ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 3-0

Ο αποφασιστικός και πολύ καλός ΑΠΟΕΛ πέτυχε τη νίκη που ήθελε για να διατηρήσει τη διάφορα απο την Αελ και παράλληλα να θέσει τον Απόλλων εκτός σοβαρής διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έπεισε και με το παραπάνω με την εμφάνιση της αφού ήταν επιβλητική και αποτελεσματική μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σιέρινταν κέρδισε δικαιολογημένα το ζεστό χειροκρότημα αφού με την νέα εξαιρετική του εμφάνιση έστειλε τα καλύτερα μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Το πλάνο του Δώνη

Η διάταξη 4-4-2 του Δώνη είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Σιέρινταν και Μαντούκα κάτι που εφάρμοσε για πρώτη φορά σε μια προσπάθεια να βρει την ιδανική λύση στην επιθετική δυσλειτουργία των τελευταίων αγωνιστικών. Η κίνηση αυτή έφερε την μετατόπιση του Ντε Βινσέτι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής με τον Αλωνεύτη να καλύπτει το αριστερό. Κατά τα άλλα είδαμε τις αναμενόμενες επιλογές με τον Αμορίν να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, τον Αντωνιάδη να παραμένει στο αριστερό άκρο και τους Μοράις – Βινίσιους στο κέντρο.

 

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ ηταν η ομαδα που μπήκε με περισσότερες απαιτήσεις στον αγώνα καταφέρνοντας από το πρωτο λεπτό να κερδίσει την μάχη του κέντρου γεγόνος που του επέτρεψε να εκδηλώνει περισσότερες επιθέσεις. Ο Απόλλων από την πλευρά του έκανε ξεκάθαρες τις αμυντικές του προθεσεις και την προσπάθεια να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Η πρωτη μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ομαδα μας έγινε στο 10 οταν μετα απο απευθείας φάουλ του Μαντούκα η μπαλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Αλωνευτης από εξαιρετική θεση έστειλε την μπαλα έξω.

Με την πάροδο του χρόνου η πιεση της ομάδας μας γινόταν πιο έντονη και μετά που δεν εκμεταλλευτήκαμε δυο κακές προϋποθέσεις ηρθε το γκολ. Στο 20 μετά απο σέντρα του Σέρτζιο ο Μαντούκα με άψογο πλασέ έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ηταν το επιστέγασμα του καλού πρώτου εικοσαλεπτου ενώ η συνεχεια μεχρι και το τέλος του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ ηταν η ομαδα που ελέγχει τον αγωνα χάνοντας ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 36 με τον Μαντουκα.

Το δευτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλα αφού η νευρικότητα ηταν το κύριο χαρακτηριστικο στις κινήσεις των παικτών μας γεγόνος που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Λεμεσιανοι χωρίς όμως επιτυχία.

Τα νεύρα του Ντε Βινσετι του κόστισαν μια κιτρινη αλλά στο 52 αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες με τον καλύτερο τροπο με τη σφραγίδα του Σιερινταν. Ο Ιρλανδός έγινε κάτοχος της μπάλας από το χώρο του κέντρου εκανε σπριντ και την κατάλληλη στιγμή με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 2-0 έδωσε στην ομαδα μας το ξεκάθαρο προβάδισμα και το ζητούμε πλέον ηταν η σωστη διαχείριση του αποτελέσματος. Στο 57 ο Δώνης προχώρησε στην πρωτη αλλαγή η οποια ηταν αναγκαστική με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον Ντρ Βινσέτι που ένιωθε ενοχλήσεις από ενα χτύπημα που δέχτηκε από το πρωτο ημίχρονο.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το μόνο που κατάφερε ηταν μα κρατήσει περισσοτερο την μπαλα χωρίς όμως να μπορει να απειλήσει τον Παρντο. Η τακτική των φιλοξενούμενων δημιούργησε κενά στην μεσοαμυντική του διαταξη ετσι συνέχισαν να δημιουργούνται ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική του Μαντουκα στο 70 οταν το πλασέ του αποκρούστηκε από αμυντικό.

Τα τελευταία λεπτα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μπενασουρ να περνα στη θεση του Μαντουκα στο 80 αφού ο Βραζιλιάνος έπρεπε να προφυλαχθεί και να ξεκουραστεί. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με ένα σουτ του Βινίσιους που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα.

Κίτρινες: Σιερινταν, Ντε Βινσετι

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Ολιβέιρα, Βινίσιους, Μοράις, Μαντούκα (81΄ Μπενασούρ), Αλωνεύτης (86΄ Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι (57΄ Χαραλαμπίδης), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!