ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή 1-0

Δύσκολη, δίκαιη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα μας επί της Αλκής με προβληματική όμως απόδοση. Το γκολ του Μαντούκα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αποδείχτηκε χρυσό αφού στο υπόλοιπο διάστημα δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την εδαφική υπεροχή. Η αμυντικογενής τακτική της Αλκής βραχυκύκλωσε την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας μας αφού ήταν ασύνδετη και χωρίς ρυθμό. Ούτε οι αλλαγές που επιχείρησε ο Γιοβάνοβιτς βοήθησαν και στο τέλος το άγχος κυρίευσε τους πάντες.

Οι εικασίες για πιθανή συμμετοχή των Μιροσάβλιεβιτς και κυρίως του Χαραλαμπίδη δεν επιβεβαιώθηκαν αφού ο Γιοβάνοβιτς είχε διαφορετική άποψη. Η εντεκάδα όπως με τον αγώνα στην Αχνα με τον Αλμειδα να είναι στην κορυφή με τη διάταξη να παραμένει το 4-5-1.

Ο αγώνας είχε από την αρχή την αναμενόμενη εικόνα με το ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί για το γκολ. Με τον Μαντούκα κύριο εκφραστή των οργανωτικών προσπαθειών η ομάδας έλεγχε τον αγώνα αλλά δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Λεωνή και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ένα λάθος του Χρίστου ήταν αρκετό για τον Μαντούκα που έκλεψε την μπάλα, έκανε μια κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ στο 24 ήταν οτι καλύτερο για την ομάδα μας που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ χωρίς να απειλήσει διαίτερα. Οπως αναμενόταν το τέρμα δεν άλλαξε την εικόνα αφού οι παίκτες της Αλκής συνέχισαν να αμύνονται μαζικά στο μισό γήπεδο.

Στο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα η ομάδα μας δεν μπόρεσε να φτάσει στο ζητούμενο που ήταν ένα δεύτερο γκολ που θα άλλαζε ριζικά τα δεδομένα και θα ανάγκαζε την Αλκή να αλλάξει τακτική.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια και σταδιακά χειρότερη αφού τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου έκοψαν την μάδα στα δύο. Η Αλκή αμυνόταν σωστά και αυτό της αρκούσε αφού στα πρώτα στάδια δεν ήταν διευθετημένη να επιδιώξει το γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα κάνοντας στο 65 δύο αλλαγές με τους Σολάρι και Χαραλαμπίδη να αντικαθιστούν τους Αλμέιδα και Σολωμού αντίστοιχα.

Ούτε ο κινήσεις αυτές μπόρεσαν να βοηθήσουν αφού ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιχνίδι. Αναπόφευκτα έπρεπε να στηριχτούμε στις όποιες ατομικές προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουμε το εύθραυστο σκορ. Η Αλκή ξεθάρρεψε, οι παίκτες μας σε κάποιες φάσεις έδωσαν πολλούς χώρους και στο 80 η Αλκή έκανε την καλύτερη της ευκαιρίαμετά από σουτ του Ζλογκαρ.

Στα τελευταία λεπτά μπορέσαμε να κρατήσουμε την Αλκή μακριά από την εστία του Χιώτη και το τελικό σφύριγμα του Τσαγγάρη έφερε την αγχωτική νίκη.

Κίτρινες: Κόντης

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Πουρσαιτίδης, Γκριντσάροφ, Κόντης, Μποαβεντούρα, Μοραΐς, Πίντο, Μαντούκα (86 Αλεξάνδρου), Σολωμού (65 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Αΐλτον (65 Σολάρι)



ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!