ΑΠΟΕΛ Vs Αέλ 82-69

Με μια λέξη ασταμάτητη η καλαθοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ αφού διάλυσε την Αέλ μέσα στο κατάμεστο Λευκόθεο. Το ζητούμενο ήταν η νίκη και οι παίκτες του Χρήστου Στυλιανίδη απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στο 2-0 με αντίπαλους τους Λεμεσιανούς, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε άλλη μία νίκη για να βρεθούμε στο τελικό με αντίπαλο ένα εκ των Κεραυνό ή Απόλλων (1-1). Σίγουρα το βράδυ της Παρασκευής θα μείνει αξέχαστο σε όλους όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο αφού η ατμόσφαιρα ήταν κάτι περισσότερο από μαγική.

Το ΑΠΟΕΛ πήρε το προβάδισμα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο που τελείωσε με 23-14 και η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι και το ημίχρονο που έκλεισε με 44-36. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Αέλ προσπάθησε να ανακάμψει και μείωσε σε 66-61, έστω και αν σε κάποια φάση στο δεκάλεπτο αυτό η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 15 πόντους. Το ΑΠΟΕΛ, με καθοδηγητή το Στυλιανίδη, ανάλαβε τα ινία του αγώνα με αύξησε τη διαφορά στους 13 πόντους μέχρι το τέλος (82-69). Σημαντικό ρόλο στη νίκη αυτή, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπαιξε ο απίστευτος κόσμος του ΑΠΟΕΛ που απέδειξε για πολλοστή φορά ότι το Λευκόθεο είναι απόρθητο φρούριο και η πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος. Μια ματιά στο φωτο-ρεπορτάζ είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος το τι επικρατούσε.

Για το ΑΠΟΕΛ ξεχώρισαν οι Κούπερ με 18 πόντους (δύο τρίποντα), Ζίνο και Μπροκενμπορο με 16, ενώ με 14 τελείωσε το παιχνίδι η ψυχή της ομάδας Γκαρσία, που κέρδισε επίσης πολλά ριμπάουντς κάτω από τα καλάθια. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι παίκτες-κλειδιά της Αέλ είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας χάρη στην πολύ αποτελεσματική άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της Αέλ, Ντάγκαν Ράτσα, προσπαθούσε να ρίξει το φταίξιμο στους διαιτητές και να δικαιολογήσει με αυτό τον τρόπο τη μιζέρια της ομάδας του. Ίσως ο ευρωπαίος προπονηταράς να ξέχασε ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ!!! Τα λέμε στο επόμενο παιχνίδι, την Τρίτη, σπίτι σας και πάλι!

ΑΠΟΕΛ
Βαν Ντόρμπε 7 (1), Μπρόκενμπορο 16, Κάντιτς 11 (3), Μακάντα, Ζίνο 16, Αναστασιάδης, Κούπερ 18 (2), Τσούιτς, Γκαρσία 14.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!