ΑΠΟΕΛ και επαγγελματικά πλαίσια

Για αρχή θα μιλήσω για το champions league των εκπλήξεων .Ρίχνοντας μια μάτια στο τι έγινε στα προκριματικά της διοργάνωσης, καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα πως η μπάλα είναι στρογγυλή και χωρίς να κοπιάσεις τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Οι 5 ομάδες που με βάσει την βαθμολόγια τους στον όμιλο των πρωταθλητών ήταν πριν αρχίσουν τα προκριματικά σχεδόν σίγουρες για τη συμμέτοχη τους στους ομίλους ,απότυχαν παταγωδώς και έμειναν εκτός στόχων . Κάποιες μάλιστα από αυτές κινδυνεύουν να μην περάσουν ούτε και στο europalegue.

Basel,Celtic.Salzburg, Steaua και Viktoria Plzen,είναι ομάδες με πιο ψηλή βαθμολογία από τη δική μας ομάδα και σίγουρα που αγωνίζονται σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Τι θέλω να πω με αυτό. Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε τα τελευταία 7 χρόνια να κάνει ίσως τι μεγαλύτερη υπέρβαση από την κάθε ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ σε ομίλους της UEFA.Μια ομάδα από μια μικρή χωρά (ούτε εκατομμύριο δεν είμαστε) μετρά μέσα σε μια επταετία πέντε συμμέτοχες σε ομίλους της UEFA!!! Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα λοιπόν και ας καταλάβουμε πώς όπως εμείς κάναμε τόσες εκπλήξεις σε αυτές τις διοργανώσεις, ήταν απίθανο να μην πέσουμε κ εμείς θύμα εκπλήξεων( θυμίζω και τις πάρα πάνω ομάδες).

Το ανησυχητικό της όλης υπόθεσης για έμενα είναι άλλο .Ο λάθος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν κάποια πράγματα στην ομάδα .

Το κυπριακό πρωτάθλημα έφτασε πριν μια πενταετία στο απόγειο του .Υπήρχαν ποιοτικές και δυνατές ομάδες ,μπήκαν αρκετά χρήματα στο ποδόσφαιρο μας αλλά κατά γενική ομολογία το ΑΠΟΕΛ υπερτερούσε σε σχέση με τους υπόλοιπους .Εδω και μια τριετία το κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει βήματα προς τα πίσω(βλέπε οικονομική κρίση),όλες οι ομάδες έριξαν μοιραία τους προϋπολογισμούς τους πλην του ΑΠΟΕΛ το οποίο έχοντας την οικονομική άνεση σε αντίθεση με τους άλλους ανταγωνιστές του ανέβασε τον προϋπολογισμό του και περίμενε κάνεις πώς θα έκανε παιχνίδι μονός του και πώς θα έκανε τα πρωταθλήματα περίπατο. Αντί όμως αυτού ,βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Εδω και τρία χρόνια ,παρόλο που μονοπωλούμε τα πρωταθλήματα ο απαιτητικός κόσμος του ΑΠΟΕΛ(που καλά κάνει με αυτά τα δεδομένα και είναι απαιτητικός)έχει συνεχώς παράπονο.Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ βλέπει τα τελευταία 3 χρόνια να επαναλαμβάνονται τα ιδία και τα ιδία λάθη και φεύγει από το γήπεδο τις πλείστες φορές άσχετα αν η ομάδα του κέρδισε, προβληματισμένος. Βλέπει παίχτες μετρίους που δεν μπορούν να αποδώσουν με βάση το μισθό που περνούν ,βλέπει να παρελαύνουν από το πάγκο της ομάδας τεχνικοί με τα επιτελεία τους και πάλιν όμως να έχουμε μια από τα ιδία και το χειρότερο βλέπει μια διοίκηση η όποια δεν μπορεί να επιβληθεί να εντοπίσει και να λύσει επιτέλους το πρόβλημα που είναι η απόδοση της ομάδας και δε μιλώ μόνο για την φετινή ομάδα αλλά για την ομάδα των τελευταίων 3 χρονών.

Η άποψη μου είναι(την λέω εδώ και τρία χρόνια και επιμένω σε βαθμό που αυτή Η επίμονη μου μ έφερε πολλές φορές σε σημείο να παρεξηγηθώ και με φίλους)πως τα ΜΜΕ μας κοιμίζουν με όλους αυτούς τους διθυράμβους και δίνοντας μας το τίτλο της υποομάδας, οι συνεχόμενες επιτυχίες επίσης μας κοιμίζουν όπως και πολλά αλλά τα όποια μας τυφλώνουν από του να δούμε την πραγματικότητα .Και όποιος δυστυχώς δεν βλέπει τη πραγματικότητα και δεν εντοπίζει τα πραγματικά λάθη ποια είναι δεν μπορεί και να τα διορθώσει.

Πoια είναι η πραγματικότητα για έμενα ?Πως δυστυχώς Η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια είναι απλά μια μέτρια ομάδα σε σχέση με το προϋπολογισμό που έχει και ότι πέτυχε τα τελευταία χρόνια το πέτυχε χάρη στο πύρινο κόσμο της, χάρη στο βάρος της τιμημένης φανέλας της και του ονόματος της και σε καμία περίπτωση χάρη στη ποιότητα των παιχτών της που για έμενα αυτοί που αξίζουν να φοράνε αυτή τη φανέλα είναι μετρημένοι. ίσως δεν αρέσουν σε κάποιους αυτά που είπα όμως δυστυχώς έτσι είναι είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι. Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο άλλον ομάδων οι οποίες έπιασαν πάτο ενώ είχαν όλα τα φόντα να μεσουρανήσουν(βλέπε για παράδειγμα Κοπεγχάγη) καλά κάνουμε να συνελθουμε και να δουλέψουμε επιτελούς πάνω σε πιο επαγγελματικά πλαίσια.

Σας ευχαριστω Ν.Χ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!