ΑΠΟΕΛ και πίεση πάνε μαζί

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και κυρίως αυτά στα εντός έδρας ντέρμπι έφεραν τον ΑΠΟΕΛ στο -4 το οποίο αναπόφευκτα δημιουργεί πίεση σε όλους μας. Πίεση την οποία οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία, πρώτα από όλους, πρέπει να χειριστούν αποτελεσματικά έτσι ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας. Τα δεδομένα πέραν του -4 είναι τέτοια που καθιστούν την Ανόρθωση ως την ομάδα με την μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό είναι γεγονός το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε στην προσπάθεια μας να το διαχειριστούμε σωστά και ιδανικά να το ανατρέψουμε. Η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ από την αρχή της χρονιάς δεν είναι και η καλύτερη. Ο  μεταγραφικός σχεδιασμός του Γιοβάνοβιτς αμφισβητήθηκε από ορισμένους εν τη γενέσει του και από ακόμα περισσότερους στην πορεία. Ο αποκλεισμός από την Μπακού δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα αλλά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έφερε την ηρεμία και την αισιοδοξία. Μέσα από τα ντέρπι τα οποία θα κρίνουν τον φετινό πρωτάθλημα φάνηκαν και οι αγωνιστικές μας αδυναμίες, οπότε σήμερα η ομάδα καλείται στους αγώνες που έρχονται να αποδείξει ότι μπορεί να κρατηθεί ζωντανή στην μάχη του τίτλου.

Η πίεση του -4 ήταν ορατή στον τελευταίο αγώνα και θα υπάρχει κάθε αγωνιστική. Το Σάββατο εναντίον της Δόξας τα δεδομένα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού πρόκειται για μια καλή ομάδα που μας δυσκόλεψε αφάνταστα και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Είναι σε τέτοιους αγώνες όπου όταν δεν έρχεται το γκολ το άγχος μεγαλώνει.

Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ ίσως να διαφοροποίησαν το χαρακτήρα της ομάδας αλλά οι παίκτες που παρέμειναν έχουν τα άντερα να αντέξουν την πίεση. Φυσικά ένα θέμα που τίθεται από ορισμένους και αγγίζει τόσο την παλιοσειρά όσο και τον προπονητή είναι αυτό του κορεσμού αλλά δεν θα ανοίξουμε αυτό το θέμα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!