ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή 3-1

Η 11 η νίκης της ομάδας στο ΓΣΠ αυτή τη φορά επί της Αλκής διατήρησε αναλλοίωτη την κορυφή αφού και το παράρτημα του ΑΚΕΛ πέρασε νικηφόρα. Με τον Ονουάτσι σε μεγάλα κέφια η ομάδα μας κέρδισε δίκαια την ομάδα του Ξιούρουππα ενώ το σκορ μπορούσε και έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Δυστυχώς η επιπολαιότητα στο τέλειωμα των φάσεων στέρησε από την ομάδα μας να καθαρίσει τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Η Αλκή μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 83′ και χρειάστηκε το γκολ με πέναλτι του Σατσιά λίγο μετά για να φύγουμε χωρίς άγχος.

Η ομάδα μας παρατάχθηκε με τις αναμενόμενες αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφού επέστρεψε ο Κόντης στο κέντρο της άμυνας, ο Μιχαήλ ήταν στο κέντρο ενώ ο Ονουάτσι προτιμήθηκε αντί του Ζεβλάκοφ.

Το ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημίχρονο και ιδιαίτερα της πρώτης μισής ώρας ήταν καταιγιστικό και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, περιόρισε την Αλκή σε παθητικό ρόλο. Παρόλα αυτά η τελική προσπάθεια ήταν ημιτελής αφού κλασσικές ευκαιρίες έκαναν φτερά. Πρωταγωνιστές αυτών ήταν αρχικά ο Κοσόφσκι και μετέπειτα ο Μιροσάβλιεβιτς. Ο τελευταίος βρέθηκε σε κακία μέρα αφού δεν του έβγαινε τίποτα, γεγονός που επηρέασε την ομάδα.

Παρόλα αυτά η εξυπνάδα του Ονουάτσι έφερε στο 30′ το 1-0 όταν σε μια φάση που η μπαλιά έδειχνε χαμένη πρόλαβε τον αμυντικό και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε ενώ η Αλκή άρχισε να βγαίνει από τα καρέ της και σε μια περίπτωση έφερε σε δύσκολη θέση τον Χιώτη που απέκρουσε με υπερένταση. Η διορθωτική κίνηση του Γιοβάνοβιτς στο 73′ είχε άμεσο αποτέλεσμα αφού ένα λεπτό αργότερα ο Ζεβλάκοφ που αντικατέστησε τον Μίρο με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί αλλά η μειώσει του σκορ από την Αλκή με γκολ του Σάντζιακ στο 84′ παρέτεινε την αγωνία για ακόμα λίγα λεπτά. Στο 88′ ο Ονουάτσι ανατράπηκε και ο Νικολαϊδης σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Ο Σατσιάς που λίγο νωρίτερα πέρασε στον αγώνα ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί, Μπρούσερ, Κόντης, Μοραίς, Μιχαήλ(85′ Σατσιάς), Αλεξάνδρου, Μιροσάβλιεβιτς (73′ Ζεβλάκοφ), Ονουάτσι(91′ Κυριάκου)

Κίτρινες:

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!