ΑΠΟΕΛ Θρύλος Πρόκριση

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ενώπιων μιας ακόμα μεγάλης πρόκλησης στην προσπάθεια του να εδραιωθεί ως μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου με συνεχή παρουσία σε ομίλους. Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Ελσίνκι είναι σκορ πρόκρισης αλλά για καλούς λόγους όλοι σχεδόν στην ομάδα μας θεωρούν ότι δεν έχει κριθεί τίποτε. Το ζητούμενο απόψε στο ΓΣΠ είναι η νίκη που θα μας δώσει το εισιτήριο για τα play offs του Champions League. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ της ομάδας και οι φιλοδοξίες των παικτών το ζητούμενο αλλά και κυριότερα η βιωσιμότητα του ΑΠΟΕΛ. Είναι γνωστό με πρόκριση απόψε «κλειδώνουμε» έσοδα της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είναι παραπάνω από απαραίτητα. Οι Φινλανδοί δηλώνουν συνηθισμένοι στις καιρικές συνθήκες που βρήκαν στην Κύπρο, πως η απουσία του καλύτερου τους επιθετικού δεν θα τους επηρεάσει αρνητικά και πως ήρθαν για να μας κερδίσουν. Η προσέγγιση τους πρέπει να βάλει στην πρίζα όσους δεν έχουν ήδη μπει αλλά πρέπει να είμαστε και σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ.

Το ζητούμενο είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο τα λάθη και με σωστή τακτική να επιβληθούμε του αντιπάλου. Η αμυντικής λειτουργία της ομάδας στο Ελσίνκι ήταν προβληματική και οι ίδιοι παίκτες σήμερα πρέπει να ανταποκριθούν καλύτερα διαφυλάσσοντας το μηδέν παθητικό.

Θέλουμε όμως και γκολ αφού το 0-0 θα αγχώνει και θα δίνει ελπίδες στους Φινλανδούς, οπότε πρέπει να δουλέψει καλά και το επιθετικό πλάνο της ομάδας. Η αριστερά πλευρά της Ελσίνκι κρίθηκε και πριν τον πρώτο αγώνα ως το αδύνατο τους σημείο αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε στο βαθμό που ήθελε ο Δώνης. Αυτό πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερα σήμερα.

Με τον Δώνη να επιββεαιώνει χτες ότι ο Εφραίμ δεν είναι ακόμα έτοιμος για βασικός το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα στο Ελσίνκι αλλά για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα επανέλθουμε..

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!