ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 1-0

Από του χάρου τα δόντια και δια χειρός Χιώτη το ΑΠΟΕΛ πέτυχε την κατά τα άλλα δίκαιη νίκη επί του Ερμή. Η ομάδα μας έπρεπε να νικήσει την κούραση αλλά και την καλή ομάδα του Κασσιανού και τα κατάφερε χάρις σε ένα τέρμα του Χαραλαμπίδη. Καλό στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο δημιουργήθηκαν και χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες ευτυχώς δεν στοίχισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος και η κούραση κυρίευσαν τους παίκτες μας και στο τέλος χρειάστηκε η σωτήρια απόκρουση του Χιώτη για να πάρουμε τη νίκη.

Με δυο αλλαγές παράταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τους Ηλία και Σατσιά να αντικαθιστούν τους τραυματίες Μποαβεντούρα και Πίντο αντίστοιχα. Η διάταξη ήταν η γνωστή με τον Σολάρι στην κορυφή και τον Αλμέδια να κινείται λίγο πιο πίσω του. Από την αρχή επιβεβαιώθηκε ότι το ΑΠΟΕΛ θα ήταν η ομάδα που θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού ο Ερμής έδωσε χώρο και αμυνόταν στο δικό του μισό γήπεδο.

Με το καλημέρα ο Σολάρι έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 3′ ο Σολάρι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Χρυσοστόμου απέκρουσε το σουτ. Η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 17′ όταν χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία αρχικά με τον Γκριτσάροφ και στη συνέχεια με τον Σολάρι το πλασέ του οποίου απέκρουσε κατά λάθος ο Σκοπιανός που βρισκόταν λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος. Ο Ερμής έδειχνε ευχαριστημένος με την εξέλιξη του σκορ και επιχειρούσε με ξαφνικές αντεπιθέσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ αλλά ο Χιώτης ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Με τους Χαραλαμπίδη και Αίλτον να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να φτιάχνει ευκαιρίες και η επόμενη ήταν το 32′ όταν ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Η επιμονή των παικτών μας έφερε στο 39′ το γκολ όταν ο Χαραλαμπίδης έκανε μια κούρσα την κατάλληλη στιγμή συνδυάστηκε με τον Αλμειδα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο και επέτρεψε στους παίκτες μας να ελέγξουν το άγχος που πήγαινε να δημιουργηθεί. Στις καθυστερήσεις ο Αλμειδα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας αφού ήταν ο Ερμής που μπήκε πιο απαιτητικά και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να κερδίσει την μάχη του κέντρου. Το ασφυκτικό πρέσιγκ των φιλοξενουμένων δυσκόλευε αφάνταστα τους παίκτες μας ενώ στο 49′ ο Πάολο Κόστα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Χιώτη αλλά το πλασέ του χτύπησε στον Ζόρζε και πέρασε κόρνερ. Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά αφού παρά τις εσωτερικές αλλαγές δεν υπήρχε συνοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Σαν αποτέλεσμα δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε και οι αποστάσεις ανάμεσα στις τρεις γραμμές ήταν τεράστιες.

Με την πάροδο του χρόνου το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να αμύνονται προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ μας σκορ. Μοιραία ο Ερμής ξεθάρρεψε κράτησε την μπάλα και ήταν η ομάδα που έδειχνε να επιζητά περισσότερο το τέρμα. Ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να βοηθήσει την κατάσταση βάζοντας τον Τρισκόφσκι στη θέση του Αλμειδα ο οποίος έμεινε από δυνάμεις.

Τα τελευταία λεπτά κράτησαν τους πάντες κολλημένους και χρειάστηκε η σωτήρια απόκρουση του Χιώτη στις καθυστερήσεις σε πλασέ του Χαϊλή για να αποφύγουμε την ισοφάριση.

Κίτρινες: Σολωμού, Σατσιάς, Ηλία

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Σολώμου, Ηλία, Γκριτσάροφ, Ζόρζε, Μοραις, Σατσιάς (88′ Μπρούσερ), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (83′ Αλεξάνδρου), Αλμειδα (75′ Τρισκόφκσι), Σολάρι


Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!