ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 2-0

Το τρένο με οδηγό τον Γιοβάνοβιτς δεν σταματά με τίποτα και βαδίζει ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νέο θύμα (για τρίτη φορά φέτος) η Ανόρθωση και η 16η συνεχόμενη νίκη της ομάδας μας αποτελεί ορόσημο. Μας απομένει ένα βαθμός στους επόμενους τρεις αγώνες για να στεφθούμε και μαθηματικά πρωταθλητές. Η Λευκωσία θα καεί και η αναμονή αφού έρχεται και η διακοπή λόγω εορτών ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν σοβαρό και αποτελεσματικό γεγονός που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ανόρθωση η οποία μπορούμε να πούμε ότι δέχτηκε το μοιραίο χωρίς καν να προσπαθήσει. Το γρήγορο γκολ του Κοσόφσκι βοήθησε στο να φέρουμε τον αγώνα στα μέτρα μας ενώ το γκολ-πέναλτι του Μιχαήλ στην επανάληψη έδωσε την αρχή για τα προεόρτια.

Την αναμενόμενη εντεκάδα παρέταξε ο προπονητής μας αφού ο Νεκτάριος επανήλθε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος στη διάταξη 4-5-1. Η ομάδα μας μπήκε στον αγώνα δυνατά και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Παρόλα αυτά στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του αγώνα καταφέραμε να πάρουμε προβάδισμα στο σκορ. Ήταν το 14’ όταν μετά από σέντρα του Ηλία ο Κοσόφσκι με κεφαλιά νίκησε τον Νάγκι και έκανε το 1-0.

Το γκολ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αφού η ομάδα μας μπόρεσε να πάρει εύκολα το προβάδισμα που ήθελε και με σωστή μεσοαμυντική λειτουργία κρατούσε τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Χιώτη. Με αυτά τα δεδομένα η μπάλα παιζόταν ουσιαστικά στο χώρο του κέντρου χωρίς καμία να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν περίπου η ίδια. Μπορεί η Ανόρθωση να επιχείρησε να αντιδράσει και να ανέβηκαν κάπως οι τόνοι με τον Σκοπελίτη να προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση με τον παιχνίδι του, αλλά η ομάδα μας με ποιότητα και ψυχραιμία πέτυχε το στόχο της. Και αυτό γιατί οι επισκέψεις προς την αντίπαλη εστία άρχισαν να γίνονται επικίνδυνες. Στο 64’ ο αγώνας κρίθηκε με το πέναλτι που κέρδισε ο Ηλία ο οποίος ανατράπηκε αντικανονικά από τον Οτσόκολιτς. Ο Χρύσης ανέλαβε την εκτέλεση και το 2-0 ήταν γεγονός.

Ο κόσμος στις κερκίδες που ξεπερνούσε τις 11 χιλιάδες άρχισε να πανήγυρίζει τη σίγουρη πλέον κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και να ζητά επίμονα το ντάμπλ. Η ομάδα μας δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα έστω και αν ο Γιοβάνοβιτς σε κάποιες φάσεις ούρλιαζε στην προσπάθεια του να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του.

Οι αλλαγές αυτή τη φορά ήταν περισσότερο τυπικές αφού οι Ζεβλάκοφ και Σατσίας που πέρασαν στον αγώνα προς το τέλος προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του αγώνα που στο τέλος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Ηλία, Κοσόφσκι και Κόντης.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ηλία, Μπορούσερ, Κόντης, Μοράις, Μιχαήλ, Πίντο, Κοσόφσκι (86’ Σατσιάς), Αλεξάνδρου, Μιροσάβλεβιτς (75′ Ζεβλάκοφ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!