ΑΠΟΕΛ Vs Αεκ 1-0

T εράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα μας επί της μαχητικής Αεκ και συνεχίζει το νικηφόρο σερί που σύντομα θα μας φέρει μόνους στην κορυφή. Το ΑΠΟΕΛ δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αγώνων αλλά ήταν ουσιαστικό. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου για το χρυσό γκολ του Τρισκόφσκι αλλά η νίκη μας ήταν δίκαιη. Ούτε ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Μαρσίνιο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ομάδα μας που βρήκε τον τρόπο να πάρει το ζητούμενο. Η Αεκ πάλεψε και επιβεβαίωσε τη δυναμικότητα της, βοηθήθηκε από την αποχώρηση του Μαρσίνιο αλλά στο τέλος δεν άντεξε..

Μια αλλαγή είχε το αρχικό σχήμα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού προτιμήθηκε ο Πουρσαιτίδης αντι του Σολωμού. Ο Αλμειδα κρίθηκε έτοιμος και ήταν στην κορυφή με τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα στα δύο άκρα.

Από την αρχή επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν την Αεκ να μην κλείνεται στο δικό της μισό του γηπέδου. Με αυτό το δεδομένο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό της.

Παρά τις δυσκολίες το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ήταν πιο επικίνδυνη καταφέρνοντας να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 8 ο Μαρσίνιο μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του αποκρούστηκε. Η Αεκ στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τον Κισλει προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 22 όταν ο Μαντούκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο. Με τον Μαρσίνιο να επιχειρεί και να καταφέρνει σε κάποιες περιπτώσεις να τρυπά τη αντίπαλη άμυνα το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε αλλά του έλειπε κάτι.

Στο 33 Αλμειδα κεραυνοβόλησε τον Νέγκρι ο οποίος αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο η απόδοση της ομάδας μας έπεσε ενώ η πλέον αρνητική εξέλιξη ήταν στο 37 όταν ο Μαρσίνιο αποχώρησε τραυματίας όταν έπεσε άτσαλα στο έδαφος.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμό ενώ φάνηκε η απουσία του Μαρσίνιο αφού η ομάδα κόπηκε στα δύο. Η ασφυκτική πίεση της Αεκ απο ψηλά έκανε δύσκολη την οργάνωση και δημιουργία ευκαιριών αλλά ούτε αυτοί μπορούσαν να απειλήσουν.

Η ομάδα χρειαζόταν φρεσκάρισμα και αυτό έγινε με την είσοδο του Σολάρι ο οποίος αντικατέστησε στο 60 τον Χαραλαμπίδη. Η κίνηση άνοιξε κάποιους διαδρόμους και έδωσε την ευκαιρία στον Αλμειδα να μπορέσει να κινηθεί πιο ελεύθερα.

Η Αεκ έδειχνε να οδηγεί τον αγώνα εκεί που ήθελε ενώ με κάποιες αντεπιθέσεις γινόταν επικίνδυνη. Στο 72 δημιούργησε τη μοναδική καλή της ευκαιρία αλλά η απάντηση του Τρισκόφσκι ήταν αυτή που έπρεπε. Στο 77′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Σκοπιανό ο οποίος με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και την ομάδα μας στους εφτά ουρανούς.

Στο διάστημα μέχρι το τελικό σφύριγμα του Νικολαϊδη το ΑΠΟΕΛ δεν κινδύνεψε καθόλου και μπόρεσε να κρατήσει με σχετική ευκολία το υπέρ του σκορ.

Κίτρινες: Μποαβεντούρα

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Γκριτσάροφ, Κόντης, Μοραις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (60′ Σολάρι), Μαρσίνιο (40 Τρισκόφσκι), Μαντούκα, Αλμειδα (85′ Σολωμού)



ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!