ΑΠΟΕΛ Vs Γιάπλονετς 1-0

Νίκη η οποία όμως δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την πρόκριση στην ομάδα μας ήταν το βασικό συμπέρασμα από τα όσα είδαμε στον πρώτο αγώνα με την Γιάπλονετς. Η ομάδα μας προσπάθησε και ήθελε πολύ τη νίκη στάθηκε άτυχη σε κάποιες καθοριστικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ευτύχησε να σημειώσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ένα γκολ αλλά έμεινε ως εκεί. Λίγο η Γιάπλονετς που επιβεβαίωσε ότι είναι καλή ομάδα και λίγο η κούραση έδειξαν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να μην έρθει το δεύτερο γκολ που θα μας έδινε σοβαρό προβάδισμα. Ο Σολάρι σημείωσε το γκολ το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί χρυσό ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο.

Με την αναμενόμενη αλλαγή παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού ο Πίντο αντικατέστησε τον τραυματία Μοραις. Με διάταξη 4-5-1 με τον Σολάρι μοναδικό προωθημένο η ομάδα επιχείρησε από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό της. Με τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή και τον Χαραλαμπίδη να δίνει βοήθειες από τη δεξιά πλευρά προσπαθήσαμε για το γκολ. Παρά το ότι δημιουργήθηκαν 2 καλές ευκαιρίες οι Τσέχοι δεν έκαναν το λάθος που θα έφερνε το γκολ.

Στον αντίποδα στις λίγες φορές που η Γιάπλνετς βγήκε μπροστά ήταν απειλητική φροντίζοντας να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε οι αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών μεγάλωσαν και το σκορ έμεινε στο 0-0.

Στην επανάληψη ήταν η Γιάπλονετς που άρχισε τον αγώνα καλύτερα καταφέρνοντας να κρατήσει την μπάλα περισσότερο και να κρατά με σχετική ευκολία τους επιθετικούς μας μακριά από την εστία της. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να απειλήσει ενώ στο δεκάλεπτο και ενάντια στη ροή του αγώνα ήρθε το γκολ για την ομάδα μας. Μετά από λάθος των Τσέχων ο Μαρσίνιο με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Σολάρι ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Το γκολ έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε σε όλους μας αλλά δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο αφού από την μια οι Τσέχοι αντέδρασαν σωστά και δεν έδειξαν να πανικοβάλλονται, ενώ από την άλλη οι παίκτες έδειχναν ικανοποιημένοι με το 1-0. Η αναγκαστική αποχώρηση του Μπρούερς λόγω τραυματισμού έφερε στο 75′ δυο μαζεμένες αλλαγές με τους Σατσιά και Τρισκόφσκι να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε αφού και οι Τσέχοι έδειχναν να προσέχουν πώς να μη δεχτούν άλλο τέρμα παρά να ρισκάρουν, έχοντας ήδη στο μυαλό τους τον επαναληπτικό. Με αυτά τα δεδομένα ούτε και η πεντάλεπτη καθυστέρηση του Ουαλού διαιτητή δεν έφερε κάποια διαφοροποίηση.

Το τελικό 1-0 βρίσκει την ομάδα μας ικανοποιημένη και με ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Ο αγώνας στο ΓΣΠ όμως επιβεβαίωσε και στους πιο αισιόδοξους ότι ο επαναληπτικός θα είναι πολύ δύσκολος αφού η Γιάπλονετς έδειξε στοιχεία που προβλημάτισαν.

Κίτρινες: Πίντο

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Σολωμού, Μποαβεντούρα, Γκριτσιάροφ, Ζόρζε, Πίντο, Μπρούερς (75΄ Σατσιάς), Χαραλαμπίδης (75΄Τρισκόφσκι), Μαντούκα, Μαρσίνιο, Σολάρι (90΄ Αλεξάνδρου)



Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!