ΑΠΟΕΛ Vs ΑΠΟΠ 4-0

Επιστροφή στις νίκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιφύλαξε η 3η αγωνιστική για την ομάδα μας αφού τη Σαββατιάτικη ήττα σοκ των κινέζων, διαδέχτηκε η δική μας νίκη την Κυριακή επί της Πέγειας. Νίκη που συνοδεύτηκε με την πολύ καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων. Με τον Μαχλά στην κορυφή της επίθεσης αλλά έχοντας ουσιαστικά στηρίγματα από του μέσους η ομάδα μας ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ πολύ νωρίς γεγονός που έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ο Χρύσης Μιχαήλ σκόραρε δύο φορές, μια ο Μακρίδης ενώ και ο Μαχλάς χρίστηκε σκόρερ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η πρώτη συμμετοχή του Τσόροβιτς που πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή αλλά και η επάνοδος του Καψή.

Ο Ουζουνίδης επιφύλαξε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Παράλληλα έγινε και αυτό για το οποίο γράψαμε που ήταν η επιστροφή του Μοραίς σε ρόλο δεξιού μπάκ, με τον Κόντη να καλύπτει το αριστερό ακρο και το Φλορέα να μένει στο πάγκο.

Άλλη σημαντική αλλαγή ήταν η επιστροφή του Μιχαήλ στην εντεκάδα ο οποίος με Σατσια είχε το γνωστό του ρόλο, ενώ στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Εμερσον λίγο πιο μπροστά τους.

Το ΑΠΟΕΛ όπως αναμενόταν μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά και από την αρχή επέβαλε το ρυθμό του. Και ο ΑΠΟΠ με τη σειρά του έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του αμυνόμενος μαζικά. Η πρώτη ευκαιρία έγινε μόλις στο 2′ όταν το σουτ Φερναντές αποκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα. Στη δεύτερη οργανωμένη του επίθεση να ανοίξει το σκορ όταν στο 13′ μετά από σέντρα του Μοραίς, ο Μιχαήλ καλά τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο ΑΠΟΠ αντέδρασε και εκμεταλλευόμενο κάποια επιπολαιότητα της δικής μας ομάδας πίεσε και έφτιαξε μια καλή ευκαιρία. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα ακόμα γκολ στο 30′ όταν η σέντρα σουτ του Μακρίδη η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για γίνει το 2-0.

Η διαμόρφωση του σκορ έδωσε στην ομάδα μας το ξεκάθαρο προβάδισμα και αντί ο κόσμος να το απολαύσει την απόδοση της ομάδας, είδε το διαιτητή να εκνευρίζει όλο το γήπεδο όταν έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Μακρίδη.

Η πρόκληση του Γλυκήπ πείσμωσε περισσότερο τους παίκτες, φανάτισε τον κόσμο και πριν την ανάπαυλα ήρθε και το 3-0 όταν ο Μακρίδης από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μαχλάς με ωραίο πλασέ κανε το γκολ.

Ο αγώνας είχε πλέον κριθεί και το δεύτερο ημίχρονο θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Μακρίδης μπήκε μέσα στην περιοχή ανατράπηκε αντικανονικά από αμυντικό και αυτή τη φορά το πέναλτι δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Ο Μιχαήλ ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και το 4-0 ήταν γεγονός.

Από το σημείο αυτό και μετά η σκέψη όλων στην κερκίδα ήταν στο Τσόροβιτς και πότε ο Σλοβένος επιθετικός θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο. Πριν γίνει αυτό προηγήθηκαν δυο αλλαγές με τους Καψή και Πίντο να αντικαθιστούν τους Σεγκιρί και Έμερσον αντίστοιχα. Στο 75′ ο Μαχλάς παραχώρησε τη θέση του στο Τσόροβιτς ο οποίος εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα των χιλιάδων οπαδών μας.

Η προσοχή πλέον ήταν στραμμένη στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του αφού δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά αλλά δεν το ευνοούσε και η ροή του αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά και να κάνουν κάποιες ευκαιρίες. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς μας να πανηγυρίζουν μια νίκη που ήρθε δίκαια και επιτρέπει σε όλους να βλέπουν με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Βαθμολογίες Παικτών

Δηλώσεις Ουζούνιδη:
Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά ευτυχήσαμε να σκοράρουμε πολύ γρήγορα ενώ πριν το ημίχρονο ήρθαν αλλά δυο γκολ και τελικά πήραμε μια εύκολη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια και την απόδοση γενικότερα αλλά περιμένω πολύ περισσότερα κυρίως από την αμυντική συμπεριφορά . Αυτό είναι αναγκαίο αφού στη συνέχεια τα πράγματα δε θα είναι εύκολα αφού οι αντίπαλοι δε θα συνεχίσουν να χάνουν ευκαιρίες. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την απόδοση αφού θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε αυτό που έχουμε.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Κόντης, Μοραίς, Δασκαλάκης, Σεγκιρι (53′ Καψής), Σατσίας, Μιχαήλ, Έμερσον (63′ Πίντο), Μακρίδης, Φερναντές, Μαχλάς (75′ Τσόροβιτς)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!