ΑΠΟΕΛ – Σολάρι: το γυαλί έγινε θρύψαλα

Προς στιγμή σκεφτήκαμε να «παίξουμε πελλό» και να μην ανοίξουμε πάλι το κεφάλαιο Σολάρι αφού μια μερίδα οπαδών μας αδυνατεί να δεχτεί το πρόβλημα και θεωρεί φταίχτες αυτούς που το καταγράφουν. Επειδή το γυαλί ανάμεσα στις σχέσεις Σολάρι και ΑΠΟΕΛ δεν έχει μόνο ραγίσει αλλά έγινε θρύψαλα, κρίναμε σκόπιμο ότι πρέπει να γνωρίζετε τα δεδομένα αλλά και τις προεκτάσεις τους. Το τελευταία περιστατικό που αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα και έδειξε ότι δεν υπάρχει επιστροφή, ήταν ο προ ημερών τραυματισμός του Αργεντινού επιθετικού. Για όσους θυμούνται ο Σολάρι παραμονές του εκτός έδρας αγώνα με τη Σένιτσα παραπονέθηκε για πόνους στη μέση. Από την αρχή η τεχνική ηγεσία είδε με καχυποψία τον τραυματισμό. Οι σχετικές εξετάσεις έδειξαν ότι το ερέθισμα στο «καυλονούρι» δεν ήταν κάτι αρκετό για να κρατήσει τον παίκτη εκτός δράσης.

Ο Γιοβάνοβιτς με τη σειρά του βρήκε την καλύτερη αφορμή για να θεωρήσει τον παίκτη ξένο σώμα και να συνεχίσει να τον αντιμετωπίζει ως τέτοιο. Πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα έπαιρνε καν στη Νορβηγία αλλά ο προπονητής μας έκανε κάτι διαφορετικό. Τον πήρε αλλά τον άφησε εκτός 18αδας κρίνοντας τον ως ανέτοιμο.

Το πώς φτάσαμε ως εδώ είναι μεγάλη ιστορία και ίσως να είναι αχρείαστο πλέον να εξιστορούμε τι καταλογίζει η πλευρά Σολάρι στον Γιοβάνοβιτς και αντίστροφα. Το δεδομένο είναι πως χάθηκε κάθε σημείο επαφής ανάμεσα στις δυο πλευρές και ο προπονητής δεν υπολογίζει τον παίκτη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πολυσυζητημένη επιμονή του προπονητή στον Ατόρνο αφού ανεξαρτήτως της ετοιμότητας του Σολάρι, ο Παραγουανός προτιμάται να αγωνίζεται ως προωθημένος επιθετικός. Δεν θα κάνουμε αναφορά στο  χρόνο συμμετοχής του Σολάρι σε φιλικά και επίσημους αγώνες αφού αυτός αποτυπώνει μόνο ως ένα βαθμό το πρόβλημα.

Η διοίκηση γνωρίζει τα πάντα και ο ρόλο της περιορίζεται εδώ και μήνες σε αυτόν του παρατηρητή αφού δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Και αυτό γιατί κρίνει ως ασύμφορη η διακοπή της συνεργασίας με τον Σολάρι του οποίου οι ετήσιες απολαβές ανέρχονται στις 400 χιλιάδες ευρώ. Πάντως εντός των ημερών προγραμματίζεται συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές με θέμα την μειώσει των απολαβών του παίκτη.

Η πλευρά του Σολάρι διαμηνύει ότι δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο χωρίς να το συνδέει απαραίτητη με ανανέωση της συνεργασία. Ενδεχόμενος στη  συνάντηση να γίνει και κάποια κρούση για διακοπή της συνεργασίας αν οι δυο πλευρές έχουν αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Πάντως ο Σολάρι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν αφού το παρελθόν του δείχνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μείνει στα αζήτητα ακόμα 7-8 μήνες αν αυτό θα σημαίνει ακόμα 400 χιλιάδες ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα στο κεφάλαιο Σολάρι. Οι αγωνιστικές και οικονομικές προεκτάσεις των πιο πάνω δεδομένων δεν μπορούν παρά να προβληματίσουν. Ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να προκριθεί στους ομίλους του Europa και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Γιοβάνοβιτς καλείται να κάνει αυτά που πρέπει για να στεφθεί η χρονιά με επιτυχία είτε έχοντας στον Αρχάγγελο έναν παίκτη που θεωρεί ξένο σώμα είτε όχι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!