ΑΠΟΕΛ – ΘΡΥΛΟΣ – ΚΥΠΕΛΛΟ

Αγωνιστικό πλάνο:
Δυο μεγάλα ερωτηματικά

Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας μας ενόψει του μεγάλου τελικού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που θα δώσει τις λύσεις και πολύ πιθανόν να έχει ήδη αποφασίσει τον τρόπο με το οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα. Η διάταξη 4-5-1 θεωρείται δεδομένη ενώ και οι περισσότεροι παίκτες είναι γνωστοί αφού κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Νικολόσκι, έχοντας στα άκρα της άμυνας του Φλορέα και Κόντη. Από το κέντρο της άμυνας τα πράγματα ξεκινούν να αποκτούν ενδιαφέρον αφού ναι μεν ο Σεγκιρί θεωρείται σίγουρος αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αγωνιστεί δίπλα του. Οι απουσίες των Σατσιά και Μιχαήλ δημιουργούν την υποψία ότι ο Μπρόερς πιθανών να μετακινηθεί στη μεσαία γραμμή, γεγονός που θα φέρει στο κέντρο της άμυνας τον Δασκαλάκη.

Τέτοια επιλογή σημαίνει ότι ο προπονητής θα θέλει να δώσει περισσότερο βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας αφού οι Μοραις και Μπρόερς δεν μπορούν να θεωρηθούν παίκτες που μπορούν να πάρουν πολλές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες οργανωτικά.

>

Πιο προβλεπτή και τεσταρισμένη επιλογή είναι αυτή που θέλει τους Σεγκιρί και Μπρόερς να παραμένουν στο κέντρο της άμυνας και δίπλα από τον Μοραίς να αγωνίζεται ο Μακρίδης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο καλύτερος μας παίκτης θα έχει ένα πολυσύνθετο ρόλο αφού θα μαρκάρει αλλά και οργανώνει κινούμενος ουσιαστικά στο κέντρο του γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι ο Χαραλαμπίδης θα μεταφέρει στη φυσική του θέση στη δεξιά πλευρά, ενώ υποψήφιοι για την αριστερή πλευρά είναι οι Ζε Κάρλος και Πίντο.

Υπάρχει φυσικά και το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Αναλόγως του ποιος θα είναι αυτός θα αποφασιστούν και οι θέσεις που παίζονται στη μεσαία γραμμή. Μαχλάς ή Μιροσάβλιεβιτς είναι το ερώτημα που τίθεται, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και παρά το ότι πλέον είναι 100% έτοιμος να υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για το αν μπορεί να αγωνιστεί βασικός.

Αν γίνει αυτό τότε επιλογή για το αριστερό άκρο είναι και ο Μιροσάβλιεβιτς, ενώ αν ο Σέρβος προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης ίσως δούμε στο αρχικό σχήμα και το Ζε Κάρλος ως αριστερό χαφ και τον Πίντο σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας γραμμής και επίθεσης.

Όλα αυτά και ίσως και άλλα σενάρια στριφογυρίζουν στο μυαλό όλων μας όσο πλησιάζει το Σάββατο. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε δε θα υπάρξει οτιδήποτε απρόοπτο που θα διαφοροποιήσει το πλάνο.

__________________________________________________________

Θρυλικέ κόσμε του ΑΠΟΕΛ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!