ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 1-0

Θρύλος είσαι μπορείς. Η προτροπή έγινε πράξη στο 93 όταν η κεφαλιά του Τρισκόφσκι σκότωσε την Αελ και έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα. Για περισσότερο από ενενήντα λεπτά η ομάδα μας είχε τα γνωστά προβλήματα στο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Αελ αλλά στο τέλος μίλησε η θέληση του Νεκτάριου και το ένστικτο του Τρισκόφσκι που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα. Η πελώρια από κάθε άποψη νίκη κρατά την ομάδα μας ζωντανή στην υπόθεση τίτλος αφού η διαφορά μειώθηκε στους 2 βαθμούς και τώρα πάμε στο Τσίρειο για το rematch. Με διάταξη 4-5-1 έχοντας τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης και τους Χαραλαμπίδης και Μαντούκα στα δυο άκρα προτίμησε να ξεκινήσει τον αγώνα ο Γιοβάνοβιτς. Το γνωστό και προτιμητέο για τον προπονητή μας σχήμα είχε τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή στο χώρο του κέντρου και λίγο πιο πίσω από τον Βραζιλιάνο το Πορτογαλικό δίδυμο. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάτι που να κριθεί ως μη αναμενόμενο αφού η αμυντική τετράδα απαρτιζόταν από τους Πουρσαϊτίδη, Κακά, Ζόρζε και Μποαβεντούρα ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χιώτης.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα αλλά με την πάροδο του χρόνου επιβεβαιώθηκε ότι η Αελ ακολούθησε και σε αυτό τον αγώνα τη γνωστή τακτική της πιέζοντας ψηλά σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσει την ομάδα μας. Το πρέσιγη των γηπεδούχων και το συνεχές τρέξιμο βραχυκύκλωσαν τον ΑΠΟΕΛ αφού ο Μαρσίνιο δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός ενώ οι προσπάθειες να δημιουργήσουμε ρήγματα από την αριστερή πλευρά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η Αελ ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ όταν στο 16 το απευθείας κτύπημα φαουλ του Μπεμπέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χιώτη. Ένα καλό δεκάλεπτο (20-30) για την ομάδα μας έδωσε την ευκαιρία να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο, χωρίς όμως να μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί αφού ο Αλμέιδα ήταν στενά μαρκαρισμένος και όταν έβγαινε εκτός περιοχής ήταν ακίνδυνος.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου λίγο έλειψε να έρθει το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα μας όταν μετά από κλέψιμο του Μοράις και πάσα στον Αλμέιδα ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ντεκρά αλλά το πλάσε του κατέληξε σε κόρνερ αφού πρόλαβε να χτυπήσει την μπάλα και ο Τζούνιορ.

Το δεύτερο δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας γεγονός που ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να κάνει νωρίς την πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Τρισκόφσκι στη θέση του Χαραλαμπίδη στο 53. Η κατάσταση βελτιώθηκε μόνο μετά που έγινε και η δεύτερη αλλαγή με τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του Μαντούκα που αποχώρησε τραυματίας. Ο Νεκτάριος έδωσε στην ομάδα τη φρεσκάδα και την ταχύτητα που της έλειπε ενώ στο 68 στάθηκε άτυχος όταν μετά από φαουλ του η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεκρά.

Η Αελ σταδιακά άρχισε να δίνει περισσότερο χώρο στην ομάδα μας κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αφού δεν δημιουργούνταν οι ευκαιρίες που θα έφερναν το γκολ. Η είσοδος του Σολάρι στο 72 ήταν η τελευταία κίνηση του Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια να ανατραπούν τα δεδομένα.

Εκεί που όλοι άρχισαν να συμβιβάζονται με το 0-0 ήρθε στο 93 το γκολ. Στο λεπτό αυτό η σέντρα του Νεκτάριου κατέληξε στον Τρισκόφκσι που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός και ήρθε σε ένα σημείο που οι λέοντες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Το τελικό σφύριγμα του Νικολαϊδη λίγα δευτερόλεπτα μετά δημιούργησε μετασεισμικές δονήσεις αφού το -2 είναι γεγονός.

Από την ομάδα μας ο κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο Αλεξάνδρου έστω και αν αγωνίστηκε μόνο 30 λεπτά. Προβλημάτισαν σε έναν ακόμα αγώνα οι Πίντο και Αλμέιδα.

Κίτρινες: Ζόρζε, Αλμέιδα

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Κακά (77′ Σολάρι), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης (53′ Τρισκόφσκι), Μαντούκα (62′ Αλεξάνδρου), Αλμέιδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!