ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 1-0

Η νίκη που τόσο θέλαμε ήρθε αφού το ΑΠΟΕΛ πιο αποφασισμένο, καλύτερο και πιο τυχερό κατάφερε να επικρατήσει επί της ανύπαρκτης ουσιαστικά Ομόνοιας. Ο αγώνας κρίθηκε από το κερδισμένο πέναλτι του Ζε Κάρλος στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μακρίδης αφού στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος οι δυο ομάδες ήταν μέτριες και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ουσιαστικούς κινδύνους. H νίκη μας κράτα μόνους στη δεύτερη θέση ενώ η διαφορά από την Ομόνοια αυξήθηκε στους έξι βαθμούς.

Με μια έκπληξη παρέταξε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφού ενάντια στις προβλέψεις όλων προτίμησε τον Νικολόσκι αντί του Μορφή. Κατά τα άλλα οι επιλογές του μπορούν να χαρακτηριστούν αναμενόμενες και όπως τις είχαμε προβλέψει. Η διάταξη 4-5-1 είχε σαν αμυντικά χαφ του Σατσιά και Έμερσον αφού ο τελευταίος προτιμήθηκε αντί του Μιχαήλ, ενώ ο Ζε Κάρλος πήρε θέση στο αριστερό άκρο αντί του Πίντο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά και να καταφέρνει να κερδίσει την μάχη του κέντρου και με τους Φλορέα και Ζε Κάρλο ιδιαίτερα κινητικούς να εκδηλώνει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του από την αριστερή πλευρά. Το ΑΠΟΕΛ ευτύχησε στο 15′ να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν στην πρώτη του επικίνδυνη κάθοδο στα καρέ της Ομόνοιας κέρδισε πέναλτι. Στο λεπτό αυτό ο Ζε Κάρλος έκανε μια επέλαση από αριστέρα και μετά που πέρασε τον Τοράο, ο αμυντικός των προβάτων των μάρκαρε αντικανονικά. Ο Τρύφωνος χωρίς δισταγμό έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Μακρίδης έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά και τον Γιωργαλλίδη στη δεξιά.

Το 1-0 ήταν γεγονός και έδωσε στο ΑΠΟΕΛ το προβάδισμα που ήθελε για να φέρει τον αγώνα στα μέτρα και του και να φορτώσει με ακόμα μεγαλύτερο άγχος τους παίκτες του παραρτήματος. Η συνέχεια του αγώνα ήταν ανούσια και με πρωταγωνιστή τον Τρύφωνος ο οποίος με κάποια λανθασμένα σφυρίγματα του και τραβηγμένες κίτρινες κάρτες έγινε ο πρωταγωνιστής. Το πιο σοβαρό λάθος ήταν όταν φοβήθηκε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τοράο ο οποίος κλότσησε εκτός φάσης τον Ζε Κάρλος.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Η Ομόνοια σταδιακά ισοζύγισε τον αγώνα και κατάφερε να επιβληθεί στο χώρο του κέντρου αφού οι Σατσιάς και Έμερσον δεν ήταν σε καλή μέρα. Παρόλα αυτά οι πράσινοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά όχι μόνο λόγο δικών τους δυνατοτήτων αλλά γιατί και η αμυντική τετράδα μας έκανε πολύ καλά δουλειά στο να κρατά τους αντιπάλους εκτός περιοχής. Ο Νικολόσκι από την άλλη όσες φορές χρειάστηκε ήταν θετικός.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μαχλά να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία όταν η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Γιωργάλλίδη.

Στο β’ ημίχρονο τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ τα ίδια με την Ομόνοια να προσπαθεί να αντιδράσει αλλά να μην μπορεί και την ομάδα μας από την άλλη να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν πάρα πολλά ενώ μετά από κάποια φάση η κούραση ήταν εμφανέστατη ιδίως σε παίκτες όπως ο Έμερσον και ο Σατσιάς.

Η εστία μας κινδύνεψε για πρώτη φορά στο 62′ όταν ένα σουτ του Καϊαφα χτύπησε στο σώμα του Φλορέα και ακολούθως χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε κόρνερ. Με την ομάδα μας να μην μπορεί να αντιδράσει ο Ουζουνίδης έκανε την πρώτη αλλαγή θέλοντας να ενισχύσει τη μεσοαμυντικη γραμμή ρίχνοντας στον αγώνα τον Μιχαήλ στη θέση του κουρασμένου Ζε Κάρλος.

Η κίνηση αυτή βοήθησε αφού έχοντας καθαρό μυαλό και πολλές δυνάμεις ο Χρύσης έκανε αυτά που δεν μπορούσαν οι Έμερσον και Σατσιάς, κρατώντας όποτε έπρεπε την μπάλα αλλά και μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι στα άκρα. Η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας μας ήταν ένα μακρινό συρτό σουτ του Έμερσον από πλάγια το οποίο πέρασε μόλις έξω.

Η είσοδος του Νταβάρες στο 80′ στη θέση του Μαχλά ο οποίος ζήτησε αλλαγή έστειλε ακόμα πιο ξεκάθαρα το μήνυμα ότι το ΑΠΟΕΛ θα επιχειρούσε να παγώσει το παιχνίδι και να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Η Ομόνοια με το πέρασμα του χρόνου αντί να εντείνει τις προσπάθειες της παραδόθηκε αφού η βελτίωση του ΑΠΟΕΛ στον μεσοαμυντικό χώρο έκανε τη δημιουργία ευκαιριών ελάχιστη.

Η μοναδική περίπτωση που πήγε να γίνει κάτι ήταν όταν μετά από ένα λανθασμένο γύρισμα του Δασκαλάκη, ο Βακουφτσής έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το γύρισμα του στην περιοχή αποκρούστηκε από τον Νικολόσκι.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και οπαδούς μας να πανηγυρίζουν έντονα μιας σπουδαίας σημασίας νίκη που διατηρεί την ομάδα μας σε τροχαιά τίτλου και παράλληλα αφήνει τον αιώνιο αντίπαλο μας μέσα στα σκατά.

Δηλώσεις Ουζουνίδης:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου. Βγάλανε μία δύσκολη βδομάδα. Ελέγχαμε το παιχνίδι. Είχαμε καλή αμυντική οργάνωση και δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια το παιχνίδι. Θέλω να κάνω κάτι που δεν κάνω συχνά…να ευχαριστήσω τον κόσμο που πραγματικά ήταν κοντά μας και μας βοήθησε πολύ σε αυτή τη νίκη…»

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης. Φλορέα, Σεγκιρί, Δασκαλάκης, Σατσιάς, Έμερσον (84′ Πίντο), Μακρίδης, Φερναντές, Ζε Κάρλος (65′ Μιχαήλ), Μαχλάς (80′ Ταβάρες)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!