ΑΠΟΕΛ Vs Αέπ 3-1

Τη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη πέτυχε το ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Πάφο μέσα στο ΓΣΠ έχοντας την φοβερή συμπαράσταση από δέκα και πλέον χιλιάδες οπαδούς του που το έσπρωξαν στη νίκη. Η ΑΕΠ εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη της άμυνας προηγήθηκε αλλά στη συνέχεια το ΑΠΟΕΛ σοβαρεύτηκε και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο πήρε δίκαια τη νίκη. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Μαλέκος που σημείωσε με πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης ενώ ήταν και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος μετά από εντυπωσιακή προσωπική προσπάθεια. Το ΑΠΟΕΛ έδειξε για ακόμα μια φορά ότι κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου ενώ παράλληλα καταφέρνει χάρης στα εντυπωσιακά ξεσπάσματα του να παίρνει τις νίκες που είναι το ζητούμενο.

Ο Ντούσαν Ούχριν έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα των δύο προηγούμενων αγώνων. Ο Χαραλάμπους αντικατέστησε τον τραυματία Ηλία ενώ τη θέση του ντεφορμαρισμένου Βόταβα στο κέντρο πήρε ο Πετκόφσκι. Στην επίθεση ο Παπανδρέου πήρε τη θέση του ανέτοιμου λόγω τραυματισμού Κόβαλτσικ με το σύστημα όμως να παραμένει το ίδιο με άμυνα ζώνης στην άμυνα και τον Μάλεκο κρυφό κυνηγό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μιχαήλ αφού με ενισχυμένη την αμυντική γραμμή κατάφερε να κλείσει του χώρους. Η ΑΕΠ με ατομικά μαρκαρίσματα πάνω στους Μαλέκο και Χαραλαμπίδη κατάφερε να περιορίσει την ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ σε μεγάλο βαθμό ενώ δεν υπήρξαν και οι απαραίτητες βοήθειες από τα άκρα. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ ο Πετκόφσκι είχε την επίβλεψη του Γιοβάνοβιτς ενώ ο Δασκαλάκης ανέλαβε το μαρκάρισμα του Μόγιο.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ήρθε από πλευράς ΑΠΟΕΛ όταν ο Μαλέκος στο 18′ έπιασε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνά μόλις έξω. Η Πάφος βασιζόμενη στην τριάδα Γιοβάνοβιτς, Μόγιο και Λουπάχλα έβγαινε μπροστά και στο 23′ ήρθε η ψυχρολουσία. Ο διαιτητής Νίκος Σάββα έδωσε αρχικά ένα αμφισβητούμενο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ. Με την εκτέλεση του φάουλ ολόκληρη η άμυνα πήγε για το τεχνικό οφσαϊτ εκτός από τον Δασκαλάκη ο οποίος νικήθηκε από τον Μόγιο ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μορφή που μπορούσε να κάνει την έξοδο αλλά δεν το έπραξε.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήταν άμεση αφού στο 23′ ήρθε η ισοφάριση. Μετά από ένα παρατεταμένο μελέ μέσα στη περιοχή της Πάφου ο Παπανδρέου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα αλλά ο Σπόλιαριτς απέκρουσε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι και την κόκκινη και ο Μαλέκος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι έκανε το 1-1.

Το γκολ και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε άλλη πνοή στο ΑΠΟΕΛ που έχοντας τον ενθουσιασμό και το απαιτούμενο πάθος μπόρεσε να παίξει καλύτερα στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, περιορίζοντας την Πάφο σε παθητικό ρόλο. Στο 31′ ο Παπανδρέου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μετά από γυριστό σουτ του Παπανδρέου και γενικά το γκολ έδειχνε να ήταν θέμα λεπτών.

Γκολ που ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Στο 51′ ο Μαλέκος έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πιο κάτω από το κέντρο και κάνοντας μια εντυπωσιακή προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Μιχαήλ τον οποίο πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 2-1.

Η είσοδος του Βακουφτσή στο 51′ στη θέση του Πετκόφσκι έδωσε άλλη οντότητα στην επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ το οποίο όμως δεν αντέδρασε σωστά μετά το γκολ αφού έδωσε χώρο στην ΑΕΠ η οποία παίζοντας με 10 παίκτες βγήκε μπροστά έστω και αν δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική. Σταδιακά οι παίκτες του Ούχριν επανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και αφού χάθηκε μια καλή ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Οκκαρίδη ήρθε το τρίτο γκολ. Στο διάστημα αυτό η Πάφος δίκαια διαμαρτυρήθηκε για ένα οφσάιντ που της καταλογίστηκε και δεν επέτρεψε στον Γιοβάνοβιτς να σκοράρει.

Στο 67′ μετά από σέντρα ο Βακουφτσής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επιστροφή της ο Χαραλαμπίδης επιχείρησε νέα κεφαλιά η οποία αποκρούστηκε σε κόρνερ από αμυντικό. Η εκτέλεση του βρήκε τον Μιχαήλ μέσα στη μικρή περιοχή να στέλλει με τον ώμο την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 3-1. Η ΑΕΠ έστω και με το εις βάρος της σκορ αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα δεν τα παράτησε και εκμεταλλευόμενη κάποιον εφησυχασμό από πλευράς ΑΠΟΕΛ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μορφής σε δύο περιπτώσεις απέκρουσε σωτήρια σουτ του Γιονάβιτς ο οποίος εκμεταλλευόμενος ολιγωρία της άμυνας βρέθηκε σε θέση βολής.

Στο διάστημα μέχρι το τέλος του αγώνα δεν μεσολάβησε οτιδήποτε που να ανατρέψει τη ροή του αγώνα έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε το ΑΠΟΕΛ νικητή με 3-1. Συμπερασματικά το ΑΠΟΕΛ πήρε δίκαια τη νίκη εκμεταλλευόμενο τα επιθετικά του ξεσπάσματα, την αριθμητική του υπεροχή αλλά και την ώθηση που είχε από τον κόσμο. Με πρωταγωνιστή τον Μαλέκο οι παίκτες του Ούχριν ανταποκρίθηκαν θετικά στα αρνητικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά το γκολ της Πάφου και με καθαρό μυαλό πέτυχαν τη νίκη. Παράλληλα το ΑΠΟΕΛ νίκησε την κούραση από το κουραστικό ταξίδι της Ευρώπης αλλά και το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών.

Από το ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε ο Μαλέκος ο οποίος είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μιχαήλ και τον Σατσιά.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Οκκαρίδης, Χαραλάμπους, Αμανατίδης, Δασκαλάκης, Σατσιάς (81′ Πέτρου), Μιχαήλ, Πετκόφσκι (53′ Βακουφτσής) Χαραλαμπίδης (88′ Γεωργίου),
Μαλέκος, Παπανδρέου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!