ΑΠΟΕΛ Μπάσκετ: Οι πρώτες εντυπώσεις

Η πρώτη συμμετοχή της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας στο τουρνουά του Κεραυνού στο Στρόβιλο, έστειλε τα πρώτα μηνύματα για την ποιότητα και το βάθος του φετινού ΑΠΟΕΛ.  Η πρωταθλήτρια ομάδα μας ξεκινά την φετινή της προσπάθεια για διατήρηση του τίτλου έχοντας στον πάγκο έναν καινούριο προπονητή, τον Νικόλα Παπαδόπουλο και για βοηθό τον Νίκο Λαμπρία. Ο Παπαδόπουλος έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού από την θητεία του στην Αεκ Λάρνακα τα τελευταία χρόνια ενώ ο Νίκος Λαμπρίας βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διάφορα καλαθοσφαιρικά πόστα του ΑΠΟΕΛ, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθού προπονητή πριν μερικά χρόνια.

Το τουρνουά του Κεραυνού, αν και πολύ νωρίς, έστειλε τα μηνύματα ότι η ομάδα μας θα είναι και πάλι εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς αφού τόσο οι περισσότεροοι παίχτες που επιλέγηκαν στο ρόστερ όσο και το προπονητικό τιμ γνωρίζουν τι εστί ΑΠΟΕΛ.

Το έμψυχο δυναμικό, με εξαίρεση τους Βασίλη Κούννα, ΓιώργοΝεοφύτου και τον νεαρό Γιώργο Ζαβό έχει αλλάξει εντελώς μιας και κανένας από τους περσινούς ξένους καλαθοσφαιριστές μας δεν παρέμεινε στην ομάδα.  Παρόλο αυτό , οι περισσότεροι από τους καινούριους παίχτες μας δεν είναι άγνωστοι στο καλαθοσφαιρικό κοινό της Κύπρου, μιας και έχουν περάσει από διάφορες άλλες Κυπριακές ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους.

Ο Antony Roberson αποτελεί το μεγάλο φετινό αστέρι της ομάδαw μας. Προερχόμενος από την Α Εθνική (έπαιζε πέρσι στον Ίκαρο) και με γκάμα την πολυετή θητεία στου στο NBA είναι αδιαμφισβήτητα το φετινό highlight του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ. Στο τουρνουά έδειξε ότι έχει εξαιρετικό σουτ από διάφορες θέσεις και η ικανότητα του να χειρίζεται αριστοτεχνικά την μπάλα θα δώσει μία ιδιαίτερη ποιότητα στο φετινό ροστερ.  Ήταν ο κορυφαίος του ΑΠΟΕΛ στους δύο αγώνες του  τουρνουά καθώς πέτυχε 16 πόντους απέναντι στον Κεραυνό και 19 απέναντι στην Έθα.

Ο Tutt είναι ο νέος playmaker της ομάδας μας. Με προηγούμενη θητεία στην Εθα Έγκωμης και Αεκ λάρνακας  ο Αμερικανός θα αναλάβει μαζί με τον Βασίλη Κουννα την οργάνωση του παιχνιδιού. Έχει καλό στημένο σουτ αλλά και σωστή αντίληψη του παιχνιδιού. Αγωνίζεται επίσης και στη θέση 2.

Σην θέση του center, o Harrison, o οποίος μας είναι γνωστός από την θητεία του στον Απόλλωνα Λεμεσού και Αεκ λάρνακας είναι ο ψηλός που έχει επιλεγεί για να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στο ζωγραφιστό. Δεν είναι ο βαρύς center που είχαμε τα τελευταία χρόνια και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως πλεονέκτημα για να δώσει ταχύτητα στην ομάδα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις αν γίνει πιο απαιτητικός από τον εαυτό του μέσα στην ρακέτα.

O Dejan Cup είναι γνωστός στον προπονητή μας από την κοινή τους θητεία στην Αεκ Λάρνακας. Είχε αγωνιστεί παλαιότερα και στην Έθα.  Ο ΣερβοΒόσνιος αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 και χαρακτηρίζεται για το πολύ καλό του σουτ.

O Mihaljo Pesic, με θητεία σε Αελ και Απόλλωνα Λεμεσού αποτελεί το 4-5αρη του φετινού ροστερ ο οποίος θα κλειθεί μαζί με τον Ηarisson να δώσουν τις απαιτούμενες βοήθειες κάτω από τα καλάθια . Όταν οργανωθούν τα plays γύρω από τον κάθε παίχτη μας θα μπορέσει και αυτός να αναδείξει τις αρετές για τις οποίες επιλέγει.

Ο Evans είναι ο Αμερικανός Ρουκι που στην πρώτη του έξοδο από της ΗΠΑ επιλέγει να αγωνιστεί  στην ομάδα μας και τις θέσεις 3-4. Διαθέτει πολλά προσόντα και φαίνεται ότι θα μπορέσει να προσαρμοστεί σύντομα στην χώρα μας. Ο χρόνος θα δείξει αν η επιλογή ενός νέου Αμερικανού χωρίς προηγούμενες εμπειρίες σε άλλη χώρα θα κάνει την έκπληξη. Πάντος στον πρώτο αγώαν απέναντι στον κεραυνό ήταν ιδιαίτερα ενεργητικός πετυχαίνονται 10 πόντους.

Ο Αντρέας Σιζόπουλος, μετά από μακρόχρονη θητεία στα Ελληνικά γήπεδα επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ. Τα ελάχιστα περιττά κιλά που κουβαλά από το καλοκαίρι αποτελούν προσωρινό  πρόβλημα στο να μπορέσει να προσφέρει με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του. Η παρουσία του στο τουρνουά περιορίστηκε στο ελάχιστο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!