ΑΠΟΕΛ Vs Απόπ 1-0

Δύσκολη, δίκαιη και αγχωτική νίκη πέτυχε η ομάδα μας επί της ομάδας της Πέγειας με τον Μπάρκ Σεγκιρί να χρίζεται χρυσός σκόρερ. Το τέρμα του αμυντικού που επανήλθε στο αρχικό σχήμα αποδείχτηκε αρκετό για να κάμψουμε την αντίσταση μιας ομάδας που ήρθε στο ΓΣΠ χωρίς άγχος και στάθηκε καλά σε γενικές γραμμές. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στο δεύτερο γεγονός που δεν επέτρεψε να πετύχουμε ακόμα ένα τέρμα και να διώχναμε το άγχος που δημιουργήθηκε στο τέλος. Άγχος που κυρίευσε κάθε κίνηση των παικτών μας με αποτέλεσμα να δούμε μια προβληματική εικόνα στα τελευταία λεπτά.

Οι αναγκαστικές απουσίες των Πουρσαϊτίδη και Μοραίς έφεραν αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τους Ηλία και Πίντο να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα στο κέντρο της άμυνας επανήλθε μετά από μήνες ο Σεγκιρί λόγω του προβλήματος του Κόντη, ενώ στην εντεκάδα ήταν και ο Ονουάτσι.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα μας ήθελε να επιβάλει το ρυθμό της, κάτι που κατάφερε σχετικά εύκολα με αποτέλεσμα να έχουμε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα της Πέγειας σε αντίθεση με άλλες δεν κλείστηκε στα καρέ της γεγονός που έδωσε πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα και την ομάδα μας να βρίσκει κενούς χώρους. Έχοντας πολύ καλή ανάπτυξη τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Νέγκρι αλλά εκεί ξεκινούσαν τα δύσκολα. Και αυτό γιατί δεν μπορούσαν εύκολα να δημιουργηθούν φάσεις για γκολ.

Ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής στις δυο πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν αλλά ήταν άστοχος στη τελική του προσπάθεια. Το ίδιο συνέβηκε και με τον Ονουάτσι όταν και αυτός έχασε μια καλή ευκαιρία. Ο αντίπαλος με τη σειρά του δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά τις λίγες φορές που έβγαινε μπροστά μπορούσε να συνδυαστεί σωστά. Η πίεση και η καλή απόδοση έφερε καρπούς στην εκπνοή του ημιχρόνου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σεγκιρί καλά τοποθετημένος στην περιοχή με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού η ομάδα μας δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Ίσως και σκεφτόμενοι περισσότερο πώς να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ, οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και να επιτεθούν σωστά. Αυτό έφερε την πρώτη αλλαγή στο 69′ όταν ο Χαραλαμπίδης που υστέρησε αντικαταστάθηκε από τον Κοσόφσκι.

Η κατάσταση δεν μπορούσε να διορθωθεί αφού και ο Κόστα δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που έπρεπε ενώ τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν πολλά. Προηγούμενος η ομάδα μας ζήτησε και κακώς δεν της δόθηκε πέναλτι όταν αμυντικός σταμάτησε την μπάλα με το χέρι προτού αυτή καταλήξει στα δίκτυα μετά από σουτ του Μιχαήλ.

Η είσοδος του Αλεξάνδρου στη θέση του Ονουάτσι ήταν η δεύτερη κίνηση του προπονητή μας δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη. Το άγχος πλέον κυρίευσε τα πόδια όσων αγωνίζονταν και κατ’επέκταση του κόσμου. Οι αντίπαλοι το κατάλαβαν και βγήκαν μπροστά και με τη σειρά του πίεσαν και επιδίωξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ευτυχώς στη μοναδική αξιόλογη τους ευκαιρία στο 87′ η μπάλα πέρασε μόλις έξω και γλυτώσαμε την άδικη ισοφάριση.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ηλία, Χάτζι, Σεγκιρί, Μπρούσερ, Μιχαήλ, Πίντο, Χαραλαμπίδης (69′ Κοσόφσκι), Κόστα (85′ Ζεβλάκοφ), Ονουάτσι (75′ Αλεξάνδρου), Μιροσάβλιεβιτς

Κίτρινες: Χάτζι

– Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην προσέλευση του κόσμου πού ήταν η χαμηλότερη στη φετινή χρονιά. Διατέθηκαν 3799 εισιτηρία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!