ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 3-2

Δύσκολο, αγχώδες αλλά νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για την ομάδα μας αφού χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Δόξας. Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα αφού η τραγική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το ΑΠΟΕΛ πίσω στο σκορ. Τα τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής λίγο έφεραν το γκολ για τους φιλοξενούμενους και μπορούσαν να φέρουν και δεύτερο, ενώ πριν από όλα αυτά ο Ανδρονίκου έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Μαχλά. Στην επανάληψη σοβαρευτήκαμε και προ του φάσματος της ήττας πετύχαμε τρία γκολ αλλά και πάλι στο τέλος αγχωθήκαμε αφού η Δόξα μείωσε στο σκορ.

Από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα αφού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης το Καψής αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Λουκά. Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη έκανε αναγκαία την μεταφορά του Κόντη στο κέντρο της άμυνας δίπλα στο Σεγκιρί, ενώ ο Λουκά κλήθηκε να καλύψει το δεξιό άκρο. Ο Σεγκιρί ήταν επίσης στο βασικό σχήμα σε αντίθεση με τις προβλέψεις που τον ήθελαν συμπεριλαμβάνεται απλώς στην αποστολή.

Κατά τα άλλα ήταν τα αναμενόμενα με τον Ουζουνίδη να παρατάσσει την ομάδα με διάταξη 4-4-2 έχοντας σαν επιθετικό δίδυμο τους Ζε Κάρλος και Μαχλα με στηρίγματα από τα άκρα τους Μακρίδη και Πίντο.

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα καταφέρνοντας να πάρει τον έλεγχο του αγώνα αλλά έβρισκε απέναντι του την καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας. Ο Ανδρονίκου επηρεαζόμενος ήδη από τα όσα ακούγονται από τους βρωμισμένους έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Μαχλά από αμυντικό της Δόξας, με αποτέλεσμα να μην καταλογιστεί ένα καθαρό πέναλτι υπέρ μας.

Τα χειρότερα ήρθαν στο 26′ όταν ο Ντα Κόστα εκμεταλλευόμενος το κενό που υπήρχε στη δεξιά πλευρά μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσατε το Νικολόσκι για να κάνει το 0-1. Το γκολ επηρέασε τους παίκτες οι οποίοι σε κάποιες φάσεις έδειχναν να τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα. Στο 37′ ο Καμάλ έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από τραγικό λάθος του Σεγκιρί ενώ πριν προηγήθηκε λάθος του Λουκά.

Εκεί που φαινόταν να μην υπήρχε κάτι άλλο αρνητικό να συμβεί, ήρθε νέο ισχυρό σοκ όταν τραυματίστηκε ο Ζε Κάρλος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει και στη θέση του πέρασε ο Ταβάρες.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά και το μόνο καλό ήταν ότι ο διαιτητής ισοφάρισε τα λάθη του δείχνοντας μια αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Καμάλ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης πέρασε στον αγώνα τον Έμερσον στη θέση του Σεγκιρί, γυρίζοντας στο 3-5-2 σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα πιο επιθετική. Το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει.

Στο 53′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαχλάς καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά έκανε το 1-1. τα δεδομένα πλέον άλλαξαν όπως επίσης και η ψυχολογία αφού όλοι πίστεψαν ότι το ΑΠΟΕΛ θα έβρισκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη με πρωταγωνιστή τον Μαχλά αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα μπροστά στο σκορ.

Στο 70′ ήρθε το δεύτερο γκολ όταν και πάλι από στημένη φάση ο Μαχλάς τοποθετημένος στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τερματοφύλακα και αμυντικό και με κεφαλιά σκόραρε για δεύτερη φορά.

Τα δεδομένα ήταν πλέον υπέρ της ομάδας μας κάτι που επιβεβαιώθηκε στο71′ όταν ο Μαχλάς βρέθηκε μόνος μετά από πάσα του Ταβάρες, πλάσαρε ο Ρίζος απέκρουσε η μπάλα κατέληξε στον Λουκά που ανατράπηκε αντικανονικά. Το πέναλτι ήταν γεγονός και ο Μιχαήλ που ανάλαβε την εκτέλεση του ήταν εύστοχος κάνοντας το 3-1/

Και πάλι όμως η Δόξα βρήκε τρόπο να μπει στο παιχνίδι όταν στο 83′ Ντα Κόστα συνδυάστηκε άψογα με συμπαίκτη του για να μειώσει σε 3-2. Στο διάστημα που έμεινε το ΑΠΟΕΛ έλεγξε πλήρως τον αγώνα και το τελικό σφύριγμα του διατητή βρήκε την ομάδα μας νικήτρια.

Συμπερασματικά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μετρά το αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε σε ακόμα έναν αγώνα η ανετοιμότητα της ομάδας μας αλλά και οι περιορισμένες επιλογές στην επίθεση που θα γίνουν πιο μεγάλες μετά τον τραυματισμό του Ζε Κάρλος.

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Λουκά, Σεγκιρί (46′ Έμερσον), Κόντης, Φλορέα, Μιχαήλ, Φερναντές, Μακρίδης, Πίντο (67′ Ηλία), Μαχλάς, Ζε Κάρλος (Ταβάρες)

Κίτρινες: Σεγκιρί, Ηλία

Νέες στολές – Με Lotto
Η Lotto διαδέχθηκε την Umbro αφού για όπως είδαμε οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν με τις φανέλες του νέου χορηγού αθλητικού υλικού.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!