ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 1-0

Η πελατειακή σχέση με το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ανίκανου συνεχίστηκε και ο πρώτος τίτλςο της χρονιάς θα μπει στην τροπαιοθήκη του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας αν και με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της και με το μυαλό στα play offs του champions league νίκησε την ομόνοια με ένα γκολ του τεράστιου Κόντη στο 81. Ο αγώνας ήταν μέτριος με την ομάδα μας να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά να δυσκολεύεται και πάλι στην τελική της προσπάθεια. Ο Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγω για μαζικές αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα της Μπρατισλάβα αφού οι τρεις φετινές μεταγραφές ήταν για πρώτη φορά μαζί στο αρχικό σχήμα. Ο Αλεξάνδρου πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ ο Σολάρι ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στα αρχικά στάδια του αγώνα η ομόνοια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά καταφέρνοντας να μπει στα καρέ του Χιώτη χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα με τον Μαρσίνιο να παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Από τα πόδια του Βραζιλιάνου ξεκινόυσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας αλλά οι Χαραλαμπίδης και Ατόρνο ήταν στενά μαρκαρισμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ασκήσουμε την απαιτούμενη πίεση. Παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν κάποιες μεμονονέμες ευκαιρίες.

Τα δέκα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ανήκαν στο παράρτημα αφού μπήκαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά όποτε χρειάστηκε ο Χιώτης τους έδειξε ότι θα πάθουν ότι και πέρσι. Η φάση που ίσως συζητηθεί έγινε στο 58’ όταν μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Ατόρνο ανατράπηκε από τον Γιωργαλλίδη ο οποίος προηγουμένος άγγιξε την μπάλα. Ο Χρυσοστόμου έδειξε το σημείο του πέναλτι αλλά μετά από δίπλεπτη καθυστέρηση άλλαξε απόφαση μετά που συμβουελεύτηκε τον 4ο διαιτητή (Νικολαϊδής).

Τα κενά που παρουσιάσαμε στη μεσαία γραμμή οδήγησαν τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο 78 τους Πίντο και Τρισκόφσκι στη θέση των Μαρσίνιο και Χαραλαμπίδη αντίστοιχα. Τρια λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ατόρνο η μπάλα κατέληξε στον Κόντη ο οποίος από το ύψος του πεέναλτι με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Το χρονικό σημείο που ήρθε το γκολ ήταν τέτοιο που η ομόνοια δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού και η ομάδα μας αμύνθηκε σωστά έτσι μετά την πεντάλεπτη καθυστέρηση στήθηκε η εξέδρα για να σηκώσει ο Σατσιάς την κούπα του υπερπρωταθλητή.

Από την ομάδα μας ο Χιώτης είχε καθοριστικές επεμβάσεις ενώ ο Μαρσίνιο ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιάχιτς πήγε αρκετά καλά έχοντας καλές τοποθετήσεις και βοηθώντας στο κουβάλημα της μπάλας. Ο Σολάρι δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αφού δεν τροφοδοτήθηκε ενώ στην επανάληψη μπορούσε να σκοράρει αλλά είδε την μπάλα να σταματά σε έναν ακόμα αγώνα στο δοκάρι. Για τον Κόντη ότι και να πει κάποιος είναι λίγο. Το γκολ που σημείωσε ήταν απλώς η υπενθύμιση ότι έχουμε στο ρόστερ μας χρυσάφι από κάθε άποψη.

Κίτρινες: Μοραίς, Γιάχιτς

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Μοραίς, Γιάχιτς , Μαρσίνιο (78΄ Πίντο), Χαραλαμπίδης (78΄ Τρισκόφσκι), Ατόρνο (92΄ Σατσιάς), Σολάρι

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!