυξη από τα άκρα και ουσιαστικά στηρίγματα στον Μπουντιμίρ, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο Κροάτης θα αναλωθεί σε αναποτελεσματικά τρεξίματα.

Η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας είχε ουσιαστική βελτίωση με το ανέβασμα των Πορτογάλων αλλά οι εξετάσεις δίνονται κάθε εβδομάδα οπότε και σήμερα θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο τα ατομικά λάθη και να υπάρξει σωστή αλληλοκάλυψη έτσι ώστε να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του κέρβερου.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!