ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 2-1

Τεραστίων διαστάσεων ανατροπή πέτυχαν οι παίκτες μας σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς με όλη την έννοια της λέξης. Όλα πήγαιναν στραβά από την αρχή του αγώνα αλλά στο τέλος οι ψυχικές δυνάμεις των παικτών του Γιοβάνοβιτς απέτρεψαν την απώλεια βαθμών. Απώλεια που για πολλούς έδειχνε βέβαιη πριν την ισοφάριση αφού η ομάδα μας είχε τα γνωστά της προβλήματα. Σε έναν ακόμα αγώνα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο την μοναδική επίθεση του αντιπάλου να μετατρέπεται σε γκολ. Στην επανάληψη ο αγώνα άνοιξε ο Πουρσαϊτίδης έφερε τον αγώνα στα ίσα στο 68 και ο Χαραλαμπίδης μας έστειλε στον παράδεισο στις καθυστερήσεις. Για ακόμα μια φορά ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Ατόρνο στην κορυφή της επίθεσης αφήνοντας τον Τρισκόφσκι στο δεξί άκρο ενώ ο Αλεξάνδροθ κάλυψε την αριστερή πλευρά. Στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Σόουζα αντί του Πίντο δίπλα από τον Μοράις ενώ ο Μαρσίνιο είχε το γνωστό του ρόλο.

Ο αγώνας είχε από την αρχή τη γνωστή εικόνα με την ομάδα μας να κρατά μπάλα αλλά να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις σε θέση βολής. Ο Απόλλων με αμυντικογενή τακτική κλείστηκε στο μισό γήπεδο και κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σβαλόφκσι.

Παρά τη διάθεση των παικτών μας και τις πρωτοβουλίες του Μαρσίνιο, ο Ατόρνο δεν είχε στηρίγματα με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνος. Η εικόνα άλλαξε κάπως εξ ανάγκης στο 25 όταν ο Παραγουανός αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Χαραλαμπίδης. Αυτό έφερε τον Τρισκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης και η ομάδα άρχισε να λειτουργεί κάπως καλύτερα έτσι στο 30 ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία αλλά το σουτ του Τρισκόφσκι πέρασε έξω.

Η ψυχρολουσία για την ομάδα μας ήρθε στο 42’ όταν ο Νούνιες κέρδισε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και με ένα σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πάρντο. Το 0-1 ήταν ένα σοκ για όλους αφού έφερε στο μυαλό τον αγώνα με την Αελ.

Η ομάδα μας όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα λίγα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν ουσιαστικά η ίδια με την ομάδα μας να κρατά μπάλα αλλά να δυσκολεύεται και πάλι στη τελική πάσα. Ο Σόουζα δυσκολευόταν να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα ενώ οι ατομικές προσπάθειες του Μαρσίνιο δεν είχαν την αναμενόμενη κατάληξη. Ο Γιοβάνοβιτς θέλοντας να φρεσκάρει τη γραμμή κρούσης απέσυρε τον Αλεξάνδρου και πέρασε στη θέση του τον Σολάρι ενώ έγιναν και οι απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές με τον Τρισκόφσκι να περνά στο αριστερό άκρο.

Η λύση ήρθε ίσως και ανέλπιστα από τον Πουρσαϊτίδη στο 68 από τον Πουρσαϊτίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Σβαλόφσκι για να κάνει το 1-1.

Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τα πόδια και το μυαλό των παικτών μας αλλά ο αγώνας απέκτησε άγρια μορφή αφού ο Απόλλωνας δεν κλείστηκε στα καρέ του. Ο Σολάρι στο 71 έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σβαλόφσκι αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την  προώθηση των παικτών μας βρήκαν διαδρόμους και έφτασαν κοντά στο γκολ κάτι όμως που έγινε και με τους δικούς μας όταν στο 89 ο Μαρσίνιο έχασε τεράστια ευκαιρία.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα τέλειωνε στην ισοπαλία ήρθε το γκολ. Ο Ολιβειρα με ένα σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Σβαλόφσκι να αποκρούσει ασταθώς και ο επερχόμενος Χαραλαμπίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-1 ήταν το επιστέγασμα μιας τιτάνιας προσπάθειας των παικτών που φέρνει και πάλι τον ΑΠΟΕΛ στο -1 από την κορυφή.

Κίτρινες: Πάρντο, Μποαβεντούρα, Μαρσίνιο, ΣόουζαΑΠΟΕΛΠάρντο, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Μοράις, Σόουζα (78′ Πίντο), Μαρσίνιο, Ατόρνο (24′ Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Αλεξάνδρου (64 Σολάρι)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!