ΑΠΟΕΛ vs Ενπ 1-0

Δύσκολη, αγχωτική αλλά υπερπολύτιμη νίκη πέτυχε σήμερα η ομάδα μας επί της Ένωσης και κατάφερε να διατηρήσει το -4 από την Ανόρθωση. Ο αγώνας ήταν όσο δύσκολος τον περίμενε ο Γιοβάνοβιτς, ίσως και λίγο περισσότερο αφού η ομάδα μας δεν μπόρεσε να πιάσει το απαιτούμενο στάνταρ απόδοσης. Παρόλα αυτά είχαμε τον Ατόρνο που αποσόβησε τα χειρότερα όταν στο 75 έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κακώς στο πρώτο ημίχρονο και με περισσότερη διάθεση στην επανάληψη χωρίς όμως να μπορεί να βρει εύκολο λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς για το αρχικό σχήμα ήταν οι αναμενόμενες αφού έμεινε στον πάγκο ο Τζιόλης προκειμένου να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Μπενασούρ. Στο 4-2-3-1 οι Πίντο και Μοράις ήταν στη γνωστή τους θέση ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ατόρνο, έχοντας στηρίγματα από τα άκρα τους Μαντούκα και Αλωνεύτη. Όσον αφορά την αμυντική γραμμή δεν υπήρξαν αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα.

Η ομάδα μας ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα γεγονός που έκανε εξαιρετικά δύσκολη τη δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ αφού τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου έκοβαν την ομάδα στα δυο. Οι περισσότερες προσπάθειες για ανάπτυξη γίνονταν απο την αριστερή πλευρά με τους Αλωνεύτη και Αλεξάνδρου αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σταδιακά το Παραλίμνι μπόρεσε να ισοζυγήσει τον αγώνα κρατώντας την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Στο διάστημα 15-25 οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι γεγονός που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν δυο καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Η ομάδα μας δεν μπορούσε να αντιδράσει με οργανωμένες επιθέσεις και ο Ατόρνο ήταν ξεκομμένος από τους υπόλοιπους ενώ ο Μαντούκα δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός από τη δεξιά πλευρά. Στο δεκάλεπτο 30-40 η ομάδα μας κατάφερε να βγάλει κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες με τους Ατόρνο και Αλωνεύτη να επιχειρούν με κεφαλιές να σκοράρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη απειλή ήρθε στο 38 όταν μετά από απευθείας φαουλ του Σέρχιο ο Χογκ έδιωξε δύσκολα.

Στο 37 ο Ζουέλα που βρέθηκε στην μικρή περιοχή του αντιπάλου δέχτηκε μια κλωτσιά και στην εξέλιξη της φάσης έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τζιόλη να τον αντικαθιστά. Ο Μοράις πήρε θέση δίπλα από τον Αντωνιάδη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Αλωνεύτη και Μαντούκα να αλλάζουν πλευρές και την ομάδα μας να δείχνει την απαιτούμενη διάθεση για να επιτεθεί και να επιδιώξει το γκολ. Με τον Μπενασούρ να παίρνει πρωτοβουλίες και τα άκρα να δουλεύουν καλύτερα κρατήσαμε μπάλα χωρίς όμως να μπορούμε να εξασκήσουμε την πίεση που θα έφερνε το λάθος. Παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν 1-2 καλές ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του Αλωνεύτη στο 54 όταν με κεφαλιά επιχείρησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον τερματοφύλακα.

Εκεί που η ομάδα δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις και ο Γιοβάνοβιτς ετοιμαζόταν για τη δεύτερη και ίσως αργοπορημένη αλλαγή ήρθε η λύση από το συνήθη ύποπτο. Στο 77 ο Τζιόλης κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ατόρνο ο οποίος απέφυγε αμυντικό και πλάσαρε άψογα.

Το 1-0 ήταν η μεγαλύτερη ανακούφιση για όλους που έβλεπαν την ομάδα να δυσκολεύεται αφάνταστα και να οδεύει σε μια καταδικαστική ισοπαλία. Στο διάστημα που απέμεινε η Ενπ δεν μπορούσε να αντιδράσει ενώ παρόλο που άνοιξαν οι διαδρόμοι δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τον αγώνα αφού η τελική προσπάθεια σε 1-2 φάσεις δεν ήταν η πιο καλή.

Κίτρινες: Αντωνιάδης

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σερτζιο, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης, Ζουέλα (43′ Τζιόλης), Πίντο, Μοράις, Μπενασούρ, Μαντούκα (90+2′ Σολωμού), Αλωνεύτης, Ατόρνο (82′ Χαραλαμπίδης).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!