ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 0-1

Ένα τραγικό ΑΠΟΕΛ έφυγε από ακόμα ένα ντέρμπι με το κεφάλι σκυμμένο αφού δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ένα γκολ δώρο στο 9 έκρινε τον αγώνα αφού στη συνέχεια η ομάδα μας δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να αντιδράσει σωστά και παγιδεύτηκε μέσα στην έξυπνη και αποτελεσματική τακτική της Ανόρθωσης που πήρε πιο ευκολα από ότι υπολόγιζε την μεγάλη νίκη.

Η αδυναμία της ομάδας μας να κάνει τα απολύτως απαραίτητα αλλά και η επιβεβαίωση ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν όσα πρέπει επαναφέρουν τον προβληματισμό ενόψει της συνέχειας.

Η 11άδα

Η εντεκάδα του Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε μια έκπληξη αφού παρόλο που γράφαμε για την ευκαιρία που έπρεπε να δοθεί στον Αντωνιάδη, κρίναμε ότι δεν θα την έπαιρνε. Παρόλα αυτά ο προπονητής προτίμησε τελικά να ρίξει τον άπειρο Αντωνιάδη στη φωτιά βάζοντας τον δίπλα από τον Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας. Αυτό διατήρησε την τριάδα των Μοράις, Τζιόλη και Πίντο στον κεντρικό άξονα με τον τελευταίο σε ρόλο οργανωτή, κάτι που άφησε τον Μπενασούρ στον πάγκο.

Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις αφού η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Μαντούκα στην κορυφή της επίθεσης με τους Αλωνεύτη και Χαραλαμπίδη στα δύο άκρα.

Ο αγώνας

Από την αρχή φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν οπως θα θέλαμε αφού η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε το νευρικό ξεκίνημα και των δυο ομάδων. Ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα πολλά λάθη ήρθε στο 9 το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ηταν μια φάση στην οποία ελέγχεται όλη η αμυντική μας γραμμή όταν από αριστερά βγήκε μια σέντρα και ο Ρέζεκ κάρφωσε τον Ζούελα στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ ήταν ότι καλύτερο για την Ανόρθωση αφού έχοντας τον προβάδισμα μπόρεσε μα οπισθοχωρήσει και να αρκεστει σε αντεπιθέσεις. Η συνέχεια επιβεβαίωσε οτι η ομάδα μας δεν είχε τον τροπο να αντιδράσει σωστα στα δεδομένα του αγώνα αφου δεν υπήρχε τρόπος να διασπάσουμε την άμυνα τους.

Ο Μαντούκα ήταν ξεκομμένος ενώ οι Χαρακαμπιδης και Αλωνεύτης δεν μπορούσαν μα απειλήσουν από τα άκρα. Το πρόβλημα απέκτησε διαστάσεις όταν φάνηκε πως ούτε και ο Πίντο μπορούσε να βοηθήσει από τον άξονα κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί και αναμενόμενο με τα όσα είδαμε και σε προηγούμενους αγώνες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κοπούμε στα δυο και ο Μαντούκα να αναγκάζεται να κινείται πολύ μακριά από την περιοχή με αποτέλεσμα και όταν ακόμα πηγαίναμε να δημιουργήσει κάτι να μην έχουμε παίκτη στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα και αυτή με το ζόρι έγινε στο 32 με κεφαλιά του Αλωνεύτη.

Δυστυχώς η εικόνα παρέμεινε η ίδια και στην επανάληψη αφού η Ανόρθωση κατάφερνε με σχετική ευκολία να κρατά τους παίκτες μας μακριά από την περιοχή του Μάστρου ο οποίος όταν χρειάστηκε έδειξε ετοιμότητα. Στο 56 ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο βάζοντας στον αγώνα τον Μπενασούρ σε μια προσπάθεια να γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού μπορεί να κρατούσαμε μπάλα αλλά αυτό ήταν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Ανόρθωση από την άλλη που είδε αρχικά τον Ρέζεκ να αποχωρεί τραυματίας και στη συνέχεια τον Κάλβο ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο 58 ο Σέρχιο με σουτ έχασε καλή ευκαιρία ενώ η καλύτερη προϋπόθεση για την ισοφάρισει ήταν στο 72 όταν το πλασέ του Μαντούκα κατέληξε πάνω στον Μάστρου. Η είσοδος των Ατόρνο στο 75 και Σολωμού στο 83 δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο αφού η ομάδα μας έδειξε να μην έχει τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να κάνει την επιπλέον προσπάθεια.

Κίτρινες: Πίντο, Μοραις

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο (83′ Σολωμού), Αλεξάνδρου, Ζουέλα, Αντωνιάδης (75′ Ατόρνο), Μοράις, Πίντο, Τζιόλης, Χαραλαμπίδης (56′ Μπενασούρ), Αλωνεύτης, Μαντούκα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!