ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 3-2

Δυστυχώς το κάναμε ντέρμπι. Λίγο η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Ευρώπης, λίγο η κακή μεσοαμυντική λειτουργία αλλά και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφεραν τη δύσκολη και αγχωτική επικράτηση επί της μαχητικής Δόξας. Και όλα αυτά με τη βοήθεια ενός τραγικού τερματοφύλακας αφού ο Σοάρες μας έκανε δώρο τρία γκολ. Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τη Δόξα να προηγείται στη συνέχεια να κάνουμε το 3-1 αλλά πριν το ημίχρονο να μειώνουν στο σκορ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι αρέσκεται σε μίνι εκπλήξεις αφού στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Μπρόερς δίπλα από τον Χρίστου στο κέντρο της άμυνας, αφού ο Σεγκιρί έμεινε εκτός αποστολής. Ο Ολλανδός επιβεβαίωσε ότι είναι κίνδυνος θάνατος στη συγκεκριμένη θέση και το γεγονός πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία. Με διάταξη 4-4-2 και τον Μιροσάβλιεβιτς να δίνει βοήθειες στον Ζεβλάκοφ το ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να μπει επιθετικά αλλά ήταν η Δόξα που σκόραρε με το καλημέρα.

>

Στο 3′ ο Χρύσης έκανε τραγικό λάθος αφού σε λανθασμένο γύρισμα του έστρωσε την μπάλα στον Σερτζίαο ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Μορφής για να κάνει το 0-1. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Δόξα έχοντας το υπέρ της σκορ κλείστηκε στα καρέ της και αμυνόταν σωστά. Τη λύση στο διαφαινόμενο πρόβλημα έδωσε ο Χρύσης όταν στο 25′ πρόλαβε την έξοδο του Σοάρες και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γκολ βοήθησε κυρίως ψυχολογικά για να φύγει το βάρος από τα πόδια των παικτών μας αλλά η αμυντική μας γραμμή έμπαζε από παντού αφού η Δόξα κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου και με απλότητα στο παιχνίδι της έφτανε σε θέση βολής. Η μπάλα τους τιμώρησε μάλιστα αφού έχασαν κλασσική ευκαιρία για δεύτερο γκολ και στην επόμενη φάση κάναμε το 2-1. Μετά από φαουλ του Κοσόφσκι η μπάλα ξέφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα και ο επερχόμενος Χρίστου πέτυχε το πιο εύκολο τέρμα της καριέρας του.

Στο 40′ η τραγική νύχτα του Σοάρες τρίτωσε όταν δεν μπόρεσε να αποκρούσει το αδύναμο σουτ του Μοραίς και το 3-1 ήταν γεγονός. Ο κόσμος στις κερκίδες γελούσε, οι παίκτες μας νόμισαν ότι θα περνούσαν έναν εύκολο βράδι αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Και αυτό γιατί ο Σαβέντρα με ένα ασύληπτο σουτ στο 45΄μειώσε σε 3-2.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε και η πρώτη αλλαγή που ήταν αναγκαστική με τον Χατζί να περνά στη θέση του Φλορέα. Η ομάδα μας επιδίωξε το γκολ έφτασε μια ανάσα από αυτό αλλά ο Ζεβλάκοφ στάθηκε άτυχος όταν στο 48′ είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με το πέρασμα του χρόνου το άγχος, η κούραση και τα ατομικά λάθη άρχισαν να πληθαίνουν γεγονός που επηρέασε την ομάδα. Στο 70′ ο Κόντης αντικατέστησε τον Πουρσαϊτίδη ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις αλλά η πίεση που δεχόμασταν δεν σταμάτησε αφού το πρόβλημα ξεκινούσε από τους κενούς χώρους στη μεσαία γραμμή.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα όταν η Δόξα έμεινε με δέκα παίκτες στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Ροντρίγκεζ που μόλις πέρασε στον αγώνα επιχείρησε ένα δολοφονικό τάκλιν στον Κοσόφσκι στο κέντρο του γηπέδου και ο Γερασίμου τιμωρώντας την πρόθεση του έδειξε την κόκκινη.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι έστω και αν ο απρόσεκτος όπως πάντα Χατζί είχε επαφή εντός περιοχής με τον Σαβέντρα και τη Δόξα να ζητά πέναλτι. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα μας νικήτρια και το μόνο που μας μένει είναι η αναγκαιότητα κατάκτησης των τριών βαθμών.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Φλορέα (46′ Χατζί), Μπρούρσε, Χρίστου, Πουρσαϊτίδης (70′ Κόντης), Μοράις, Μιχαήλ, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι, Ζεβλάκοβ (83′ Πίντο), Μιροσάβλιεβιτς

Κίτρινες Κάρτες
Μπρόερς, Χατζί

Λίγος ο κόσμος
Ενάντια στις προβλέψεις ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του ΓΣΠ ήταν πολύ λίγος. Φαίνεται ότι το εργάσιμο της ημέρας επηρεάσε αρκετούς αφού κόπηκαν μόνο 6736 εισιτήρια.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!