ΑΠΟΕΛ Vs Απέπ 4-0

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έμελλε να ήταν και η πιο ευχάριστη για την ομάδα μας αφού η διαφορά από το παράρτημα του ΑΚΕΛ εκτοξεύτηκε στους 5 βαθμούς. Αιτία η νέα νίκη της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η ήττα της ομάδας του Τούτιτς αφού ο ΑΠΟΠ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες έστειλε τους πράσινους στον αγύριστο. Το +5 καθιστά την ομάδα μας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε σωστά την ετικέτα αυτή. Η ομάδα μας έδειξε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ότι είναι η καλύτερα και αυτό καλείται να επιβεβαιώσει και μέσα από τους αγώνες των play offs, έχοντας και ένα καλό προβάδισμα από τους υπόλοιπους.

Εναντίον της ΑΠΕΠ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζεβλάκοφ ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα το μοναδικό ζητούμενο ήταν η νίκη. Νίκη που ήρθε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο όταν η ομάδα μας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Το αρχικό σχήμα της ομάδας μας είχε αλλαγή σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού η πολύ καλή παρουσία του Ζεβλάκοφ τον έφερε στο αρχικό σχήμα, κίνηση η οποία απέδωσε. Από την αρχή του αγώνα η ομάδα μας κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα κερδίζοντας την μάχη του κέντρου αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα έφερναν και το γκολ.

Στο 33′ άνοιξε ο δρόμος προς τη νίκη αφού στο λεπτό αυτό ο Μιχαήλ ανατράπηκε αντικανονικά από τον τερματοφύλακα και ο Τρύφωνος έδωσε το πέναλτι. Ο Μιχαήλ ανάλαβε την εκτέλεση και το 1-0 ήταν γεγονός. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα αφού λύθηκαν τα πόδια των παικτών και όταν λίγο πριν το ημίχρονο ο Ζεβάκοφ άνοιξε το δικό του λογαριασμό. Μετά από πάσα του Ονουάτσι με εξαιρετική τοποθέτηση και πλασέ ο Πολωνός έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό αλλά και πανηγυρικό χαρακτήρα. Και αυτό γιατί με την έναρξη του ολόκληρο το γήπεδο πληροφορήθηκε την επίτευξη του πρώτου τέρματος του ΑΠΟΠ. Πραγματικός χαμός έγινε λίγα λεπτά αργότερα όταν η ομόνοια δέχτηκε και δεύτερο γκολ και όλοι πλέον περίμεναν με αγωνία τη λήξη των δυο αγώνων.

Η απόδοση της ομάδας μας στο δεύτερο μισό του αγώνα έπεσε γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην ΑΠΕΠ να ισορροπήσει, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Στο 59′ χάθηκε η ευκαιρία για τρίτο γκολ όταν ο Μιχαήλ αστόχησε από τα έντεκα βήματα να πετύχει το γκολ, μετά από ανατροπή του Αλεξάνδρου.

Ο Ονουάτσι ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης ευκαιρίας όταν στο 63΄πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη κίνηση από πλευράς προπονητή έγινε στο 66′ όταν ο Μιροσάβλιεβιτς πέρασε στη θέση του Ονουάτσι. Ο Σέρβος έδωσε στο 82′ έτοιμο γκολ στον Ζεβλάκοφ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για να κάνει το 3-0.

Το κλίμα στο ΓΣΠ ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό και το τέταρτο γκολ της ομάδας και πάλι από τον Ζεβλάκοφ, αυτή τη φορά με κεφαλιά ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο κόσμος στις κερκίδες παραλυρούσε από ενθουσιασμό και το τελικό σφύριγμα του αγώνα στην Πέγεια σκόρπισε ενθουσιασμό!

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί, Κόντης, Μπρόερς, Μιχαήλ, Μοράις (84′ Χαραλαμπίδης), Κοσόφσκι, Αλεξάνδρου (77′ Πίντο), Ονουάτσι (66′ Μιροσάβλιεβιτς), Ζεβλάκοφ

Κίτρινες:

– Εκτός εαυτού ήταν για λίγα δευτερόλεπτα ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Ονουάτσι να πηγαίνει προς τα αποδυτήρια με το που βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο. Τα ουρλιαχτά του Σέρβου έκαναν τον νεαρό να επιστρέψει με αμηχανία στον πάγκο.

– Σαφώς περισσότερος ο κόσμος στις κερκίδες σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, με τους οργανωμένους να δίνουν το γενικό πρόσταγμα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!