ΑΠΟΕΛ Vs Αέπ 4-1

Εύκολη και δίκαιη ήταν η επικράτηση της ομάδας μας επί της Πάφου αφού τα τρία γκολ στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έκριναν ουσιαστικά τον αγώνα. Όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί επιτεύχθηκαν αφού πέραν του βασικού που ήταν η νίκη, προφυλάχθηκε ο Πουρσαϊτίδης, δεν δέχτηκε κίτρινη κανένας που ήταν στο όριο ενώ οι Σεγκιρί και Κοσόφσκι πήραν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πάουλο Κόστα ο οποίος αυτή τη φορά ως βασικός τα έκανε όλα αφού πέτυχε δυο τέρματα και κέρδισε δυο πέναλτι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού πέραν του Κόστα στο αρχικό σχήμα συμπεριέλαβε τους Ηλία και Πίντο. Με διάταξη 4-5-1 και τον Μιροσάβλιεβιτς στην κορυφή και τους Αλεξάνδρου-Κόστα να δίνουν βοήθειες από τα άκρα η ομάδα μας επιδίωξε το γρήγορο γκολ αλλά βρήκε απέναντι της την καλά οργανωμένη γραμμή της Πάφου.

Μέχρι το 28′ που σημειώθηκε το πρώτο γκολ η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και να απειλήσει αλλά από το σημείο αυτό και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Στο λεπτό αυτό ο Κόστα επιχείρησε μια μετωπική επίθεση και ανατράπηκε από τον Βασιλείου κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μιχαήλ ήταν εύστοχος και το 1-0 ήταν γεγονός. Η ΑΕΠ προσπάθησε να αντιδράσει βγήκε μπροστά αλλά αυτό άνοιξε του διαδρόμους γεγονός που το πλήρωσε. Και αυτό γιατί στο 42′ ο Μιροσάβλιεβιτς συνδυάστηκε με τον Αλεξάνδρου και ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νικολόσκι.

Η συνέχεια επιφύλαξε ακόμα ένα γκολ πριν την ανάπαυλα αφού μετά από εντυπωσιακό συνδυασμό Πίντο και Χάτζι η μπάλα κατέληξε στον Κόστα ο οποίος ανατράπηκε από αμυντικό. Ο Χριστοδούλου σφύριξε την εσχάτη των ποινών και ο Πορτογάλος που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος. Το 3-0 ήταν γεγονός και το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε πολύ πιο χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν την μάχη στο χώρο του κέντρου. Στο 57′ μάλιστα η Πάφος μείωσε στο σκορ με τον Μπα και για κάποια λεπτά έδειχνε απαιτητική θέλοντας να μπει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι.

Στο 66′ οι Κοσόφσκι και Σεγκιρί πέρασαν στη θέση των Πίντο και Ηλία αντίστοιχα σε μια προσπάθεια του προπονητή να φρεσκάρει τη μεσοαμυντική γραμμή και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους δυο πρώτους. Η ομάδα μας βελτιώθηκε κάπως και το δεύτερο γκολ του Κόστα αυτή τη φορά με καταπληκτική εκτέλεση φαουλ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Για την ομάδα μας ο κορυφαίος όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ήταν ο Κόστα έχοντας συμπαραστάτες τους Χατζί, Αλεξάνδρου και Μιχαήλ.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Χατζί, Ηλία (66′ Σεγκιρί), Μπρούσερ, Κόντης, Μιχαήλ, Μοράις (79′ Σατσιάς), Κόστα, Αλεξάνδρου, Πίντο (66′ Κοσόφσκι), Μιροσάβλιεβιτς

Κίτρινες: Μιχαή

– Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Μιχάλη Κούμα ο οποίος διετέλεσε έφορος ακαδημιών της ομάδας μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!