ΑΠΟΕΛ Vs Άεκ 3-0

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον κακό του εαυτό και την πολύ καλή Άεκ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο αγώνας ήταν τόσο δύσκολος όσο τον ανέμεναν κάποιοι και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το σκορ ίσως να είναι πλασματικό. Η ομάδα μας υστέρησε αλλά είχε σε ρόλο Άγιου Βασίλη τον Ιβάν Τρισκόφσκι του οποίου τα τρία γκολ καθόρισαν τον αγώνα. Η διαιτησία ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής αφού επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφαμε και πριν τον αγώνα αφού ο Ζαφείρης και ο Θεοδώρου δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Η Άεκ διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι και ενός ακυρωθέν τέρματος όταν η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 και 2-0 αντίστοιχα. Για τη φάση του πέναλτι για την οποία αναμένεται να μας τα πρήξουν φαίνεται ξεκάθαρα από τον τηλεοπτικό φακό ότι ο Πάρντο στέκεται σαν άγαλμα και ο Μυτίδης χτυπά ελαφρώς πάνω του και πέφτει εντυπωσιακά στο έδαφος.

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε την αναμενόμενη εντεκάδα με εξαίρεση την επιλογή Σατσιά ο οποίος πήρε για πρώτη φορά θέση βασικού αφού ο Πίντο έμεινε στον πάγκο. Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Σολάρι στην κορυφή και τον Μπελαϊτ λίγο πιο πίσω σε ρόλο οργανωτή ενώ στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν οι Χαραλαμπίδης και Μαντούκα. Δίπλα από τον Σατσιά σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ο Μοράις με κεντρικό δίδυμο τους Κακά και Ζόρζε. Στα δυο άκρα της άμυνας ήταν οι Αλεξάνδρου και Σολωμου.

Η ομάδα μας ξεκίνησε σχετικά καλά τον αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά η Άεκ με καλή αμυντική τακτική και πρέσιγκ κατάφερε με σχετική ευκολία να κρατήσει τους παίκτες μας μακριά από την περιοχή της. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα αλλά στο 32 στην πρώτη φάση μπροστά στα καρέ του Φορτίν καταφέραμε να πετύχουμε το ζητούμενο. Ο Τρισκόφσκι άνοιξε λογαριασμό όταν με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα μας αφού ήταν η Άεκ που αντέδρασε πιο καλά. Στην επόμενη φάση ζήτησε πέναλτι όταν ο Μυτίδης βρήκε το πόδι του Πάρντο και έπεσε στην περιοχή με τον Ζαφείρη να τιμωρεί τον μικρό με κίτρινη. Στο 38 ο Μαντούκα αποχώρησε τραυματίας με τον Χαραλαμπίδη να περνά στη θέση του Βραζιλιάνου.

Μέσα σε δυο λεπτά έγιναν άλλες δυο μεγάλες φάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ με τους Χόφλαντ και Σατσιά να διώχνουν την μπάλα πριν αυτή περάσει τα δίκτυα.

Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερη και ήταν για αυτό που ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε στο 60 να περάσει στον αγώνα τον Πίντο στη θέση του Σατσιά ενώ λίγο αργότερα ο Ατόρνο αντικατέστησε τον Μπελαϊτ. Στο διάστημα μέχρι και το 75 η Άεκ ήταν η ομάδα που με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία έστεκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 77 είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φαουλ του Μπελατ.

Η καρδιά όλων πήγε στη θέση της όταν στο 80 ο Τρισκόφσκι έστειλε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά. Το 2-0 μας έδωσε τη νίκη αλλά ο αγώνας έμελλε να είχει και άλλες φάσεις. Στο 83’ ο βοηθός Θεοδώρου ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Γκαρσία υποδεικνύοντας τον σε θέση οφσαιτ. Τέλος στις καθυστερήσεις ο Τρισκόφσκι με δυαντό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Άπό τον ΑΠΟΕΛ ο κορυφαίος όχι μόνο λόγω των τριών τερμάτων αλλά και με τη γενικότερη του παρουσία ήταν ο Τρισκόφσκι. Ο Μοραίς έδωσε πολλές δυνάμεις και ξεχώρισε όπως επίσης και ο Σολωμού που ήταν κινητικός. Ο Σολάρι δεν σκόραρε αυτή τη φορά αλλά πάλεψε και έδειξε ότι τον έχουν βοηθήσει τα τέρματα που πέτυχε με την Ομόνοια.

Κίτρινες: Μοράις

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Κακά, Ζόρζε, Αλεξάνδρου, Μοραΐς, Σατσιάς (55′ Πιντο), Μπελαΐτ (79′ Ατορνο), Μαντούκα (38′ Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Σολάρι.

Δηλώσεις

Γιοβάνοβιτς«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αν αναλογιστούμε τις απώλειες που είχαμε πριν αλλά και αυτές που προέκυψαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Η Άεκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όταν βάζεις γκολ από κόντρες σίγουρα έχεις και την τύχη μαζί σου. Όμως, πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια μια πολύ καλή ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιεστήκαμε πολύ από τους τραυματισμούς και ελπίζω με την επιστροφή να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Άεκ για την πορεία μας στην Ευρώπη. Έχει τη δυνατότητα μέχρι το φινάλε να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τα όσα έδωσαν μέχρι τώρα».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!