ΑΠΟΕΛ Vs Aalborg 4-0

Ο Θρύλος έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω! Ο ΑΠΟΕΛ μας κέρδισε κατά κράτος την Άαλμποργκ και εξασφάλισε πάλι τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League. Το 4-0 ήρθε μετά από μια εμφάνιση που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα και θέληση των παικτών οι οποίοι εκτέλεσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Δώνη. Τα δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο τα οποία ήρθαν σε καθοριστικά χρονικά σημεία «σκότωσαν» τους Δανούς οι οποίοι στην επανάληψη συμβιβάστηκαν με το μοιραίο. Η απαίτηση του κόσμου για έναν έτοιμο και βελτιωμένο ΑΠΟΕΛ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής αφού η ομάδα παρουσιάστηκε διαβασμένη και πιο αποφασισμένη από ποτέ.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης έκανε την αλλαγή για την οποία κάναμε αναφορά και πριν τον αγώνα ρίχνοντας στην μάχη τον Μαντούκα αντί του Χαραλαμπίδη. Η κίνηση αυτή έφερε και τις ανάλογες αλλαγές στις θέσεις που κάλυπταν οι Ντε Βινσέτι και Γκόμες. Έτσι ο Αργεντινός κάλυψε το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ ο Γκόμες το αντίστοιχο δεξί, αφού ο Μαντούκα είχε ρόλο δεύτερου επιθετικού δίπλα από τον Σιέρινταν.

Οι Βινίσιους και Μοράις είχαν το γνωστό τους ρόλο στον κεντρικό άξονα ενώ η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο και Αντωνιάδη στα άκρα και τους Αμορίν με τον Καρλάο στο κέντρο της άμυνας.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα με την ομάδα μας όμως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβεβαιώνει ότι είχε διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Η κατοχή της μπάλας και η πίεση από ψηλά όποτε κρινόταν σκόπιμο έδειξαν ότι υπήρχε πλάνο για το γκολ που ήταν και το ζητούμενο έτσι ώστε να αποκτήσουμε ισχυρό προβάδισμα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 15 όταν μετά από σέντρα του Μαντούκα ο Λάρσεν απέκρουσε σωτήρια την μπάλα στην κεφαλιά του Γκόμες. Ο αργός ρυθμός του αγώνα και ένα δεκάλεπτο τη συνέχεια όπου η Αάλμποργκ προσπάθησε να γίνει απειλητική, έκλεισε με γκολ για την ομάδα μας!

Στο 29 μετά από μια ακόμα φάση όπου οι παίκτες μας έβαλαν πίεση από ψηλά οι αντίπαλοι έχασαν την μπάλα και η ασίστ του Ντε Βινσέτι έδωσε την ευκαιρία στον Βινίσιους να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που είδε το μυαλωμένο παιχνίδι της να φέρνει καρπούς. Η επόμενη καλή φάση ήταν και πάλι για την ομάδα μας όταν το σουτ του Μαντούκα ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ενώ στο 35 ο Πάρντο μας έσωσε κυριολεκτικά όταν στην μοναδική ευκαιρία των Δανών απέκρουσε σωτήρια την εξ επαφής κεφαλιά του  Ενεβόλντσεν.

Οι παίκτες μα απορρόφησαν σωστά την πίεση που επιχείρησε να βάλει η Άαλμποργκ και με τον Μαντούκα να δοκιμάζει το πόδι του στο 43 χάθηκε και νέα καλή ευκαιρία όταν ο Λάρσεν απέκρουσε και πάλι. Ο Δανός δεν μπόρεσε όμως να σώσει την ομάδα του στο 44 όταν μετά από κόρνερ του Σέρτζιο ήρθε το δεύτερο και καθοριστικό γκολ.

Ο Ντε Βινσέτι καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να δώσει στην ομάδα μας το προβάδισμα με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΑΠΟΕΛ να εξακολουθεί να ελέγχει τον αγώνα και να κρατά μακριά τους Δανούς από την εστία του Πάρντο. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 53 και ήταν για την ομάδα μας όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω μετά από πευθείας εκτέλεση φαουλ του Σέρτζιο.

Η πρώτη κίνηση του Δώνη από τον πάγκο έγινε στο 60 όταν ο Αλώνευτης πήρε τη θέση του Μαντούκα που έδειξε να μένει από δυνάμεις. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο αφού στο 64 η μακρινή μπαλιά του Αμορίν κατέληξε στον Αλωνεύτη που με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Άαλμποργκ.

Το 3-0 έδωσε ουσιαστικά πανηγυρικές διαστάσεις αφού με την αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα τους οι παίκτες μετέτρεψαν έναν δύσκολο αγώνα σε ένα μεγάλο πάρτι. Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο στο 75 ο Πάρντο έδωσε «ασίστ» στον Σιέρινταν που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για κάνει το 4-0!

Τα τελευταία λεπτά έδωσαν την ευκαιρία να στηθεί πρόωρα ένα τρελό γλέντι από τους οπαδούς μας ενώ στο 79 ήταν η σειρά του Τζιμπούρ να μπει στον αγώνα για να πάρει την πρώτη του συμμετοχή. Λίγο αργότερα ήταν και η σειρά του Εφραίμ.

 

ΑΠΟΕΛ:

Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Ντε Βινσέντι (Εφραίμ 82′), Μαντούκα (60 Αλωνεύτης), Σέρινταν (79 Τζιμπούρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!