ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 1-0

Η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη εξαργυρώνοντας την αποτελεσματικότητα της αφού χωρίς να δημιουργήσει αρκετές φάσεις βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Τα αμυντικά μας κενά που παρατηρήθηκαν σε μεμονωμένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο δεν στοίχησαν έτσι ο 13oς τίτλος του super cup ήρθε δίκαια, με τον Απόλλων να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά μετά που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

  Επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού όλων είναι ο αγώνας με τη Ζούλτε πρέπει να πούμε ότι την Πέμπτη θα πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι. Σε ατομικό επίπεδο ο Σιέρινταν που θα κληθεί να σηκώσει το επιθετικό βάρος με τη Ζούλτε άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα με την παρουσία του έστω και αν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν τροφοδοτήθηκε.

Ο Σέρτζιο επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν να χρίζει βασικό τον Σιέρινταν, όχι όμως τον Βινίσιους που έμεινε στον πάγκο αφού προτιμήθηκε ο Γκόμες δίπλα από τον Μοράις. Η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Μπενασούρ ως οργανωτικό μέσο με τον Γκονσάλβες να καλύπτει την αριστερή και τον Μαντούκα τη δεξιά πτέρυγα. Η αμυντική τετράδα ήταν η αναμενόμενη με τους Σέρτζιο και Ντα Σίλβα στα άκρα και τους Αμορίν – Ολιβέιρα μπροστά από τον Πάρντο.

Ο Απόλλων ήταν η ομάδα που ξεκίνησε κάπως πιο δυνατά τον αγώνα αλλά πολύ νωρίς η ομάδα μας κατάφερε να ισορροπήσει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ όταν στο 5 ο Σαγκοι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πάρντο ο οποίος απέκρουσε.  Οι μακρινές μπαλιές πίσω από την άμυνα μας και κάποιες στατικές φάσεις έδειξαν να πιάνουν απροετοίμαστη την ομάδα μας, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενους αγώνες.

Η πιο καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 19 όταν ο Μαντούκα έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Σιέρινταν δεν πρόλαβε να πλασάρει. Επιθετικά η ομάδα μας προσπάθησε να οργανωθεί τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα με τον Γκόμες να δίνει βοήθειες στον Μπενασούρ. Ο Σιέρινταν ήταν κινητικός και παρόλο που δεν βρέθηκε σε θέση βολής είχε καλές τοποθετήσεις και επιλογές ενώ η ταχύτητα του ξάφνιασε σε σχέση με το ανάστημα του.

Στο 34 ήρθε το γκολ για την ομάδα μας όταν το δυνατό σουτ του Σέρτζιο χτύπησε σε αμυντικό αλλάζοντας ελαφρώς πορεία και καταλήγοντας στα δίκτυα. Το 1-0 έδωσε ώθηση στην ομάδα μας που κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να ελέγξει το ρυθμό και να φτιάξει ακόμα μια καλή ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων αφού η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δυο ομάδων. Τα πολλά φαουλ έφερναν συχνές διακοπές και διαμαρτυρίες από τους παίκτες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός.

Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο έγινε στο 67 με τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του Γκονσάλβες. Ο Μπενασούρ ήταν ο παίκτης που έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 70 το σουτ του έξω από την περιοχή πέρασε μόλις έξω.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημίχρονου η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που θα επέτρεπε τη δημιουργία φάσεων αφού ο Μπένα αλλά και οι ακραίοι δεν μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν τον Σιέρινταν.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας άνοιξε γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα μας να φτιάξει ακόμα μια ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Μαντούκα στο 80 κατέληξε στο δοκάρι. Με αυτά τα δεδομένα το σημαντικότερο γεγονός ήταν η είσοδος στον αγώνα του Βινίσιους στη θέση του Γκόμες.

Κίτρινες: Σέρτζιο, Αμορίν

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ντα Σίλβα, Ολιβέιρα, Αμορίν, Μοράις, Γκόμες (83 Βινίσιους), Μαντούκα, Γκονσάλβες (67 Αλεξανδρου), Μπενασούρ (92 Μπουντιμίρ), Σιέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!